Maia Sandu, în Parlamentul de la Chișinău: „În 2030, Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene”

Maia Sandu, în Parlamentul de la Chișinău: În 2030, Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene
Publicat: 17/03/2023, 19:06

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat astăzi în Parlamentul de la Chișinău că în 2030 țara sa trebuie să fie membră a Uniunii Europene.

”Cu acest mesaj am mers azi în Parlament și în fața tuturor cetățenilor. Însă nu e de ajuns să ducem Moldova în Uniunea Europeană. Trebuie să aducem Uniunea Europeană în casele noastre, să construim Moldova europeană. Calea europeană este unica șansă ca moldovenii să aibă o viață bună, în pace, în casa lor. Este, de fapt, unicul drum care asigură supraviețuirea Moldovei ca țară liberă și puternică.

Președinția, Parlamentul, Guvernul, alături de întreaga societate – cu toții vom munci pentru a asigura pacea și securitatea cetățenilor, pentru dezvoltare economică și deschiderea locurilor de muncă, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în localitățile din Moldova și pentru o justiție care să facă dreptate”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu: ”Anul 2022 a fost despre rezistență, iar 2023 va fi despre europenizarea Moldovei”

Iată cele mai importante declarații ale președintelui Republicii Moldova din Parlamentul de la Chișinău:

”Anul 2022 a fost despre rezistență, iar 2023 va fi despre europenizarea Moldovei.

Ce am promis așa am făcut. Prin programul Satul european vom ajunge în fiecare localitate. Voi cere Guvernului să majoreze bugetul pentru construcția drumurilor. Avem nevoie încă de o justiție puternică. Schimbările din sistem sunt corecte. Rezistența din sistem la această curățare, cei corupți, deprinși cu comenzi la telefon, cu mita, nu vor să-și schimbe năravul sau să răspundă pentru ceea ce au făcut. Dar noi vom duce până la capăt curățarea justiției. Suntem obligați să pedepsim marii corupți. Solicit crearea Curții Anticorupție, care să investigheze cazurile de corupție mare.

Solicit instituțiilor statului să lupte cu propaganda, care intoxică oamenii. Trebuie să ne apărăm de propaganda rusă și de dezinformare. Aștept de la Guvernul Recean să preîntâmpine destabilizările, dar și să vină cu soluții economice, să construim.

Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor. Anume pentru că ei nu lasă ca războiul să ajungă în Moldova, Kremșlinul plătește cu bani murdari pentru încercări de destabilizări. Instituțiile noastre fac față acestor provocări și le mulțumesc. Cât voi fi președintă, Moldova va sta dreaptă.

Moldova nu poate rămâne singură. Nu am fost singuri și am trecut cu bine de iarnă, cu ajutor de la SUA, Japonia, UE, România.

Nu e suficient doar să ducem Moldova în UE, ci să aducem UE în Moldova. Nu sunt doar cuvinte frumoase – salarii bune, pensii, vacanțe și să nu te temi de ziua de mâine.

Dinspre Kremlin vine doar război și sărăcie. Hoții și Kremlinul au același scop – să facă Moldova slabă. Din păcate și aici în Parlament sunt oameni care s-au vândut. Gruparea Șor are misiunea de la FSB să aducă războiul în Moldova. Instituțiile Moldovei nu vor permite ca țara să fie închinată unor criminali.

Avem aici, în Parlament, forțe care nu au condamnat încă ororile războiului. Cei care au furat cetățenii nu au cum să le dorească binele, ei folosesc minciuna și dezbinarea ca să oprească Moldova din calea sa. Opriți dezbinarea! Fac apel către toate forțele politice să pună aderarea la UE deasupra tuturor intereselor și să susțină această cale necondiționat”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase