Percheziții amploare în București și Giurgiu. Nouă suspecți arestați pentru trafic de cocaină și cannabis

Publicat: 15/02/2020, 12:55
Actualizat: 07/04/2021, 03:46

Nouă persoane au fost arestate preventiv, după ce procurorii și polițiștii antidrog au făcut, joi, 17 percheziții domiciliare în București și Giurgiu. În urma acțiunii, au fost ridicate sute de grame de cocaină, cannabis, sume de bani, dar și un pistol.

Potrivit DIICOT, cei cinci suspecții din Giurgiu cumpărau cantități însemnate de droguri de mare risc din municipiul Constanța. „Substanțele psihoactive procurate sub formă de fragmente vegetale, sunt porționate de aceștia în pachețele-doze ambalate în hârtie, fiind vândute apoi consumatorilor la prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei”, arată comunicatul transmis sâmbătă de DIICOT.

Pentru doi dintre cei cinci suspecți, Tribunalul Giurgiu a dispus vineri arestarea preventivă.

În București, potrivit procurorilor, suspecții distribuiau cocaină și cannabis în special în zona cluburilor și localurilor. Este vorba de o grupare infracțională, formată din șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 40 de ani.

În urma celor 12 percheziții din București, au fost ridicate 150 de grame de cocaină, 600 de grame de cannabis, bani – 26.000 de lei și 350 de euro, dar și un pistol, aparatură de cântărire de precizie, telefoane mobile și cartele SIM.

Curtea de Apel București a dispus vineri arestarea preventivă a celor 7 inculpați pentru 30 de zile.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase