Ludovic Orban: Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Le atrag atenţia celor care sucesc mâini la spate, care umblă la scheletele din dulap, că nu cedez

Ludovic Orban: Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Le atrag atenţia celor care sucesc mâini la spate, care umblă la scheletele din dulap, că nu cedez
Publicat: 01/08/2021, 13:39
Actualizat: 02/08/2021, 11:14

Ludovic Orban, președintele PNL, s-a declarat surprins de decizia premierului de a candida la președinția partidului. Mai mult, acesta spune că s-a simțit trădat de aceiași membri de partid care au aclamat fiecare victorie din ultimii patru ani.

„Trebuie să știți că nu m-am așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția PNL. Dimpotrivă, toate discuțiile pe care le-am avut cu el nu puteau să mă conducă la această concluzie. De asemenea, nu m-am așteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a PNL și au încercat să pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a PNL din ultimii patru ani de zile, acum să spună că președintele nu a avut nicio legătură cu victoriile respective, că președintele nu mai e bun. Eu le-am și spus că aici lucrurile sunt simple: dacă eu nu mai sunt bun, înseamnă că nici voi nu mai sunteți buni, iar dacă voi susțineți că voi sunteți buni, înseamnă că și eu sunt bun”, a spus Orban.

Ludovic Orban a adăugat că susținerea premierului este una bazată pe „alte motive decât dorința de a lua o decizie care să facă bine PNL-ului”.

„Să fim cinstiți și onești: noi știm foarte bine că mulți dintre cei care azi își clamează susținea pentru Cîțu, de fapt nu îl consideră capabil să conducă partidul. De fapt, o fac din cu totul și cu totul alte motive decât dorința de a lua o decizie care să facă bine PNL-ului”, a spus Orban.

Ludovic Orban susține că au fost făcute „presiuni din exteriorul Partidului Naţional Liberal” și îi avertizează pe cei din PNL „care de două luni își bagă coada, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și altora” că nu cedează.

„Le atrag atenţia celor din exteriorul PNL care sucesc mâni la spate, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez (…), indiferent câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru PNL, pentru România. Îmi doresc un PNL cu oameni pe propriile picioare, un PNL liber, care votează conform propriei conștiințe și conform propriei convingeri și cu discernământ”, a mai spus Ludovic Orban.

Congresul Național al PNL în cadrul căruia va fi ales președintele partidului are loc în 25 septembrie. Liberalii au de ales între Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Citește și: Ludovic Orban, atac la Florin Cîțu: Cine are convingerea că poate câștiga, nu clamează victoria de dimineață până seara