LAIKA – sufletul speranței de la VITALITAS (P)

Publicat: 24/02/2023, 15:25

La marginea pădurii Snagov, la doar 30 km depărtare de Bucuresti, Centrul de Excelență pentru Asistența și Îngrijirea Persoanelor Varstnice VITALITAS face istorie devenind primul centru de ingrijire pentru bătrâni care le permite rezidenților să fie însoțiți de animalele lor de companie. Decizia a venit după ce o cățea fără adăpost a fost adoptată de personal și rezidenți, marcând o piatră de hotar în angajamentul centrului de a oferi un nivel excepțional de îngrijire rezidenților săi vârstnici.

Siguranța și confortul sunt cele mai importante lucruri pe care le caută oamenii la vârsta senectuții, iar acest lucru este valabil în special pentru cei care își petrec zilele în centre de îngrijire specializate. Dar ce se întâmplă când un mic patruped ajunge în această lume și schimbă paradigma tuturor? Aceasta este povestea Laikăi, o cățelușă adoptată de către Centrul de Excelență VITALITAS pentru Îngrijirea și Asistența Persoanelor Vârstnice, de la marginea pădurii Snagov, la doar 30 de km de Bucuresti.

Botezată Laika, în onoarea primului câine ajuns în spațiu, acum mai bine de 65 de ani, cățelușa a fost găsită rătăcind pe străzi, subnutrită și având nevoie de îngrijiri medicale. A fost primită în centru și a devenit aproape imediat parte integrantă a comunității. Natura blândă a Laikăi ca și loialitatea sa i-au câștigat rapid un loc special în inimile tuturor celor de la VITALITAS.

De la sosirea ei, Laika a fost responsabilă pentru sănătatea mentală și bunăstarea rezidenților. Prezența ei are un efect calmant și ajută la atenuarea senzației de singurătate și anxietății pe care o încearcă unii din cei care locuiesc în centru. Toți au primit-o însă pe Laika cu brațele deschise, iar ea a devenit extrem de repede o parte esențială din rutina lor zilnică.

Adopția Laikăi a fost un moment de răscruce pentru centrul VITALITAS. Dincolo de faptul că a adus cu ea un plus de optimism, Laika a deschis calea pentru o altă decizie importantă. Conducerea a hotărât să permită și altor rezidenți să-și aducă cu ei animalele de companie pe care nu le pot lăsa nimănui în grijă, transformând centrul într-un loc prietenos pentru animale și marcând astfel un exemplu în acest domeniu.

Decizia de a permite animalele de companie în centru a fost primită cu entuziasm atât de personal, cât și de rezidenți. Pentru mulți dintre rezidenții în vârstă, animalele lor de companie sunt cei mai apropiați însoțitori, oferindu-le dragoste și sprijin necondiționat. Iar pentru rezidenții care și-au pierdut soții, copiii sau alți membri ai familiei, animalele de companie, asemenea cățelușei Laika, le oferă un sentiment de scop și apartenență, ca și speranța că nu e totul pierdut.

„În Centrul de Excelenta VITALITAS, înțelegem că adevărata calitate a unui om se reflectă în comportamentul său față de cei care nu-i pot oferi nimic în schimb. Această învățătură profundă este cu atât mai importantă atunci când vine vorba de animale, copii și persoane în vârstă. Aceștia sunt cei mai vulnerabili membri ai societății, iar centrul VITALITAS s-a angajat ferm să le ofere o comunitate sigură și plină de dragoste, în care compasiunea și respectul reprezintă valori de bază.” afirmă domnul Liviu HARBUZ, General Manager VITALITAS și apreciat medic veterinar, cu o cariera de excepție.

Cei ce conduc destinele Centrului de Excelență pentru Îngrijirea Seniorilor VITALITAS au dovedit – dacă mai era nevoie – că sunt lideri autentici în domeniul îngrijirii seniorilor. Adoptând-o pe Laika și îmbrățișând cauza prezenței animalelor de companie în Centru, au demonstrat o înțelegere profundă a importanței animalelor de companie și al rolului pe care îl joacă acestea în sănătatea generală și starea de bine a vârstnicilor.

Laika este astazi parte integrantă a comunității din Centrul de Excelență VITALITAS și inspiră un nou mod de a trata vârstnicii: acela de a prețui relația lor cu animalele de companie. De la paznic la CEO, personalul centrului a dovedit că înțelege beneficiile profunde ale acestei legături unice, iar decizia de a permite animale de companie nu a însemnat decât o reflectare fidelă a acestei convingeri. De aceea la VITALITAS se pune suflet pentru a se crea un mediu cald și primitor pentru toți rezidenții, cuvântători sau tăcuți.

De acum, rezidenții (și aparținătorii lor) trebuie să știe, să țină minte și să spună și altora: faptul că au acasă un suflețel pe care nu se îndură să-l lase in urmă, nu mai trebuie să fie o piedică în a căuta cel mai bun loc pentru a primi îngrijire și asistență. El există și se numește VITALITAS. Și este deschis și pentru Prietenii Lor Fără Cuvinte. Detalii la 021 9012.

Exemplul oferit de Laika ne reamintește că, chiar și în cele mai întunecate vremuri, există mereu loc pentru compasiune și bunătate. Centrul de Excelență VITALITAS pentru Îngrijirea Seniorilor este un exemplu strălucitor al acestui adevăr și va continua să ne inspire pe toți, mai tineri sau mai experimentați. La mai multe!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...