Magda Bistriceanu: ”Un aparat de stat tot mai «obez»!”

Magda Bistriceanu: ”Un aparat de stat tot mai «obez»!”
Magda Bistriceanu și aparatul de stat tot mai ”obez”
Publicat: 17/03/2023, 07:30
Actualizat: 17/03/2023, 10:10

Analistul politic Magda Bistriceanu atrage atenția asupra unei ”supradimensionări” a ”aparatului de stat”, considerând că angajații din instituțiile administrației publică sunt din ce în ce mai mulți.

Pornind de la informațiile furnizate de Ministerul Finanțelor, Magda Bistriceanu notează că, în luna ianuarie a anului 2023, numărul posturilor, față de luna decembrie a anului trecut, a crescut cu 307.

Comparativ cu luna ianuarie a anului 2022, 14.152 de posturi apar în schemele de personal.

Numărul posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice din România era, în ianuarie 2023, de 1.278.995, cu 307 mai multe comparativ cu luna precedentă și cu 14.152 peste numărul din ianuarie 2022, aproape 64% dintre acestea fiind în administrația publică centrală, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor (MF)”, menționează Magda Bistriceanu.

Magda Bistriceanu: ”Dacă vă întrebați de unde bani pentru a-i plăti…”

Analistul politic se întreabă, retoric, de unde vin banii pentru salariile alocate acestor posturi, concluzia fiind aceea că totul provine din taxele și impozitele plătite de cetățeni, iar aparatul de stat este ”tot mai obez”.

”Din totalul celor 817.725 de angajați din administrația publică centrală, 602.407 lucrau în instituții finanțate integral de la bugetul de stat (minus 156 angajați comparativ cu decembrie 2022).

Un aparat de stat tot mai «obez»! Dacă vă întrebați de unde bani pentru a-i plăti… Din taxele și impozitele pe care le plătiți și care cresc în fiecare an”, încheie Magda Bistriceanu postarea de pe pagina sa de Facebook.


Citește și:

Magda Bistriceanu: ”Unii așa-ziși «salvatori» nu sunt decât niște vânători de voturi”

Magda Bistriceanu, după ce frații Tate au primit încă 30 de zile de arest preventiv: ”Iar s-a lăsat întunericul”

Magda Bistriceanu: ”Primăria Capitalei are în curs de consolidare doar două clădiri cu risc seismic”

Magda Bistriceanu, după ce Diana Șoșoacă a participat la o recepție la Ambasada Rusiei: ”Dacă se ducea pe persoană fizică nu mă interesa!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase