Mesaje RO-Alert în alte șapte județe, după alerta pentru București/ Raed Arafat dezvăluie „lista roșie” a județelor în care cazurile de COVID depășesc 1,5 la mia de locuitori

Mesaje RO-Alert în alte șapte județe, după alerta pentru București/ Raed Arafat dezvăluie „lista roșie” a județelor în care cazurile de COVID depășesc 1,5 la mia de locuitori
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Ce spune despre lockdown-ul total
Publicat: 09/10/2020, 20:25
Actualizat: 09/10/2020, 21:54

Mesajul RO-Alert a fost transmis și în județele Alba, Bacău, Iași, Neamț, Teleorman, Tulcea și Vaslui, după ce numărul cazurilor confirmate de COVID a depașit 1,5 la mie în ultimele 14 zile, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat: Avem problema resursei umane, care este foarte obosită. Dacă nu putem detașa medici, atunci trebuie să trimitem pacienți unde se află ei acolo

„Și zonele celelalte trebuie să respecte regulile pentru a reduce impactului acestui virus asupra sistemului sanitar. Orice creștere zilnică a cazurilor înseamnă impact mai mare asupra terapiei intensive. Încă mai sunt paturi….cu cât numărul cazurilor crește, impactul e mai dificil…avem soluții de a crește capacitatea, dar nu e bine să ajungem acolo, trebuie să prevenim să ajungem acolo, să ajungem la un plafon. Avem problema resursei uname, care este foarte obosită…dacă nu putem detașa medici, atunci trebuie să trimitem pacienți unde se află ei acolo(…) Ne trezim cu secții care rămân fără medici și atunci unică soluție e detașarea”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Alertă de urgență privind nivelul de răspândire a noului coronavirus și în București

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis, vineri după-amiaza, o alertă de urgență privind nivelul de răspândire a noului coronavirus care a atins un nivel ridicat, de peste 2 la o mie de locuitori în Bucureşti și de peste 1,5 la o mie în șapte județe. Mesajul Ro-Alert care vizează Bucureștiul a fost emis la scurt timp după ce Grupul de Comunicare Strategică a făcut public noul bilanţ privind infectările cu noul coronavirus. Autorităţile recomandă populației respectarea măsurilor sanitare pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

Medicul Andrei Marinescu, de la Institutul Matei Balș spune că, în condițiile în care presiunea crește, lucrurile vor merge mai rău

„La Matei Balș locurile se ocupă în prima parte a zilei, când se fac câteva locuri ele se ocupă foarte repede cu pacienti din țară, cu forme severe…dacă avem multe infectari într- o zi, fiecare persoană nou diagnosticată vine în contact cu alte persoane….mă interesează procentul celor care au forme severe și cei cu forme medii…nu cred că trebuie să ne gândim cu panică, sau că e colaps”, a declarat medicul internist.

La rândul său, Raed Arafat a declarat, în legătură cu stoparea pelerinajului de la Sfânta Parasceva că a evitat subiectul.

„Eu am evitat să întru în acest subiect…să creadă că eu fac ceva împotriva creștinilor…nu s- a interzis să aibă loc o slujba, ci deplasarea oamenilor spre aceste slujbe, în condiții de maximă aglomerație. Riscăm să creăm focare acasă, la oamenii care se întorc de la pelerinaj, transportul pentru 3,4,5,6 ore era riscant. Nu putem să admitem asta din punct de vedere al sănătății publice și la sănătatea populației”, a spus Arafat.

Până vineri, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

România raportează vineri, 9 octombrie, un nou record, de 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) din 29.282 de teste efectuate. La ATI s-au inregistrat 613 persoane internate, un nou record, ultimul fiind raportat pe 7 octombrie, cu 612 pacienti. 52 de decese au fost inregistrate in ultimele 24 de ore. 114.792 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos. 3130 de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în România ieri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului