Octavian Morariu, mesaj la Gala Mari Sportivi ProSport 2023: „Știți când au cea mai mare nevoie de noi sportivii? Când sunt jos, la câștig e ușor”

Octavian Morariu, mesaj la Gala Mari Sportivi ProSport 2023: „Știți când au cea mai mare nevoie de noi sportivii? Când sunt jos, la câștig e ușor”
Publicat: 14/12/2023, 12:13

Gala Mari Sportivi ProSport 2023 a avut loc pe data de 28 noiembrie, în cadrul evenimentului fiind premiați cei care au triumfat în lumea sportului în acest an și prin rezultatele lor au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

ProSport a simțit nevoia să le aducă un omagiu celor care trudesc zilnic pentru a fi cei mai buni și care luptă pentru a cuceri o medalie olimpică pentru România.

Din această categorie face parte și Florin Vlaicu. ProSport i-a acordat un premiu de excelență celui mai bun marcator din istoria naționalei României pentru realizările din întreaga carieră. Iar cel care i-a înmânat distincția a fost un alt nume răsunător din rugbyul românesc: Octavian Morariu.

Înainte de a-i oferi premiul, membrul Comitetului Internațional Olimpic a ținut să evidențieze că Florin Vlaicu este construit dintr-un aluat rar, care i-a permis să atingă cele mai înalte culmi în sportul pe care l-a practicat timp de două decenii, la fel ca predecesorii săi: Alexandru Penciu, Radu Durbac sau Mihai Bucos.

„Bună seara! Vă mulțumesc pentru invitație. Am aceleași emoții ca toată lumea pentru că să fii în așa companie selectă, cu atâția mari campioni, și atâtea nume mari din sportul românesc îți dă ceva frisoane.

Florin face parte din acea linie lungă, noi la rugby vorbim de linii, de mari jucători și de mari jucători cu piciorul, care pleacă de la Penciu, domnul Țiriac sigur își aduce aminte de Penciu, și care pe urmă trece prin Durbac, Bucos, Dumitru Alexandru, Ion Constantin și așa mai departe. Face parte din aceeași rasă de mari jucători. Și mai are o calitate, și sper să o transmită și jucătorilor săi. Are un sânge rece fantastic. Îți trebuie mult sânge rece să stai la un punct în spate și să știi că în piciorul, în două minute, sau într-un minut, depinde soarta meciului”, a declarat Octavian Morariu.

De asemenea, fostul internațional român a ținut să-i reamintească lui Florin Vlaicu de performanța pe are a izbutit-o la Cupa Mondială, alături de naționala României, la turneul final din urmă cu opt ani.

„Își aduce aminte, probabil, de transofrmarea sa formidabilă. E dintr-o Cupă Mondială, când România a făcut cea mai mare întoarcere de rezultat vreodată, în România – Canada. Cum a fost ultima transformare?”, a întrebat Octavian Morariu.

Vizibil emoționat, Florin Vlaicu a răspuns scurt: „Acum am mai multe emoții decât am avut atunci”, a precizat cel poreclit „Americanu’”.

Mesaj emoționant legat de susținerea de care sportivii au nevoie atunci când se confruntă cu eșecul

După acest schimb rapid de replici, Octavian Morariu și-a continuat pledoaria. A ținut neapărat să transmită un mesaj care a rezonat în întreaga sală. Acela că sportivii au nevoie de susținere în momentele dificile, când suferă înfrângeri și nu se regăsesc, nu neapărat când succesele se leagă, iar drumul este pe o pantă ascendentă.

„Florin face parte din generația care poate să ajute actuala generație să performeze mai bine. Profit de momentul ăsta să spun o mică filosofie de-ale mele de sport. E foarte bine și ne bucurăm când ai noștri câștigă, și atunci avem toți momente formidabile. Dar știți când au cea mai mare nevoie de noi sportivii? Când pierd. Și când sunt jos, atunci au nevoie de noi. Trebuie să mergi în vestiar când pierzi, atunci trebuie să fii mai apropiat de jucători. Când câștigi e ușor.

În momentele astea trebuie să ne adunăm, să ne aducem aminte de valori, de solidaritate, de camaraderie, de seriozitate, de generozitate și de tot sprijinul pe care putem să ni-l acordăm unul altora. Era un mesaj pe care voiam să-l transmit în seara asta. Dincolo de euforia victoriei, trebuie să știm să învățăm din înfrângeri”, a conchis Octavian Morariu.

Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...