Județul ILFOV înființează trei CENTRE voluntare de colectare a DEȘEURILOR/Containerele vor fi montate până la sfârșitul ANULUI

Județul ILFOV înființează trei CENTRE voluntare de colectare a DEȘEURILOR/Containerele vor fi montate până la sfârșitul ANULUI
Publicat: 21/05/2024, 15:48
Județul Ilfov va avea până la sfârșitul anului trei  centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Localitățile în care vor funcționa acestea sunt Brănești, Moara Vlăsiei și Grădiștea. 
57 de mii de locuitori ai județului vor avea containere dedicate mai multor tipuri de materiale reciclabile, unde vor putea aduce ușor, rapid, legal și gratuit deșeurile voluminoase, electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri provenite din activități de construcții și demolări, dar și deșeuri agricole. Prin aderarera la acest proiect, CJ Ilfov urmărește o gestionare eficientă a tuturor tipurilor de gunoaie și deșeuri, pentru un mediu curat și sigur. Proiectul are o valoare eligibilă de peste 11 milioane de lei și este finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Avem deșeuri, dar avem deșeuri, atenție, generate nu numai de locuitorii din Ilfov. Trebuie să fim realiști și să avem o perspectivă foarte amplă, pentru că toate aceste deșeuri sunt generate de toți locuitorii regiunii București-Ilfov. Avem acea problemă a munților de gunoaie pe care o vedem, o prezentați dumneavoastră în fiecare zi la știri, la marginea Capitalei, la marginea localităților din județul Ilfov. Drept urmare, trebuie să avem în vedere faptul că toate aceste deșeuri vin din regiunea București-Ilfov. Drept urmare, în primul rând, pentru a pune la punct acest plan pe termen lung, în anii viitori, avem nevoie de specialiști pe care îi avem deja la Consiliul Județean Ilfov.Avem nevoie de parteneriate pe care le-am realizat deja cu Asociația Dezvoltare Intercomunitare de Gestionare a deșeurilor din București, dar cu, dar și cu ADI GIDI Ilfov. Și atunci, prin astfel de parteneriate, cu ajutorul acestor specialiști și bineînțeles, cu ajutorul banilor. Pentru că vă spuneam, fără bani nu putem face nimic și atunci avem bani europeni, am primit finanțare europeană pentru a realiza acest sistem de management integrat al deșeurilor și până în momentul de față vă spun așa că acest proiect, care valorează undeva la peste 190 de milioane de de lei, este finanțat prin programul operațional de infrastructură mare. Am cumpărat peste 120.000 de pubele. În total, vom cumpăra 290.000 Au fost achiziționate, de exemplu, 31 de mașini de gunoi și 48 de sisteme informatice de cântărire a gunoiului.

Reprezentanții CJ Ilfov spun că urmează și altă etapă, în viitor, de înființare de centre de colectare deșeuri, unde locuitorii pot duce aproape tot ce înseamnă gunoi generat de gospodărie, pentru reciclare.

Este o etapă, vom demara și celelalte etape în anii viitori, dar foarte important. O o altă etapă foarte importantă a acestui sistem de management al deșeurilor este și colectarea, înființarea de centre de colectare prin aport voluntar. Ce înseamnă asta? Înseamnă că județul Ilfov vom înființa trei mari centre prin care locuitorii vor merge acolo de bunăvoie, pentru că asta înseamnă aport voluntar atunci când ne rămân deșeuri din gospodărie, din construcții, textil, mobilier și astfel de materiale care pot fi reciclate. Ei bine, le încarcă de bunăvoie și merg la aceste trei centre unde, fără să dea absolut niciun ban, pur și simplu le depozitează acolo. Trei centre vor fi unul va fi la Grădiștea, unu la Moara Vlăsiei și unul în orașul Blăne-Brănești din județul Ilfov, mai spun cei de la CJ Ilfov.

Citește și:

Hubert THUMA: Mi-aș dori să fac din Ilfov un județ PROSPER, peste noapte, dar lucrurile BUNE, rezistente, se fac în TIMP

În ILFOV, campania pentru controale oftalmologice GRATUITE continuă și în IUNIE

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Imagini dramatice cu parașutiști ruși vânați în câmp deschis de un blindat Bradley ucrainean
Noul semn de circulație care-i bulversează pe șoferi! Mulți se fâstâcesc atunci când îl văd...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Rusia avertizează SUA să nu lase Ucraina să o atace cu arme occidentale: Americanii subestimează...
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de...
EXCLUSIV Psihologul Iuliana Morlova despre Raisa și Maria, cele două fetițe care au fost ucise...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se face radierea auto din oficiu?
Bărbia îl dă de gol pe Putin? Preşedintele rus, acuzat că îşi foloseşte sosiile la...
Soarele DEZLĂNȚUIT! 2 erupții colosale au avut loc în mai puțin de 12 ore
UNGARIA se zdruncină din temelii. Se pregătește opțiunea NUCLEARĂ
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia...
Ne-au furat până și tradiționala ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Trei cercetători europeni cred că au descoperit cum am putea observa radiația Hawking
×