Numărul persoanelor care se vaccinează în secret crește într-un stat american: „Vă rog să nu spuneți nimănui că mi-a fost administrat vaccinul” | Locurile de la morgă se extind

Numărul persoanelor care se vaccinează în secret crește într-un stat american: „Vă rog să nu spuneți nimănui că mi-a fost administrat vaccinul” | Locurile de la morgă se extind
Publicat: 30/07/2021, 19:03

În Missouri, un stat care raportează acum unele dintre cele mai mari cazuri de COVID-19 din țară, unii oameni aleg să se vaccineze în secret de teama reacțiilor prietenilor sau familiei.

Priscilla Frase, angajată Ozarks Healthcare, a declarat că pacienții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care membrii familiei, prietenii și colegii de muncă ar reacționa dacă ar fi vaccinați.

 „Au avut anumite experiențe care i-au determinat să aibă viziuni diferite de cele ale membrilor familiei, prietenilor sau colegilor apropiați de la muncă. Astfel, au decis de bună-voie să se vaccineze”, a declarat Priscilla Frase, medic-șef al Departamentului de Comunicare de la spitalul Ozarks Healthcare.

Medicul-șef de la spitalul Ozarks Healthcare subliniază controversele stârnite pe fondul imunizării împotriva coronavirusului și felul în care scepticismul s-a transformat într-un refuz categoric față de imunizare.

Frase a declarat pentru Anderson Cooper de la CNN că se teme că oamenii își adună informațiile legate de vaccin din surse nesigure, inclusiv din rețelele sociale. Ea a îndemnat publicul să caute răspunsuri la comunitatea medicală.

„Da, este un vaccin nou; da, este prima dată când această tehnologie este utilizată pentru un vaccin, dar sute de milioane de oameni din întreaga lume au fost vaccinați „, a spus Frase.

O înregistrare video din cadrul spitalului Ozarks Healthcare arată cum un farmacist care administra seruri imunizatoare a fost solicitat în repetate rânduri să nu dezvăluie identitatea persoanelor care doreau să se imunizeze, potrivit sursei citate.

„Vă rog din suflet să nu spuneți nimănui că mi-a fost administrat vaccinul”

„Au venit mai mulți oameni să se vaccineze. O parte au încercat să își mascheze aspectul fizic și chiar îl rugau (pe farmacist – n.r.) să nu spună nimănui că au fost vaccinați.

Potrivit medicului-șef, în cazul în care o persoană solicită confidențialitate, personalul medical încearcă să-i respecte cererea – fie se administrează vaccinul la un centru drive-thru, fie direct în propriul autoturism.

Locurile la morgă se extind

Compania non-profit CoxHealth din Missouri și-a extins locurile de la morgă, din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. „Am făcut rost de o piesă portabilă care permite răcirea corpurilor și plasarea lor în afara morgii. Trebuia să recurgem la o astfel de măsură fiindcă rata de mortalitate a crescut foarte mult în ultima vreme”, a declarat președintele și CEO-ul CoxHealth, Steve Edwards.

Marți, CDC a îndemnat americanii complet vaccinați să poarte măști în interior în zonele cu transmitere ridicată a coronavirusului.

41% din populația Missouri-ului este vaccinată împotriva COVID-19. Statul american se plasează pe locul 13 în lista statelor cu cei mai puțini cetățeni vaccinați, iar în ultimele săptămâni a prezentat cele mai multe cazuri de infectare din SUA, în rândul celor neimunizați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Gabriel Cotabiță, implicat într-un scandal amoros. A divorțat pentru amantă
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?