(P) 5 motive pentru care ar trebui să te apuci de fitness

(P) 5 motive pentru care ar trebui să te apuci de fitness
Publicat: 15/09/2023, 13:33

Toamna este perioada ideală în care să ne reconfigurăm stilul de viață. Momentul ideal de a ne face acel abonament la sala de fitness, pe care l-am tot amânat atât de mult timp.

Vrei să te simți mai bine, să ai mai multă energie și chiar să adaugi ani vieții tale? Tot ce ai de făcut este să te apuci de mișcare cât mai repede. Cu o multitudine de cluburi din care poți alege, nici nu este foarte greu. Trebuie doar să-ți găsești tipul de abonament care ți se potrivește, iar diversitatea claselor și distracția de la antrenamente te vor ține în priză pe tot parcursul anului. În cele ce urmează vom vorbi despre beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice regulate, indiferent de vârstă, sex sau abilități fizice. Ai nevoie de mai multă convingere pentru a merge la sală? Consultă aceste cinci moduri prin care exercițiile fizice te pot face mai fericit și mai sănătos.

Exercițiile fizice controlează greutatea

Exercițiile fizice pot ajuta la prevenirea creșterii în greutate, pentru că atunci când faci activitate fizică, arzi calorii. Cu cât activitatea este mai intensă, cu atât vei arde mai multe calorii. Mersul la sală regulat e grozav, dar nu îți face griji dacă nu poți ajunge zilnic. Pentru a beneficia de pe urma mișcării, trebuie doar să fii mai activ pe parcursul zilei. De exemplu, poți merge pe scări în loc de lift sau să faci mai multe treburi casnice. Consecvența este cheia.

Antrenamentele combat bolile

Ești îngrijorat cu privire la bolile de inimă? Vrei să previi hipertensiunea arterială? Indiferent de greutatea ta actuală, a fi activ crește colesterolul „bun” și scade trigliceridele nesănătoase. Exercițiile fizice regulate ajută la prevenirea sau gestionarea multor probleme de sănătate, cum ar fi AVC-ul, Sindromul metabolic, Tensiunea arterială crescută, Diabet de tip 2, Depresie, Anxietate, multe tipuri de cancer sau Artrita. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive.

Mișcarea îmbunătățește starea de spirit

Ai nevoie de un lift emoțional? Sau vrei să reduci stresul după o zi plină? Activitatea fizică stimulează multe substanțe din creier care te pot face să te simți mai fericit, mai relaxat și mai puțin anxios. De asemenea, te vei simți mai bine în privința aspectului fizic, ceea ce crește încrederea și stima de sine.

Mai multă energie

Extenuat după cumpărături sau treburi casnice? Activitatea fizică regulată îți poate îmbunătăți forța musculară și spori rezistența la efort. Exercițiile fizice trimit oxigen și nutrienți către țesuturi și ajută sistemul cardiovascular să funcționeze mai eficient. Și când sănătatea inimii și a plămânilor se îmbunătățește, vei avea mai multă energie pentru a te ocupa de treburile zilnice.

Un somn mai bun

Te chinui să adormi seara? Activitatea fizică regulată te poate ajuta să adormi mai repede, mai bine și mai adânc. Doar să nu faci exerciții prea aproape de ora de culcare, s-ar putea să ai cam multă energie pentru a adormi.

Așa că nu mai sta pe gânduri, intră acum pe site-ul World Class, alege-ți clasa de group fitness care ți se potrivește și apucă-te de antrenamente! Zeci de clase din cele mai diverse te așteaptă, alături de antrenori de top și cele mai noi echipamente. E rândul tău să #BeHealthy!

Tags:
Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic