Noul lider al CDU, Armin Laschet, va candida pentru funcția de cancelar în septembrie. Cine este urmașul Angelei Mekel

Noul lider al CDU, Armin Laschet, va candida pentru funcția de cancelar în septembrie. Cine este urmașul Angelei Mekel
Publicat: 16/01/2021, 15:54

Noul lider al CDU  va candida pentru funcția de cancelar în septembrie sau va avea un mare cuvânt de spus în cine o face.

Candidatul la continuitate al Angelei Merkel, centristul conservator Armin Laschet, a învins-o pe una dintre cele mai longevive rivale ale sale în concursul de a conduce Uniunea Creștină Democrată a Germaniei.

Laschet a subliniat coeziunea socială, scenele recente din Washington DC si solidaritatea tatălui său

Într-un congres de partid, Laschet l-a învins pe conservatorul hardlin Friedrich Merz cu 521 la 466 de voturi într-un vot secundar, în urma unui discurs puternic care a subliniat coeziunea socială și a susținut scenele recente din Washington DC ca un exemplu de avertizare al conducerii divizive.

Al treilea candidat la scrutin, specialistul în politică externă Norbert Röttgen, s-a pozitionat pe ultimul loc în primul tur de voturi.

Odată ce votul digital a fost confirmat printr-un vot poștal, Laschet o va înlocui în mod oficial pe Annegret Kramp-Karrenbauer, care și-a anunțat demisia din funcția de președinte CDU în februarie 2020, după o perioadă nereușită în lumina reflectoarelor. Merkel a renunțat la funcția de președinte al partidului în decembrie 2018.

Cine este urmașul Angelei Mekel

Laschet are șanse mari să-i conducă pe creștin-democrații la alegerile germane din 26 septembrie, în calitate de candidat oficial al partidului său pentru cancelar, deși, în teorie, partidul ar putea desemna un alt politician, precum popularul Markus Söder, liderul partidului-soră bavarez al CDU.

Singurul dintre cei trei candidați care a ocupat un post de guvernare, romano-catolicul din Aachen a guvernat cel mai populat stat al Germaniei, Renania de Nord Westfalia din 2017, într-o coaliție cu pro-afaceri Democrați Liberi. Anterior deputat în Parlamentul European și ministru pentru Integrare în statul său natal, a fost un aliat vocal al politicii de frontiere deschise a Merkel în timpul crizei refugiaților din 2015.

Laschet a fost văzut inițial drept favoritul pentru a câștiga cursa pentru conducerea partidului de centru-dreapta germană, dar ratingurile sale de aprobare la nivel național au scăzut în timpul pandemiei.

El a atras critici cu privire la conducerea lipsită de idei. Cel mai recent, au existat acuzații de nepotism asupra PPE procurate de la o companie de modă care își angajează și fiul pentru a-și modela hainele pe canalul său de Instagram.

La congresul digital de sâmbătă, cei trei candidați au ținut discursuri scurte într-o sală de congrese goală, prezentându-și calitățile celor 1.001 delegați.

Laschet a profitat din plin de circumstanțele neobișnuite cu un discurs care nu ar fi fost deplasat la congresul social-democraților rivali, țesut în jurul unei povești personale despre solidaritatea tatălui său miner cu colegii săi de muncă.

Arătând recentele scene de violență din Washington DC, Laschet a avertizat împotriva invitării unor niveluri similare de diviziune în dezbaterile politice germane și a ajuns să-l  asemene pe rivalul său Merz cu președintele SUA: „Unii oameni spun că trebuie să polarizați opinia. Eu spun că nu, nu trebuie. ”

Discursurile lui Merz și Röttgen, spre deosebire de acestea, au fost mai ușoare în povestiri și mai grele în cuvinte, ambii candidați încercați aparent să elimine unele dintre punctele de vedere pentru care au fost difuzate.

Laschet le-a amintit delegaților în discursul său că, în ultimii 15 ani, mulți oameni au votat pentru CDU pentru că erau fani ai Angelei Merkel, nu pentru că îi admirau partidul. Alegerile de stat din Baden-Württemberg și Renania-Palatinat din 14 martie vor servi drept prim indicator dacă CDU-ul condus de Laschet poate reproduce acest model.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial