Liderul UDMR, Kelemen Hunor nu este de acord cu închiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor: „Nu există date ştiinţifice. Vedem dimensiunea tragediei”

Redactor:
Florentina Dinu
Liderul UDMR, Kelemen Hunor nu este de acord cu închiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor: „Nu există date ştiinţifice. Vedem dimensiunea tragediei”

Kelemen Hunor a declarat că închiderea restaurantelor este o măsură nejustificată, neexistând date ştiinţifice prin care se poate demonstra că virusul se transmite mai puternic decât la un pelerinaj necontrolat

Seful UDMR a arătat că este o altă discuţie referitoare la ce decizii a luat Guvernul, respectiv faţă de modul în care se comportă în raport cu creşterea numărului de infecţii si inchiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor, iar măsurile să fie luate acolo unde sunt focare de COVID-19.

Kelemen Hunor: ”Nu este just să închizi iarăşi restaurantele, cafenelele, fiindcă acolo, din ceea ce văd eu, nu există un risc mare de a transmite virusul”

 

„Dacă regulile sunt respectate nu există această necesitate şi nu este just să închizi iarăşi restaurantele, cafenelele, fiindcă acolo, din ceea ce văd eu, nu există un risc mare de a transmite virus. Şi în acelaşi timp să laşi deschis jocurile de noroc, să laşi să meargă lumea nenumărat la Iaşi la pelerinaj, sunt convins că nu se supără Dumnezeu dacă un an nu faci pelerinaj, pentru că forţa credinţei nu va depinde de aceste chestiuni. Să închizi teatrele şi cinematografele pentru ce? Nu există niciun motiv, nu există niciun studiu, nu există date ştiinţifice prin care se poate demonstra că în teatre şi în săli de cinema se transmite mai puternic virusul decât la un pelerinaj necontrolat. Nu mai vorbim de artişti, de creatori, care stau de luni de zile. Pentru un actor să nu poţi urca pe scenă, pentru un regizor să nu poţi să pui în scenă un spectacol, este jale”, a spus Kelemen Hunor, la emisiunea „Ochii pe mine”, de la Aleph News.

Kelemen Hunor: „Vedem dimensiunea tragediei”

„Această pandemie va schimba modalitatea noastră de a trăi, până nu va exista o medicaţie eficientă lucrurile nu se vor schimba. Dacă ne uităm la cifre vedem dimensiunea tragediei, trebuie asigurată o viaţă normală pentru toată lumea, în şcoli, în teatre, în restaurante, omul e o fiinţă socială”, a mai spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a reafirmat că parlamentarii Uniunii nu vor vota un proiect de lege privind amânarea alegerilor.

“Nu s-a schimbat nimic şi nici nu poţi prin lege. În Constituţie scrie cum poţi prelungi mandatul Parlamentului. Sunt câteva cazuri extrem de bine descrise în Constituţie. În Constituţie scrie că mandatul este patru ani, mai puţin dacă este război, stare de urgenţă, stare de asediu şi aşa mai departe. Nu poţi să prelungeşti mandatul Parlamentului cu un proiect de lege şi spunând “că e pericol, nu ştiu ce”. Deci nu merge varianta asta. Eu nu doresc să avem o situaţie atât de dură şi atât de imprevizibilă încât să amânăm alegerile, pentru că acest lucru înseamnă că am intrat într-o mare belea. Eu nu doresc acest lucru pentru nimeni, eu cred că dacă Guvernul va lua decizii coerente, va comunica aceste decizii, atunci putem să rămânem în aceste limite şi putem organiza alegerile parlamentare. Eu am văzut la locale că de fapt era o organizare foarte bună, mai puţin în Bucureşti, în câteva secţii. (…) Nu trebuie amânate alegerile parlamentare”, a subliniat preşedintele UDMR.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Ai probleme cu acneea? Atunci ar trebui să consumi mai des aceste ceaiuri
Inchide