Ouăle sunt o alegere excelentă pentru micul dejun, datorită nutrienților pe care le conțin. De asemenea, consumul de ouă poate reduce riscul de apariție al demenței și al accidentului vascular cerebral, susține un cercetător american.
Surse excelente de proteine – Ouăle sunt bogate în proteine de înaltă calitate, care ajută la construirea și repararea țesuturilor corpului și la menținerea unei mase musculare sănătoase. Proteinele contribuie, de asemenea, la senzația de sațietate, ajutându-te să te simți sătul mai mult timp.
Nutrienți esențiali – Ouăle sunt o sursă bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B12, vitamina D, seleniul și colina. Acestea sunt importante pentru funcționarea optimă a creierului, sănătatea oaselor și funcțiile metabolice.
Energie – Ouăle conțin grăsimi sănătoase care furnizează o sursă de energie constantă pe parcursul zilei, fără a cauza fluctuații bruște de glicemie, așa cum se poate întâmpla cu alimentele bogate în zahăr.
„Noi cercetări arată că ouăle nu cresc colesterolul LDL (rău), așa cum se credea în trecut. Mai mult, ouăle sunt bogate în Omega 3, pot îmbunătăți nivelul colesterolului și al trigliceridelor, pot reduce riscul de demență și accident vascular cerebral”, susține Robin DeCicco, nutriționist și fondator al „Power of Food Education”, potrivit foxnews.
Versatilitate – Poți prepara ouăle în diverse moduri (fierte, prăjite, omletă, etc.), ceea ce le face ușor de integrat într-o varietate de mese de dimineață.
Ajută la pierderea în greutate – Datorită conținutului ridicat de proteine și a capacității de a-ți stimula sațietatea, ouăle pot ajuta la controlul apetitului și la reducerea gustărilor nesănătoase pe parcursul zilei.
Foto: Envato
Citește și:
Mihaela Bilic a găsit cele 3 alimente delicioase care nu îngrașă, dacă le mâncâm reci
Când începe Postul Paștelui în 2025 și pe ce dată pică PAȘTELE