Parteneriat între ONJN și Asociația Joc Responsabil pentru consolidarea responsabilităţii sociale în domeniul jocurilor de noroc

Parteneriat între ONJN și Asociația Joc Responsabil pentru consolidarea responsabilităţii sociale în domeniul jocurilor de noroc
Jocuri de noroc | Foto: Shutterstock
Publicat: 24/10/2022, 11:59

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc  și Asociația Joc Responsabil au semnat un protocol de colaborare și sprijin reciproc în identificarea, dezvoltarea și promovarea în comun a programelor informative și de conștientizare privind participarea responsabilă la activitatea de jocuri de noroc.

Luni, 24 octombrie, la sediul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, a avut loc parafarea unui protocol între autoritatea care reglementează activitatea de jocuri de noroc în România, O.N.J.N, și Asociația Joc Responsabil, organizație care derulează programe de prevenție și combatere a adicției față de jocurile de noroc, prin intermediul căruia a fost setat cadrul legal necesar pentru colaborarea între cele două entități în identificarea, dezvoltarea și promovarea în comun a programelor informative și de conștientizare privind participarea responsabilă la activitatea de jocuri de noroc.

Documentul semnat de către vicepreședintele, cu atribuții de președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, Mihail Silviu Pocora și președintele Asociației Joc Responsabil, Liviu Popovici, reprezintă asumarea publică a politicilor și acțiunilor de joc responsabil a Oficiului și vine în sprijinul programelor Asociației Joc Responsabil de educație în rândul tinerilor, de combatere a adicției față de jocurile de noroc și de formare în rândul organizatorilor de jocuri de noroc în vederea preîntâmpinării problemelor de joc.

Obiectul acordului îl constituie crearea unui cadru pentru inițierea și dezvoltarea de acțiuni și activități comune de informare și conștientizare privind jocul responsabil și promovarea reciprocă a activităților derulate în scopul informării corecte și a responsabilizării populației.

„O.N.J.N se implică alături de Asociația Joc Responsabil în identificarea de proiecte care să contribuie la relevanța jocului responsabil în România și susține, astfel, eforturile de promovare a principiilor de joc responsabil asumate de către ambele entități. Continuăm să veghem la un proces de dezvoltare responsabilă și echilibrată a domeniului jocurilor de noroc din țara noastră pentru că jocul responsabil este o responsabilitate comună a tuturor, a Guvernului, operatorilor de jocuri de noroc, asociațiilor, ONG-urilor și, nu în ultimul rând, a jucătorilor.” – Mihail Silviu Pocora,  vicepreședinte  Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, cu atribuții de președinte.

„Semnarea acestui protocol vine să confirme nivelul de dezvoltare atins de Asociația Joc Responsabil. Apreciem deschiderea și implicarea Oficiului în creșterea nivelului de responsabilizare a pieței de jocuri de noroc din România. Împreună ne dorim ca principiile jocului responsabil să fie cunoscute și respectate atât de angajații din industrie căt și de clienții acesteia. Jocurile de noroc sunt și trebuie percepute de toată lumea ca o activitate recreativă. ” – Liviu Popovici, președinte Asociația Joc Responsabil.

În ultimii ani am câștigat încrederea operatorilor din piață și acum ne bucurăm și de încrederea autorității tutelare. Acest lucru demonstrează faptul că Asociația Joc Responsabil este o platformă de cooperare utilă pentru toți actorii din industrie și pentru binele comun al societății. Ne propunem să derulăm programe de o nouă anvergură, angajament pe care ni-l luăm acum față de publicul nostru, prin intermediul acestui protocol” – Ovidiu Iosif, director executiv Asociația Joc Responsabil.  

Despre Asociația Joc Responsabil

Asociația Joc Responabil dezvoltă și implementează programe specifice referitoare la efectele practicării în exces a jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea, contribuie la prevenirea dependenței de jocuri, la educarea publicului pe această tematică, precum și la combaterea dependenței, prin oferirea de consiliere psihologică persoanelor care au înțeles greșit rolul de divertisment al jocurilor de noroc.

Asociația Joc Responsabil închide cercul responsabilității: de la educație și prevenție – prin Programul Antrenat de Majorat derulat în liceele din țară și adresat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a – până la intervenție – prin Programul Joc Responsabil, care oferă jucătorilor cu potențiale probleme evaluare și terapie psihologică gratuită la unul din cele șase cabinete existente în București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Craiova și prin Programul Consiliere 24/7, un serviciu integrat de consiliere psihologică online.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață