Mesajul CUTREMURĂTOR al mamei Melisei, fata de 14 ani, ucisă la Craiova: „Ne-a luminat calea cu bunătatea și zâmbetul său pur”

Mesajul CUTREMURĂTOR al mamei Melisei, fata de 14 ani, ucisă la Craiova: „Ne-a luminat calea cu bunătatea și zâmbetul său pur”
Melis, fata de doar 14 ani ucisă în Grădina Botanică din Craiova
Publicat: 29/06/2023, 18:59
Actualizat: 29/06/2023, 19:01

Ana Maria Lungu, mama fetiței de 14 ani, Melis, ucisă cu sânge rece în Grădina Botanică din Craiova, a anunțat, în urmă cu câteva momente, pe rețelele de socializare, data și ora ceremoniei de înmormântare a fiicei sale.

„Cu sufletele îndurerate, vă aducem la cunoștință că ne vom aduna la ultimul omagiu adus iubitei și curajoasei noastre Melis. Serviciul religios se va desfășura la Biserica Sfântul Spiridon, sâmbătă 1 Iulie 2023, la ora 11.00, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sineasca.

Melis a fost un dar neprețuit, o prezență specială în viețile noastre. Ne-a luminat calea cu dragostea, bunătatea și zâmbetul său pur. În ciuda durerii adânci pe care o simțim acum, păstram vie amintirea bucuriei pe care a adus-o in lumea noastră. Să ne unim forțele într-un adio plin de iubire si recunoștință. Să o înconjurăm cu energia pozitivă în timp ce îi urăm drum lin și pace veșnică”, este mesajul transmis pe Facebook, de Ana Maria Lungu, mama Melisei.

Elevii clasei a 8-a A din CNP Stefan Velovan, împreună cu părinții și diriginta, au anunțat, de asemenea, că „regretă trecerea prematură în neființă a colegei lor Meliss Mihaela Lungu. Vei rămâne veșnic în inimile noastre!”, este mesajul transmis de foștii colegi ai fetei.

Crima care a îngrozit comunitatea din comuna Calopăr

Comuna Calopăr din județul Dolj se află încă în stare de șoc după ce un băiat de 17 ani, elev la Colegiul Militar din Craiova, a ucis cu sânge rece, în Grădina Botanică, o fată de 14 ani și l-a rănit grav pe prietenul ei în vârstă de 19 ani.

Melisa și Emanuel Bădică erau în Grădina Botanică, marți după-amiază, când l-au întâlnit pe Mario Alexandru Fojică. Acesta s-ar fi uitat cu insistență la fată, iar prietenul ei l-ar fi atenționat că nu este bine ce face. (mai multe detalii AICI)

Imediat, s-a dezlănțuit iadul. Mario Alexandru Fojică a scos din ghiozdan un cuțit, l-a înjunghiat pe Emanuel Bădică, rănindu-l grav, apoi a înjunghiat-o de mai multe ori, mortal, pe fata de 14 ani. Un trecător a sunat la numărul de urgență 112 după ce a descoperit, pe alee, trupurile tinerilor înjunghiați. (alte informații AICI)

Mario Alexandru Fojică a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, fiind acuzat de crimă și tentativă de omor. (detalii AICI)

Reporterii Gândul au mers în comuna de origine a tânărului de 17 ani, la Calopăr, în județul Dolj, acolo unde încă nimeni nu-și poate explica motivele care l-au transformat pe acesta într-un criminal, așa cum reiese și din declarațiile obținute în exclusivitate.

”Era un copil respectuos, saluta, nu-l știam recalcitrant…”

Locuitorii comunei Calopăr – ”petec doljean de glie, frumos ca orice altă așezare a acestei țări, atât de mult iubită și prețuită de fiecare din locuitorii ei”, așa cum se precizează pe site-ul Primăriei – au fost șocați de crima comisă de tânărul de 17 ani, pe care îl vedeau atunci când venea în vacanțe de la Craiova, unde stătea la internatul Colegiului Militar.

Nu au încă, nicio explicație pentru această tragedie, cu atât mai mult cu cât Mario Alexandru Fojică părea un adolescent liniștit, iar tatăl său lucrează chiar la Poliția din Calopăr de peste două decenii.

Daniel Bobin, primarul comunei, a spus, pentru Gândul, că băiatul venea doar în vacanțe în comună, pentru că în timpul anului școlar stătea la internat în Craiova. Primarul îl descrie pe Alexandru ca fiind un copil respectuos, care nu crease niciodată probleme, tocmai de aceea a fost un șoc vestea că a comis o crimă cu sânge rece.

”Tatăl copilului lucrează la Poliție în Calopăr de circa douăzeci și ceva de ani, sunt de la Goicea. Au părut niște oameni liniștiți, n-au făcut probleme. Copilul, atât cât îl știu, când vine în vacanțe, că stă la internat în Craiova, nu pot să știu mai multe despre el, era un copil respectuos, saluta.

Ne-a șocat și pe noi fapta făcută de el, nu-l știam un copil recalcitrant, nervos… Părinții s-au stabilit aici, în comună, au cumpărat o casă de câțiva ani și cam atâta știu despre ei, ca și idee. Un copil chiar liniștit, a fost un șoc pentru toți, nu știm ce s-a întâmplat, ce a fost în capul lui, dacă a cunoscut victimele, dacă nu le-a cunoscut, nu știm de ce s-a ajuns aici”, a mai spus primarul Daniel Bobin, pentru Gândul.

”Un eveniment șocant pentru întreaga comunitate, pentru întreaga Românie”

O vecină a familiei lui Mario Alexandru Fojică spune că nu îl cunoștea bine pe Alexandru, dar ținând cont de comportamentul părinților acestuia, ar fi trebuit să fie un copil educat.

Femeia spune că este șocant ceea ce s-a întâmplat în Grădina Botanică din Craiova, o tragedie care a afectat nu doar satul în care Alexandru a copilărit, ci și întreaga țară.

”Familia este una destul de liniștită, respectuoasă. Pe băiat nu îl cunosc, chiar n-am nicio idee ce fel de copil este. Dar, teoretic, ar trebui să fie tot un copil educat, nu știu ce s-a întâmplat. Chiar nu cunosc amănunte. Dar de situația în sine am rămas șocată, de faptul că se poate întâmpla în public așa ceva. Chiar nu știam că este din zonă și nu m-aș fi așteptat la așa ceva, cunoscându-i familia. Cred că ar trebui să fie un copil educat.

Nu cunosc amănunte de genul ăsta (n.red. – băiatul ar fi vrut să fugă de acasă cu mai mult timp în urmă), n-am de unde să știu, nu-l cunosc. Sigur că-i șocant, pentru oricine și în orice situație, nu numai că este din comună, este un eveniment șocant pentru întreaga comunitate, pentru întreaga Românie, până la urmă, mai ales că s-au pierdut niște vieți, înțeleg că și tânărul care a fost înjunghiat e într-o stare critică, de tânără nu mai vorbesc”, a spus, pentru Gândul, o femeia care locuiește în același sat cu familia lui Alexandru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Nu este un banc! Acești doi soți au găsit lampa lui Aladdin! Care au fost...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Klaus Iohannis se retrage. Eșec total pentru președinte
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×