Povestea românului din Italia care își caută familia. Are trei surori și un frate, pe care nu i-a văzut niciodată

Povestea românului din Italia care își caută familia. Are trei surori și un frate, pe care nu i-a văzut niciodată
Povestea românului din Italia care își caută familia. Are trei surori și un frate, pe care nu i-a văzut niciodată / Foto caracter ilustrativ: pixabay.com
Publicat: 23/10/2020, 07:07
Actualizat: 23/10/2020, 07:08

Dorel Neagoe, un bărbat în vârstă de 39 de ani din Craiova, stabilit în Italia, își caută frații. A aflat de la o mătușă că, din partea tatălui, mai are trei surori și un frate, dar nu știe nimic despre aceștia.

Dorel lucrează în Italia de peste 15 ani și se gândește să dea de urma fraților săi, deși până acum nu a avut mare succes, scrie Adevărul.ro.

„Nu am vrut nimic de la ei, în afară că am vrut să ne cunoaștem”

„Tata era şofer şi pe vremea lui Ceauşescu erau trimişi prin toate părţile. La Reşiţa, ştiu că a trăit cu o femeie şi a avut o fată. A mai avut o femeie, pe lângă Lugoj, cu care a avut un băiat. Şi la Craiova a avut două fete, după care s-a căsătorit cu mama şi ultimul sunt sunt eu. Eu sunt frate cu toţi, doar după tată. Pe cele din Craiova le-am găsit, adică pe una, că cealaltă am înţeles că a decedat. Nu ţin legătura nici cu cea din Craiova, ea a rupt legătura, că eu nu am vrut nimic de la ei, în afară de faptul că am vrut să ne cunoaştem. Iniţial am vorbit de câteva ori, dar după aceea nu mi-a mai răspuns”, spune Dorel Neagoe.

Tatăl lui a murit în urmă cu 30 de ani, pe când el avea doar nouă ani, fără să-i spună că mai are frați. A aflat totul de la o soră a mamei sale, care i-a povestit totul în urmă cu mai mulți ani.

„Nici nu e nimic de împărțit, tata e mort de 30 de ani”

„Despre sora din Reşiţa nu ştiu nimic, doar că există. Dar despre fratele de la Lugoj, ştiu că trăia undeva într-un sat din apropierea oraşului şi îl chema ca pe tata, Valentin Neagoe. Mătuşa care mi-a povestit despre ei, mi-a spus că, pe vremea când trăia tata şi eu eram la şcoală, fratele acesta a venit să ne caute, dar nu eram acasă. El trebuie să aibă cam 55 de ani, şi sora de la Reşiţa ar trebui să fie cam de vârstă apropiată, pentru că ei au fost primii copii”, spune Dorel.

Bărbatul îi roagă pe cei care îl pot ajuta cu o informație să îl contacteze pe Facebook.

„Eu sunt plecat de 15 ani din ţară. Eu i-am căutat şi pe Facebook. Le-am scris celor pe care i-am văzut cu numele de Neagoe Valentin. Mi-au răspuns foarte mulţi şi mi-au spus că nu au nicio legătură. Unul singur nu mi-a răspuns. Mulţumesc lui Dumnezeu, eu nu am nevoie de nimica, nu-i caut din interes, vreau doar să ne cunoaştem şi să ştim de noi. Nici nu e nimic de împărţit, că tata e mort de 30 de ani. Dacă văd articolul să mă caute pe pagina de Facebook şi să ia legătura cu mine”, spune Dorel Neagoe.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase