Nicușor Dan implicat într-un scandal cu magistrați: ”S-a încălcat în mod grav solemnitatea ședinței de judecată”

Nicușor Dan implicat într-un scandal cu magistrați: ”S-a încălcat în mod grav solemnitatea ședinței de judecată”
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Publicat: 23/03/2023, 10:32
Actualizat: 23/03/2023, 10:34

Sunt din ce în ce mai tumultuoase procesele în care primarul Bucureștilor Nicușor Dan pledează împotriva propriului Consiliu General și în favoarea reclamanților care solicită anularea planurilor urbanistice zonale ale sectoarelor, așa cum Lumea Justiției a dezvăluit în repetate rânduri, inclusiv în serialul „Nicușor sabotor”.

De dată această, scandalul a ajuns până la o judecătoare de la Tribunalul București, acuzată nu doar că judecă dosarul pe repede înainte (fără să se aplece cu atenție asupra punctelor de vedere exprimate de părți), ci și de faptul că le ține partea lui Nicușor Dan și fostului partid al acestuia – Uniunea Salvați România.

Ne referim la dosarul nr. 27283/3/2020, deschis în octombrie 2020, după ce USR a depus la Tribunalul București acțiune pentru anularea Hotărârii de Consiliu General nr. 339 din 13 august 2020. Este vorba despre HCGMB privind aprobarea PUZ Sector 2. Desigur: acesta nu este singurul dosar în care se cere anularea acestui plan urbanistic zonal, dar este cel mai stufos. Vorbim despre nu mai puțîn de 18 reclamanți și 11 intervenienți (în nume propriu sau accesorii).

Cel mai recent termen a avut loc joi, 16 martie 2023, și s-a lăsat cu scandal. Astfel, unul dintre intervenienți – SC Skylight Residence SRL (fosta SC Aversa Manufacturing SRL), reprezentată de avocata Ramona Oncescu – a depus cerere de recuzare față de judecătoarea TMB Roxana Elena Stanciu, acuzând-o de părtinire în favoarea USR și a lui Nicușor Dan, precum și de antepronunțare. În plus, avocata reclamă felul cel puțin ciudat în care judecătoarea Stanciu a fost introdusă în proces în locul lui Petrică Erebacan – judecătorul investit inițial cu soluționarea dosarului. Mai exact, avocata reclamă „lipsa, de la dosarul cauzei, a hotărârii consiliului de conducere prin care dna judecător STANCIU ROXANA ELENA a fost repartizată în mod definitiv să judece dosarul nr. 27283/3/2020, ceea ce poate reprezenta o situație din care să rezulte faptul că în dosarul de față completul de judecată nu este alcătuit potrivit dispozițiilor legale”. Astfel, a fost încălcată regula repartizării aleatorii a dosarelor, conchide Ramona Oncescu.

De asemenea, avocata susține că la termenul precedent (din 16 martie), judecătoarea Roxana Stanciu a venit cu soluția de respingere a suspendării judecății gata scrisă pe foaie, chiar dacă una dintre cererile de suspendare fusese depusă în dimineața aceleiași zile (înainte de începerea ședinței), iar cealaltă în timpul ședinței. Asta deși părțile își justificau solicitările de suspendare cu argumente întinse pe zeci de pagini, adaugă avocata Oncescu.

Lumea Justiției prezintă în exclusivitate atât cererea de recuzare, cât și încheierea aferentă ședinței din 16 martie. Fără să insistăm prea mult asupra acestei încheieri (pe care o gășiți anexată la finalul articolului), menționăm că ea atestă faptul că magistrată a amendat cu 1.000 de lei compania SC One Lake District SRL, pentru simplul motiv că societatea și-a permis să depună cerere de intervenție accesorie după aproximativ doi ani și jumătate de la începerea procesului. Potrivit avocatei Ramona Oncescu, atitudinea judecătoarei TMB față de One Lake District „a fost una foarte agresivă și violență, încălcându-se în mod grav solemnitatea ședinței de judecată chiar de către cel care trebuia să asigure poliția ședinței de judecată”.

Vom reveni în alt articol asupra acestui subiect. Totuși, remarcăm bizareria acestei sancțiuni, în condițiile în care art. 63 alin. 2 din Codul de procedura civilă prevede că „intervenția accesorie poate fi făcută până la închiderea dezbaterilor, în tot cursul judecății, chiar și în căile extraordinare de atac”.

Citește continuarea pe Luju.ro.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații