O asistentă din Germania a vaccinat aproximativ 9.000 de oameni cu o soluţi/e salină. Mii de persoane sunt chemate să se vaccineze din nou împotriva COVID

O asistentă din Germania a vaccinat aproximativ 9.000 de oameni cu o soluţi/e salină. Mii de persoane sunt chemate să se vaccineze din nou împotriva COVID
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 11/08/2021, 16:17
Actualizat: 17/08/2021, 17:02

Aproape 9.000 de persoane din Germania ar putea avea nevoie să fie vaccinate din nou după ce o asistentă a schimbat vaccinurile COVID-19 cu o soluție salină.

Asistenta germană este în prezent investigată după ce a recunoscut că a înlocuit doze de vaccin Pfizer-BioNTech cu o soluție cu apă sărată.

Autoritățile au crezut că asistenta a administrat soluție salină în loc de vaccinuri COVID-19 la șase persoane la centrul de vaccinare al Crucii Roșii din Germania în aprilie. Cu toate acestea, poliția crede acum că asistenta medicală ar fi putut schimba vaccinurile de mai multe ori, a raportat Business Insider.

Autoritățile locale solicită acum ca cei 8.557 de oameni vaccinați între 5 martie și 20 aprilie să primească o altă vaccinare pentru a se asigura că sunt vaccinați împotriva COVID-19. Printre cei afectați se numără persoanele în vârstă de peste 70 de ani care au vizitat centrul de vaccinare Friesland, precum și angajații de la spitale, servicii de îngrijire mobilă, educatori și medici, potrivit raportului.

Persoanele care au fost vaccinate sunt acum îndemnate să stabilească o altă întâlnire pentru a primi un vaccin. Nu este clar câte dintre cele 8.557 de persoane vaccinate au primit soluția salină. Autoritățile au menționat că asistenta medicală nu a cooperat în timpul anchetei.

„Din moment ce nu știm dacă, câți și cine este afectat în mod specific și vorbim despre o perioadă de șapte săptămâni, le-am oferit tuturor să efectueze o repetiție”, a declarat Claudia Schröder, șefa adjunctă a crizei coroanei din Saxonia Inferioară , a declarat radiodifuzorului public german NDR.

Asistenta, în vârstă de 40 de ani, nu fusese prinsă până sâmbătă, când i-a mărturisit unui coleg. De atunci a fost suspendată.

Autoritățile germane investighează acum motivul asistentei.

Anchetatorii au spus că asistenta a criticat vaccinul anti Covid-19 pe contul ei de socializare

Oficialii din domeniul sănătății au vaccinat în totalitate 57,3% din populația germană, potrivit unei analize Reuters.

De atunci, autoritățile din Germania au impus noi reglementări ale coronavirusului, inclusiv eliminarea testelor rapide gratuite pentru a încuraja mai mulți rezidenți să se vaccineze împotriva COVID-19. De asemenea, se așteaptă ca cei nevaccinați să plătească pentru a fi supuși testelor, care sunt necesare atunci când participă la adunări interioare, vizite la restaurante și slujbe bisericești, potrivit The Guardian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase