Legătura dintre igiena orală și diabet. Câte periaje pe zi țin departe boala

Legătura dintre igiena orală și diabet. Câte periaje pe zi țin departe boala
Publicat: 03/03/2020, 12:05

Cei care se spală zilnic pe dinți de trei ori sau mai mult sunt mai puțin predispuși să dezvolte diabet, sugerează noi studii.

Conform Daily Mail, cercetarea a analizat, timp de trei ani, obiceiurile de igiena orală a aproximativ 190.000 de persoane din Coreea de Sud. Oamenii de știință au continuat să îi urmărească pe subiecți timp de 10 ani și au descoperit că 16% dintre aceștia au dezvoltat diabet. Un număr asemănător a suferit de boala parodontală.

Când autorii studiului au examinat diferențele dintre grupurile de vârstă, au decoperit că în cazul persoanelor care aveau mai puțin de 51 de ani riscul de a avea nemiloasa boală scădea cu cât numărul periajelor creștea. Cei care se spălau de două ori pe zi aveau un risc mai mic cu 10%, respectiv 14% în cazul celor cu trei periaje.

Cercetătorii au declarat că inflamația joacă un rol crucial în dezvoltarea diabetului, iar boala gingiilor a fost legată de multe complicații pentru sănătate, inclusiv accidentul vascular celebral și boli de inimă.

Sursa foto: Pexels.com

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase