Ludovic Orban și Nicușor Dan, alarmați de suprasolicitarea Ambulanței: Ne confruntăm cu o creştere foarte mare a apelurilor la 112

Ludovic Orban și Nicușor Dan, alarmați de suprasolicitarea Ambulanței: Ne confruntăm cu o creştere foarte mare a apelurilor la 112
Publicat: 01/11/2020, 16:00
Actualizat: 01/11/2020, 16:01

Premierul Ludovic Orban şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, au vizitat duminică Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov. Cei doi și-au exprimat îngrijorarea cu privire la suprasolicitarea serviciului de ambulanță și au anunțat suplimentarea echipajelor care efectuează teste şi prelevare de probe de la oamenii suspecţi de infectare cu noul coronavirus.a Nicușor Dan a precizat că a dispus detaşarea de personal de la administraţia spitalelor din Primărie către Ambulanţă.

Premierul Orban a explicat că în Bucureşti se constată o creştere foarte mare a oamenilor care sună la numărul 112 şi i-a îndemnat pe bucureşteni să apeleze doar dacă au o urgenţă.

Ludovic Orban: Recomandarea mea către cetăţeni este să apeleze la 112 dacă medicul de familie nu dă altă soluţie

Este bine să sune la 112 doar dacă, după consultarea medicului de familie, se constată că există într-adevăr simptome care să indice faptul că e posibil să fie infectaţi. În momentul de faţă, trebuie să recunoaştem că ne confruntăm cu o creştere foarte mare a apelurilor la 112. 112 este în general un serviciu de răspuns la urgenţe, la situaţii care reclamă o intervenţie imediată, şi acum trebuie să ştiţi că unul dintre motivele pentru care am venit împreună cu domnul primar general aici este să vedem şi capacitatea de răspuns a Serviciului de Ambulanţă datorată acestei creşteri foarte mare a apelurilor la 112, care sunt datorate COVID, situaţii care nu reclamă urgenţa. Deci recomandarea mea către cetăţeni este să apeleze la 112 doar atunci când într-adevăr, după ce medicul de familie, dacă nu-i dă altă soluţie, îi recomandă să apeleze la serviciul de urgenţă”, a spus Orban.

Nicușor Dan: Există o suprasolicitare a Ambulanţei din cauza numărului foarte mare de persoane care urmau să fie testate

La rândul său, Nicuşor Dan a adăugat că există o suprasolicitare a Ambulanţei din cauza numărului foarte mare de persoane care urmau să fie testate, astfel încât a dispus detaşarea de personal de la administraţia spitalelor din Primărie către Ambulanţă.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Alis Grasu, a declarat că, începând de luni, 30 de echipaje vor merge numai la consultaţii şi recoltări, fiind crescută capacitate de intervenţie pe timp de zi. De asemenea, au fost angajate 70 de persoane, dintr-un total de 141 programat.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov: Avem un parc relativ nou de 106 ambulanţe de urgenţă

„La momentul acesta, ştiţi că avem un parc relativ nou de 106 ambulanţe de urgenţă, avem în stare de funcţionare şi parcul vechi, deci vorbim, în total, toate categoriile de autospeciale, de 275 de autospeciale. Personal ne mai trebuie, este firesc să ne trebuiască, se fac eforturi în acest sens. Vom continua să facem procedura de angajare până vom ocupa toate cele 141 de posturi pe care le avem în acest moment şi ne bazăm că în viitor aceste posturi vor rămâne la serviciile de Ambulanţă şi după terminarea pandemiei şi, prin suplimentare de posturi, vom reuşi să facem faţă şi la alte situaţii, dacă vor fi”, a spus Alis Grasu.

Federația Națională Sindicală Ambulanța anunță un protest, miercuri: Se cere suplimentarea cu personal și bani

Federația Națională Sindicală Ambulanța anunță un protest pentru ziua de miercuri, 4 noiembrie, între orele 10.00 și 12.00, cu pichetarea Guvernului, iar de joi declanșarea grevei japoneze. Ambulanțierii cer, printre altele, suplimentarea cu personal și bani pentru salarii și cheltuieli.

Acțiunea este susținută si de organizațiile sindicale județene membre din toate Serviciile Publice de Ambulanță.

Protestul se va desfășura în toate sediile centrale din serviciile de ambulanță județene, iar în București în Piața Victoriei, ca obiectiv pichetarea Guvernului, unde va fi prezent un grup de 80 de protestatari, grup format din reprezentanții sindicali ai organizațiilor sindicale din toate Serviciile Publice de Ambulanţă din România.

Conducerea FNSAR a înaintat solicitare în scris premierului de a stabili în regim de urgență întâlnirea cu conducerea FNSAR, întâlnire promisă de Ludovic Orban, anunță sindicaliștii, citați de Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția