OMS: Un număr mai mare de tineri europeni contractează COVID-19

OMS: Un număr mai mare de tineri europeni contractează COVID-19
OMS: Un număr mai mare de tineri europeni contractează COVID-19. FOTO: Euronews
Publicat: 30/07/2020, 07:47

Tot mai mulți tineri din Europa sunt pozitivi de COVID-19.

Creșterea într-un număr destul de mare se înregistrează înre 20 și 39 de ani

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat pentru Euronews că „din rapoarte atât la nivel național, cât și sub-național, vedem că acum creșterea în cazuri într-un număr destul de mare de țări este în principal în cohorte de vârstă cuprinsă între 20 și 39 de ani”.

În mai multe țări, inclusiv Franța și Germania, experții în domeniul sănătății au spus că mai mulți tineri testează virusul. Oficialii au spus că tinerii s-au distanțat social mai rar și au mai multe contacte.

Dr. Kluge a spus că are două fiice și a înțeles că nu vor să rateze vara.

Într-adevăr, mulți tineri europeni contactați de Euronews au spus că, deși unele aspecte ale vieții sunt diferite, continuă să se întâlnească cu  la fel de mulți prieteni ca și înainte de coronavirus.

„Cred că ma întâlnesc cu mai multe persoane  decât înainte, dar poate mai rar din cauza scăderii numărului de evenimente”, a spus Simon, un tânăr de 33 de ani care locuiește în Lyon, Franța .

Dar a spus că prietenii săi au oprit obiceiul francez de a se saluta sărutându-se reciproc pe obraz.

Sarah, o tânără de 32 de ani, care lucrează pentru o fundație non-profit din Paris, a spus că vede la fel de mulți oameni ca până acum, și are încă din cel puțin iunie când barurile și restaurantele s-au redeschis în Franța.

Ea a spus că majoritatea oamenilor pe care îi știe nu sunt preocupați de focar.

„Nu am nici o teamă în ceea ce privește virusul, deoarece sunt într-o populație tânără și nu sunt în risc. Nu prea frecventez oamenii care sunt la risc”, a spus Sarah, care lucrează pentru o organizație non-profit.

„Vine un punct în care dorința de a relua viața normală este mai puternică decât teama de a muri”, a adăugat ea, explicând că oamenii au dorit să înceapă din nou să trăiască din cauza crizei economice.

Simon și Vincent au fost de acord că sunt mai îngrijorați de „transmiterea” virusului către alții, decât de a-l obține singuri.

Sarah a spus că, în jurul persoanelor cu risc, ea acordă o atenție deosebită distanțării și folosirii măsurilor preventive. În caz contrar, doar în „perioadele rare”, un prieten este îngrijorat de virus.

Dr. Kluge a spus că creșterea numărului de cazuri se datorează în mare măsură „comportamentului schimbat de ființele umane”.

El a spus că experții din domeniul sănătății trebuie să-și schimbe mesajele către tineri.

„Problema cheie aici este adaptarea comunicării noastre de risc la acel grup sau segment de populație”, a spus dr. Kluge.

„Vina este cel mai rău lucru pe care îl putem face”, a adăugat dr. Kluge, explicând că trebuie să convingă adulții tineri cu mesaje pozitive.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase