Jurnalistul Mirel Curea îi dă în judecată pe Constantin Iliaş și Sorin Bocancea, după ce l-au acuzat într-o carte scrisă de ei că e ANTI-VACCINIST și pro-Putin

Jurnalistul Mirel Curea îi dă în judecată pe Constantin Iliaş și Sorin Bocancea, după ce l-au acuzat într-o carte scrisă de ei că e ANTI-VACCINIST și pro-Putin
Jurnalistul Mirel Curea / Foto: Antena 3
Publicat: 03/02/2023, 17:51
Actualizat: 03/02/2023, 18:27

Jurnalistul Mirel Curea a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că îi va da în judecată pe Constantin Iliaş și Sorin Bocancea, după ce l-au acuzat în cartea lor, intitulată „Războiul din Ucraina. Un conflict regional cu efecte globale”, că ar fi anti-vaccinist și pro-Putin, în ciuda pozițiilor sale publice contrare.

Jurnalistul, care este prim redactor-șef adjunct la „Evenimentul zilei”, spune că l-a informat deja pe Constantin Iliaș că îl va da în judecată pentru acuzațiile formulate împotriva sa.

El a explicat că primul mod de a aborda această problemă este prin a redacta un articol care va apărea pe Evz.ro, la începutul săptămânii viitoare. Ulterior, Iliaș va fi chemat în instanță.

Mirel Curea a adăugat că cel mai greu pentru bărbatul care l-a acuzat de propagandă pro-Rusia va fi se demonstreze instanței de judecată apartenența jurnalistului la un curent de propagandă.

„Nu de alta, dar atitudinea mea în cele două materii la care vă referiți, Pandemia și Războiul din Ucraina, este de notorietate”, afirmă Curea.

Mirel Curea a mai transmis că poziția sa față de războiul din Ucraina este de notorietate și a fost prezentată atât în materialele scrise de el, cât și în zecile de aparații televizate.

Mai mult, unul dintre coautorii cărții știa, evident, că acuzațiile sunt paralele cu realitatea, spunând, la un moment dat următoarele: „Curea, pro-putinist? Păi, ăsta este direct anti-rus din fașă, pentru că așa l-a crescut și educat taică-său”.

Mirel Curea a adăugat că îl va da în judecată pe Iliaș și că îi va ere despăgubiri în valoare de 20.000 de euro.

În ceea ce îl privește pe Sorin Bocancea, coordonatorul cărții în care imaginea jurnalistului a fost prejudicată, Mirel Curea va apela la ajutorul forurilor care tutelează activitatea universitară din țara noastră.

„Aș aprecia, dacă mi-ați trimite în privat adresa la care puteți fi citat. Dacă nu veți avea această tărie, voi vedea cum mă voi descurca”, a încheiat jurnalistul mesajul postat pe Facebook.

Iată postarea integrală a lui Mirel Curea, pe Facebook:

I-am scris domnului cu lista. Bună seara, domnul Iliaș. Cred că cea mai gravă eroare de apreciere ați făcut-o în ceea ce mă privește pe mine, chestiune pe care o voi trata mai întâi gazetărește, în articolul care va apărea în EvZ, la începutul săptămânii viitoare, și apoi în instanță.

Cred că cel mai greu vă va fi să demonstrați instanței de judecată apartenența mea la vreun curent de propagandă, oricare ar fi el, cu atât mai puțin în calitate de „vector”. Nu de alta, dar atitudinea mea în cele două materii la care vă referiți, Pandemia și Războiul din Ucraina, este de notorietate. Culmea ridicolului, figurez și pe o altă listă(„les grands esprits se rencontrent”), una întocmită de anti-vacciniștii de la „Activenews”, la capitolul „Cioclii Apocaliptici – Oamenii presei „independente”, recte mituite de Guvern…”, pe poziția 18.

În privința poziționării mele față de genocidul din Ucraina, cum spuneam, de notorietate și ea, manifestată în scris, precum și în mai multe zeci de apariții televizate, ea poate fi rezumată pe scurt, cel mai bine, de spusele unui coleg de volum de-al dumneavoastră „Curea, pro-putinist? Păi, ăsta este direct anti-rus din fașă, pentru că așa l-a crescut și educat taică-său.”

În fine, nu vreau să o lungesc, am zis că este bărbătește să vă anunț că avocatul meu lucrează deja la o acțiune în civil, în care vă voi cere despăgubiri în sumă de 20.000 de euro, în solidar cu domnul Sorin Bocancea, coordonatorul cărții în care mi-a fost nedrept, calomnios și grav prejudiciată imaginea, precum și că mă voi adresa forurilor care tutelează activitatea universitară din România.

Aș aprecia, dacă mi-ați trimite în privat adresa la care puteți fi citat. Dacă nu veți avea această tărie, voi vedea cum mă voi descurca…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto