Modul în care Marea Britanie a repornit industria restaurantelor: plătind jumătate din nota de plata. 64 de milioane de mese au fost consumate cu reducere

Modul în care Marea Britanie a repornit industria restaurantelor: plătind jumătate din nota de plata. 64 de milioane de mese au fost consumate cu reducere
Publicat: 26/08/2020, 16:51

Oferta guvernamentală britanică a încurajat clienții să se întoarcă la restaurante, în special în locurile în aer liber. 

Strategia guvernului britanic: a plătit o reducere de 50% pentru persoanele care consumă în restaurante, pub-uri sau cafenele

Când guvernul britanic le-a spus oamenilor că nu mai trebuie să stea acasă, a fost nevoie de o strategie pentru ca oamenii sa consume din nou. Iar răspunsul guvernului britanic a venit: mâncare la jumătate de preț. Pentru luna august, guvernul a plătit o reducere de 50% pentru persoanele care consumă în restaurante, pub-uri sau cafenele, până la 10 lire sterline (13 dolari) de persoană, în zilele de luni, marți și miercuri.

Erau mai mulți oameni la coadă decât în ​​interiorul clădirii,” a spus David Williams, coproprietar al Baltic Market, care găzduiește aproximativ o duzină de produse alimentare și băuturi stradale în interiorul unei fabrici de bere transformate din secolul al XIX-lea din Liverpool, transmite NYTimes.

64 de milioane de mese au fost consumate cu reducere

În primele trei săptămâni ale programului Eat Out to Help Out, 64 de milioane de mese – suficiente pentru aproape întreaga populație britanică de aproximativ 67 de milioane de euro – au fost consumate cu reducere, costul guvernului fiind de 336 de milioane de lire sterline (441 de milioane de dolari).

Când Rishi Sunak, cel mai bun oficial de finanțe al Marii Britanii, a anunțat reducerea luna trecută, el a descris-o drept „un prim-tip de acest fel”, pentru a sprijini cei 1,8 milioane de oameni care lucrează în industria ospitalității.

Vânzările de produse alimentare au crescut cu 100%

Între aprilie și iunie, producția economică a sectorului a scăzut cu 87%. „Ei au nevoie de sprijinul nostru și, cu această măsură, cu toții putem mânca pentru a ajuta”, a spus el.

În prima zi, 3 august, vânzările de produse alimentare au crescut cu 100% în comparație cu luna precedentă, potrivit CGA, o consultanță care urmărește datele despre mâncare și băut în Marea Britanie.

„Oamenii, și eu, inclusiv, am subestimat efectul pe care urma să îl aibă”, a spus Williams despre reducere, care include băuturi nealcoolice”

Înainte de blocarea națională, industria restaurantelor era deschisă doar joi până duminică. La începutul lunii august, s-a deschis miercuri pentru a profita de reducere, iar după două săptămâni, proprietarii au decis să deschidă șapte zile pe săptămână pentru restul lunii.

Kate Nicholls, directorul executiv al UKHospitality, un grup comercial, a adăugat: „Oamenii  văd că este o oportunitate de a construi din nou un grad de reziliență.

Cei 500 de milioane de lire sterline direcționați către reducere prețului sunt considerați nesubstantiali în comparație cu 190 de miliarde de lire care vor fi alocate recuperării economice

Economia britanică a evoluat mai rău decât oricare alta din Europa în al doilea trimestru al anului, din cauza unei perioade de blocare mai lungi și a unei dependențe puternice asupra cheltuielilor consumatorilor. Pentru a săpa din această gaură, țara are nevoie de oameni care să se întoarcă la baruri, restaurante și cafenele și cafenele în număr mare. Guvernul a alocat 500 de milioane de lire sterline pentru reducerea cu jumătate din valoare, o sumă pe care economiștii nu au considerat-o deosebit de substanțială în comparație cu cele 190 de miliarde de lire pe care guvernul intenționează să le cheltuiască pentru recuperarea economică din pandemie.

După ce a petrecut luni întregi avertizând cu privire la pericolele spațiilor publice interioare, guvernul trebuie să convingă oamenii că este sigur să se întoarcă la obiceiurile lor anterioare. De-a lungul acestei crize, guvernul a apelat la economiști comportamentali pentru a ajuta la elaborarea diferitelor părți ale răspunsului său – iar principiile lor par a fi greu de lucrat în programul ”Eat Out to Help Out”.

„Există două forțe psihologice în joc”, a declarat Ivo Vlaev, profesor de științe comportamentale la Warwick Business School, care a sfătuit guvernul și Serviciul Național de Sănătate cu privire la comunicarea sa ca răspuns la pandemie. (Nu a lucrat la planul de reducere a mesei.)

  • Primul este crearea de obiceiuri, a spus el. Când cineva face ceva și primește o recompensă, cum ar fi reducerea la jumătate, atunci când apare aceeași situație, memoria recompensei încurajează o repetare a acțiunii – și aceasta continuă până când situația singură, chiar și fără recompensă, poate declanșează acțiunea.
  • Cea de-a doua forță este cunoscută sub numele de „angajament psihologic”, Vlaev a spus: pentru a-i determina pe oameni să fie de acord cu o solicitare mare, îi faceți să fie de acord cu ceva mai mic. Oamenii din Marea Britanie ar putea fi de acord să profite de reducerea la restaurant, dar odată ce au ieșit și se bucură de sine, guvernul le poate cere mai ușor să se întoarcă la birouri, săli de sport, teatre etc.

Până acum, experimentul funcționează.

40% dintre persoanele care utilizează reducerea ”Eat Out to Help Out” luau masa pentru prima dată de când blocarea națională a început la sfârșitul lunii martie. Nu au existat cresteri ale cazurilor de coronavirus cauzate  de program

Un sondaj realizat de CGA a constatat că aproape 40% dintre persoanele care utilizează reducerea ”Eat Out to Help Out” luau masa pentru prima dată de când blocarea națională a început la sfârșitul lunii martie – un semn că persoanele care s-au obișnuit să stea acasăau fost convinse sa iasă din case. Nu au existat cresteri ale cazurilor de coronavirus cauzate  de program.

Dar chiar dacă clienții doresc să revină, restaurantele se confruntă cu multă incertitudine.

Jumătate din restaurantele britanice sunt încă închise, a spus Nicholls. În întreaga industrie a ospitalității, întreprinderile deschise realizează doar aproximativ 70% din veniturile lor pre-pandemice. Guvernul a redus TVA, un tip de impozit pe vânzări, pe alimente și băuturi nealcoolice, dar aceasta va expira în ianuarie. De asemenea, guvernul va  confisca proprietățile comerciale din cauza chirilor neplătite timp de șase luni, permițând efectiv întreprinderilor să întârzie plățile de chirie până la sfârșitul lunii septembrie, când se vor scădea următoarele trei luni de închiriere.

Această datorie grea, care se construiește în ultimele șase luni, este „singura cea mai mare problemă restantă” cu care se confruntă restaurantele și industria ospitalității în general, a spus Nicholls.

Programul ”Eat Out to Help Out” nu abordează modul în care fiecare unitate va compensa capacitatea redusă din cauza măsurilor de distanțare socială sau ce se va întâmpla atunci când vremea se va schimba pentru a lua masa afară

Și, în timp ce programul Eat Out to Help Out poate ajuta la schimbarea comportamentului consumatorilor, acesta nu abordează modul în care fiecare unitate va compensa capacitatea redusă din cauza măsurilor de distanțare socială sau ce se va întâmpla atunci când vremea se va schimba pentru a lua masa afară. Un sondaj recent realizat de Oficiul pentru Statistică Națională a constatat că doar 43% dintre oameni s-au simțit confortabili mâncând în interior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor