PANDEMIA de coronavirus, ANTICIPATĂ de experți încă din septembrie 2019: Omenirea trebuie să se pregătească pentru o gripă de mare impact!/ Lumea, în PERICOL!

PANDEMIA de coronavirus, ANTICIPATĂ de experți încă din septembrie 2019: Omenirea trebuie să se pregătească pentru o gripă de mare impact!/ Lumea, în PERICOL!
Harta cu toate pandemiile din ultimul secol, dar și cu zonele ”sensibile” în cazul apariției unei noi la nivel mondial. Septembrie 2019
Publicat: 24/03/2020, 19:55

În septembrie 2019, 15 experți internaționali independenți, convocați de Banca Mondială și de Organizația Mondială a Sănătății, emit, după o analiză atentă, un document de 48 de pagini, intitulat „O lume în pericol” în care vorbesc despre o „gripă de mare impact” ce urmează să lovească planeta, admițând că autoritățile, la nivel global, sunt „strigător la cer de nepregătite”.

Documentul vorbește, în septembrie 2019, despre riscul unei pandemii la nivel mondial, ceva asemănător gripei, dar cu riscuri mult mai mari pentru populație.

Cu o lună și jumătate în urmă, deși știrile legate de coronavirus începeau să se răspândească, nimeni nu putea anticipa ceea ce se va petrece, scrie a1.ro. Astăzi, la finele lunii martie 2020, Omenirea înregistrează, oficial, 400.000 de contagiați iar 17.000 de oameni au murit. Economiile sunt la pământ, toate competițiile sportive anulate, granițe închise și oameni izolați în case.

Dar Biroul de Monitorizare și Avertizare Globală, un grup independent format din 15 experți internaționali, convocat de către Banca Mondială și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS),  a tras un serios semnal de alarmă în…septembrie 2019, totul fiind redactat în 48 de pagini, cu titlul ”O lume în pericol”.

Documentul integralpoate fi consultat aici. GPMB_annualreport_2019

S-au analizat pandemiile ce au lovit lumea în ultimii ani, pornind de la SARS, EBOLA și MERS, ajungând la gripele aviară sau porcină. De asemnea, s-a realizat o hartă globală cu zonele ”sensibile”. Se vorbește, clar, de o pandemie a unui virus necunoscut, ce va lovi lumea și va crea panică, va destabiliza siguranța națională și va ”tăia” din puterea economiei mondiale. Specialiștii avertizează că autoritățile nu vor putea face față acesteia și că măsurile de precauție luate până în acel moment sunt ”strigător la cer de insuficiente”. Se mai face referire la schimbările climaterice drastice, la urbanismul de junglă, lucruri ce vor amplifica pandemia. Se cer luate măsuri excepționale și o finanțare la nivel mondial, pentru a se putea lupta conta virusului. Atenție, nu vorbim despre termeni vagi, ci concreți. Iată cele mai importante puncte ale analizei ”O lume în pericol”:

– Țările trebuie să-și dezvolte mult sistemul public de sănătate

– Trebuie dezvoltate capacitățile de alertare naționale și mondiale. Fiecare țară trebuie să fie pregătită pentru a putea face față unei pandemii

– Trebuie dezvoltată aparatură pentru diagnosticarea unor epidemii respiratorii mari, de mare impact, cum ar fi gripa. De asemenea, trebuie distribuit echipament specific!

– Toate țările trebuie să-și evalueze sistemul sanitar. O analiză clară și concisă, conformă cu realitatea, raportată, apoi, Organizației Mondiale a Sănătății

– Specialiștii nu trebuie ignorați. Comunitățile științifice trebuie consultate de către autoritățile sanitare din fiecare țară

– Toate țările, dar și Organizația Mondială a Sănătății trebuie să dezvolte un sistem de comunicare rapid, cu planuri concrete de colaborare în fața unei astfel de pandemii

– Dezvoltarea rapidă a unor vaccinuri specifice în fața acestor amenințări și fabricarea produselor sus-amintite trebuie să fie o prioritate cuprinsă în planul de prevenție al unei pandemii mondiale

Analiza este făcută de un grup de experți independenți, din SUA, India, China, Japonia, Rwanda ori Chile. Printre aceștia se găsește și Sir Jeremy Farrar. Grupul este condus de Doamna Gro Harlem Brundtland, fost prim-ministru norvegian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii