Ludovic Orban anunță că nu participă la ședința Biroului Politic Național: Colegii mei nu m-au informat. Doresc să convoc BPN

Ludovic Orban anunță că nu participă la ședința Biroului Politic Național: Colegii mei nu m-au informat. Doresc să convoc BPN
Preşedintele PNL, Ludovic Orban,/Foto: Alexandru Pandrea - GÂNDUL.RO
Publicat: 02/09/2021, 12:06
Actualizat: 02/09/2021, 12:08

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, joi, că nu participă la ședința Biroului Politic Național (BPN), pentru că nu a fost informat de colegii din partid, situație care se repetă. Ludovic Orban a anunță că intenționează să convoace BPN, cu participarea tuturor membrilor de partid, dar este necesar ca să aibă un dialog cu premierul Citu.

Președintele PNL subliniază că Executivul trebuie să răspundă la problemele din prezent, precum „creșterea alarmantă a numărului de infectări, o  creștere a prețurilor energiei, care riscă să afecteze puterea de cumpărare a populației și veniturile fiecărei familii”.

„Astăzi, fără să fiu informat, colegi de-ai mei au invocat Biroul Politic Național (BPN). A doua oară… ignorând președintele partidului și refuzând un dialog cu președintele partidului! Am decis să nu particip la această ședință, despre care nu am fost informat. Atâta timp cât eu  nu am toate informațiile necesare cu privire la condiţiile statutare ale BPN, nu pot să știu dacă este statutar sau nu. Doresc să convoc BPN, dar mai ales doresc ca, până la convocare,  să am o discuție cu premierul Cîtu și cu toți actorii implicați în această criză politică, astfel încât să degaje o soluție care să ne permită o guvernare responsabilă în această structură a colitiei care, din punctul meu de vedere  este singura coaliție care poate să guverneze în interesul României.

Ne confruntăm în această perioadă cu provocări la care e necesar un răspuns prompt din partea guvernului. Ne confruntăm cu o creștere alarmantă a numărului de infectări, cu o creștere a prețurilor energiei, care riscă să afecteze puterea de cumpărare a populației și veniturile fiecărei familii.

Ne confruntăm cu  necesitatea de a finaliza negocierile cu CE pentru: PNRR, Acordul de Parteneriat pentru programele de finanțare ale UE 2021-2027, reforme importante pe care ne-am angajat că le vom aplica, MCV, o serie de alte reforme necesare prin coeziunea coaliției de guvernare.

Pentru a asigura coaliția de guvernare, nu putem să ne jucăm, altfel riscăm să ne aflăm în situația să nu mai avem majoritate parlamentară”.

Ludovic Orban a intervenit în scandalul iscat în Guvern, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să pună pe ordinea de zi, ieri, proiectul „Anghel Saligny”, lucru pe care USR PLUS l-a refuzat. Tot ieri, premierul l-a demis pe Stelian Ion, ministrul Justiției.

Conducerea USR PLUS a anunțat, după miezul nopții de miercuri spre joi, că va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. Anunțul vine după ce șeful Guvernului l-a demis pe ministtul Justiției, Stelian Ion, propunerea formațiunii, și după o lungă zi de tensiuni declanșate de introducerea pe ordinea de zi a ședinței Executivului a proiectului de act normativ de aprobare a Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” – PNDL 3, cu un buget propus de 50 de miliarde de lei.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că susține că va face tot ce e posibil pentru menținerea Coaliției, dar și pentru adoptarea programului de investiții „Anghel Saligny”.

Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru aprobarea Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny” a fost publicat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în 11 august.  Potrivit notei de fundamentare, refăcută la 31 august, „necesarul total la nivel național estimat pentru toate domeniile (infrastructură locală de transport, alimentare cu apă, canalizare, distribuție gaze naturale) depășește 160 miliarde lei, din care se propune soluționarea a circa 30% prin alocarea pe întregul program a unui buget total de 50 miliarde de lei”.

Printre avizatori menționați la finalul proiectului se numără vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Mediului, Barna Tanczos, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu și ministrul Justițiției, Stelian Ion.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații