(P) De ce să vizitezi Malta în această toamnă

(P) De ce să vizitezi Malta în această toamnă
Publicat: 13/09/2022, 11:56

La aproximativ două ore și jumătate distanță de România printr-un zbor cu avionul, Malta este una dintre destinațiile ideale de vacanță în cazul în care te gândești să călătorești în această toamnă. Vremea este bună, prețurile sunt mai mici decât în timpul sezonului cald, nu mai este la fel de aglomerat și ai multe posibilități de distracție.

Iată câteva dintre motivele principale pentru care merită să vizitezi Malta în această toamnă:

1. Vremea este în continuare bună

Malta este recunoscută ca o destinație în care vremea este destul de bună pe tot parcursul anului. Cu excepția intervalului decembrie-februarie, când obișnuiește să plouă, te poți bucura din plin de soare. Ce-i drept, din octombrie nu mai este vreme de făcut baie în mare, dar totuși temperaturile sunt mult mai bune decât cele din țara noastră. În octombrie poți prinde temperaturi de până la 25 de grade Celsius, ceea ce este un mare plus. Pentru mulți oameni, cel mai bun moment să călătorești în Malta este în intervalul septembrie-octombrie.

2. Prețurile sunt mai mici decât vara

Fie că vorbim despre prețurile biletelor de avion, fie de cele la cazări, este clar că acestea sunt mai mici decât în plină vară, când cererea este foarte mare. Toamna, poți găsi bilete de avion dus-întors de la doar 200 de lei, în funcție de perioada în care rezervi. De asemenea, și prețurile la cazări scad de obicei cu 30-40%. Așadar, dacă vara găseai cu greu bilete de avion sub 500 lei și prețul pentru o noapte la hotel pornea de la 400 de lei, cifrele scad considerabil toamna. Astfel, Malta poate fi o destinație potrivită și pentru cei care nu doresc să cheltuie prea mulți bani.

3. Sunt organizate multe evenimente importante

Chiar dacă ajungi toamna vei putea participa la numeroase evenimente importante. Spre exemplu, de pe 1 octombrie este organizat Notte Bianca, un festival cultural în care capitala Valletta va fi iluminată spectaculos, iar în diverse locații vor fi organizate concerte muzicale, teatre în aer liber și muzeele își vor deschide porțile și noaptea. De asemenea, între 13 și 16 octombrie va avea loc un eveniment auto pe nume Malta Classic, în fortăreața Mdina. Aici, vizitatorii vor putea vedea mai multe mașini de epocă.

Iar pasionații de poker pot participa la unul dintre cele mai tari turnee din această toamnă, Battle of Malta. Acesta va avea loc între 5 și 12 octombrie, la Intercontinental Hotel din St. Julian. Main Event-ul are un fond de premiere de 1.000.000 de euro GTD la un buy-in de 555 de euro, însă te poți califica și prin intermediul sateliților care rulează deja la operatorul de online poker 888 licențiat și în țara noastră.

4. Numărul mare de obiective turistice

Deși este una dintre cele mai mici țări din Europa, Malta impresionează și prin atracțiile turistice pe care le are. Cei mai mulți turiști își încep incursiunea din Malta în capitala Valletta, unde pot descoperi clădiri vechi de sute de ani, străduțe înguste și clădiri bine conservate cu balcoane colorate. De asemenea, la fiecare pas sunt tot felul de restaurante și cafenele.

Din Valletta poți ajunge cu ușurință în Three Cities (Vittoriosa, Senglea și Cospicua), de unde vei avea o panoramă superbă și vei avea ocazia să vizitezi câteva muzee interesante. Dacă ajungi în Malta este recomandat să mergi și în vechea capitală Mdina, care are o arhitectură deosebită. Mai mult, poți lua ferry-ul pentru a ajunge pe insula Gozo, la Comino și Blue Lagoon, unde au fost filmate o mulțime de producții celebre.

5. Localnicii sunt primitori și vorbesc engleza

Dacă ajungi în Malta și stăpânești limba engleză, cu siguranță nu vei avea o problemă în a te înțelege cu localnicii. Fostă colonie britanică, Malta are ca a doua limbă oficială engleza, astfel că aproape toată lumea o vorbește. Malta și-a dobândit independența destul de târziu, în anul 1964, după ce a fost colonie britanică timp de aproximativ 160 de ani. În aceste condiții, influențele britanice încă se mai simt în Malta. De altfel, această țară reprezintă un mixt cultural destul de interesant. Pe lângă influențele britanice, vei descoperi și unele din zona arabă dar și din sudul Italiei.

6. În Malta se mănâncă bine

Având în vedere influențele culturale amintite, automat bucătăria malteză a devenit și ea foarte variată. Atipic pentru o țară europeană, maltezilor le place carnea de iepure, pe care o gătesc în mai multe moduri. Dar aici vei descoperi și preparate italienești delicioase, dar și unele cu influență arabă. Desigur, micul dejun în stil englezesc îl vei găsi la aproape toate restaurantele. Așadar, nu-ți va fi dificil să găsești ceva bun de mâncare în Malta, iar multe restaurante sunt pe malul mării, ceea ce vine cu un plus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?