(P) Top 5 videoclipuri rock cu costuri de producție uriașe

(P) Top 5 videoclipuri rock cu costuri de producție uriașe
Publicat: 01/09/2023, 11:11
Actualizat: 01/09/2023, 12:55

Așa numita „revoluție MTV” din anii `80 și `90 a adus muzicii o nouă dimensiune: partea video. Astfel, piesele aveau acum un canal foarte popular unde să apară în format complet, cu muzică și imagine. S-a ajuns ca unele melodii să exceleze nu doar la sonoritate, ci și în ceea ce privește videoclipurile – în unele cazuri, adevărate filme de scurtmetraj.

Michael Jackson și Madonna au impresionat la acest capitol, fiind vorba de artiști de top care dispuneau inclusiv de resursele financiare necesare pentru finanțarea unor producții cu totul impresionante.

Cum stau lucrurile însă în ceea ce privește muzica rock? Unul dintre cele mai iubite genuri muzicale, rock-ul a oferit de asemenea piese excepționale, dar și videoclipuri de măsură. Dacă ne referim la trupe mai vechi, putem menționa de exemplu Metallica, Aerosmith, Queen, Guns N’ Roses, Red Hot Chili Peppers, Nirvana sau The Rolling Stones.

Însă multe alte formații s-au remarcat în anumite momente prin videoclipuri superbe sau cel puțin care au presupus costuri foarte mari de producție (evident, de obicei marile reușite vin cu unele prețuri pe măsură…)

Iată mai jos top 5 videoclipuri de muzică rock care au scris istorie nu doar prin calitate, ci și prin sumele alocate pentru realizarea lor:

1. Guns N’ Roses – „Estranged”

Nu este cea mai cunoscută piesă a trupei rock Guns N’ Roses, însă pare că este pe locul 1 în topul celor mai scumpe videoclipuri pe această categorie muzicală. A treia parte a trilogiei cu „Don’t Cry” și „November Rain”,„Estranged” vine cu un videoclip de aproape 10 minute, care a costat aproximativ 4 milioane de dolari. Axl Rose și Slash sunt desigur în prim-plan, dar în paralel cu ceea ce poate fi considerată o autentică acțiune de film.

Povestea include diverse elemente care se leagă într-un fir epic demn de versurile Guns N’ Roses. Să nu uităm, este aceeași formație care încă susține concerte rock la nivel internațional și are un succes fabulos. În lipsa unui producții cinematografice care să prezinte în stil modern povestea Guns N’ Roses, fanii pot alege cărți scrise de și despre membrii trupei sau se pot distra la slotul Guns N’ Roses de la NetEnt, disponibil și la cazinourile online din România.

2. Guns N’ Roses – „November Rain”

Poate previzibil, Guns N’ Roses ocupă și poziția secundă în acest inedit clasament. „November Rain” este una dintre cele mai frumoase piese din istoria muzicii rock, cu un număr impresionant de vizualizări inclusiv pe YouTube. Videoclipul este de 3 ori mai lung decât unul obișnuit și pune accent pe o poveste de dragoste ilustrată în mod dramatic. „November Rain” se bazează pe narațiunea „Without You”, scrisă de Del James, un prieten apropiat al celor de la Guns N’ Roses. Videoclipul despre mariaj și moarte, care lasă multe întrebări fără răspuns, a costat aproximativ 1,5 milioane de dolari.

3. My Chemical Romance – „The Ghost of You”

Deși nu este la fel de cunoscută publicului larg precum trupa lui Axl Rose, My Chemical Romance, formație rock americană fondată în anul 2001, a marcat o acțiune aparte în anul 2005: a lansat un videoclip special pentru „The Ghost of You”, cu temă legată de Cel De-al Doilea Război Mondial. Este practic un videoclip precum un film cu coloană sonoră permanentă. Costul a fost estimat la aproximativ 1 milion de dolari. My Chemical Romance are în prezent următoarea componență: Gerard Way, Ray Toro, Frank Iero, Mikey Way. Anterior, Bob Bryar și Matt Pelissier au făcut parte din trupă.

4. Garbage – “Push It”

Formație de rock alternativ fondată în 1994 în Madison, Wisconsin, Statele Unite ale Americii (SUA), Garbage apare iată în acest top al celor mai scumpe videoclipuri din istoria muzicii rock. Producția videoclipului pentru piesa “Push It” din 1998 a costat circa 750.000 de dolari, conform declarației unui membru al trupei. Deși nu a reușit să câștige vreun premiu, videoclipul / piesa a marcat nu mai puțin de 8 nominalizări la MTV Video Music Awards.

5. Blink-182 – “Rock Show”

Grupul de pop punk rock Blink-182 din California, SUA, a plătit jumătate de milion de dolari pentru realizarea unui videoclip. Piesa “Rock Show” este cea asociată cu videoclipul atât de scump. Producția nu pare atât de impresionantă precum altele, însă se pare că mulți bani au fost cheltuiți chiar fizic, acordați la întâmplare unor oameni – după cum se poate vedea în videoclip.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Codul Rutier. Amintirea care vine cu amenzi. Mulți șoferi fac acest gest
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?