POZIȚIE. Eurodeputatul PNL Cristian Busoi propune Comisiei Europene soluții pentru ca pacienții să poată avea acces la tratament oriunde în UE

POZIȚIE. Eurodeputatul PNL Cristian Busoi propune Comisiei Europene soluții pentru ca pacienții să poată avea acces la tratament oriunde în UE
POZIȚIE. Eurodeputatul PNL Cristian Busoi propune Comisiei Europene soluții pentru ca pacienții să poată avea acces la tratament oriunde în UE
Publicat: 07/07/2020, 17:30
Actualizat: 06/04/2021, 14:48

Cristian Bușoi, președinte ITRE și raportor al Parlamentului European pentru Programul EU4Health a prezentat astăzi  în Parlamentul European propunerile înaintate Comisiei Europene privind Programul de Sănătate al UE 2021-2027, Programul prioritizând lupta împotriva cancerului.

Cristian Bușoi a prezentat astăzi Parlamentului European raportul său privind Programul de Sănătate al UE 2021-2027, EU4Health: investiții în infrastructură și prevenție, realizarea dosarului electronic european al pacientului, întărirea și extinderea rețelei europene de centre de excelență. Programul prioritizează lupta împotriva cancerului, în special a cancerului la copii.

„Am prezentat astăzi în cadrul Comisiei ENVI din Parlamentul European raportul meu pentru Programul independent de sănătate EU4Health. Sunt onorat să fiu responsabilul Parlamentului European pentru acest Program extrem de important pentru viitorul Uniunii Europene și a cetățenilor ei.

EU4Health are un buget de 9,4 miliarde de euro, cel mai generos buget pe care l-a avut până acum Sănătatea, iar în principalele obiective ale Programului sunt consolidarea sistemelor de sănătate din statele membre și pregătirea acestora pentru a face față crizelor și provocărilor de sănătate”.

Una dintre propuneri înaintate Comisiei Europene, în calitate de raportor al Parlamentului European pentru Programul EU4Health este realizarea unor investiții în infrastructură medicală

„Ca raportor am propus mai multe modificări față de propunerea Comisie Europene, pe care le consider esențiale pentru a răspunde nevoilor reale ale pacienților și medicilor și întărirea sistemelor medicale. Spre exemplu, realizarea din acest buget a unor investiții în infrastructură medicală, în principal la nivelul asistenței medicale primare; construirea de spitale, care urmează a fi finanțate din fondurile de coeziune pentru consolidarea pe termen lung a sistemelor de sănătate și că răspuns la provocările actuale și viitoare de sănătate ar trebui să reprezinte o prioritate.

Am propus investiții în prevenție și medicină personalizată. De asemenea, finanțări pentru întărirea Rețelei Europene de Centre de Excelență pentru boli rare, dar și extinderea rețelei pentru centre de excelență în boli transmisibile și netransmisibile, în special, cancer. Cancerul – și mai ales cancerul la copii – trebuie să reprezinte o prioritate a Programului UE de Sănătate”.

O alta propunere vizează diagnosticarea precoce și screeningul timpuriu pentru a consolida prevenirea și depistarea atât pentru bolile transmisibile, cât și pentru cele care nu sunt transmisibile

„Am propus investiții în diagnosticarea precoce și screeningul timpuriu pentru a consolida prevenirea și depistarea atât pentru bolile transmisibile, cât și pentru cele care nu sunt transmisibile: bolile cardiovasculare, bolile neurodegenerative, bolile respiratorii, diabetul”.

Un alt amendament propus de eurodeputatul PNL vizează punerea în aplicare a Dosarului electronic european de sănătate, pentru ca pacienții să poată avea acces mai rapid și mai ușor la tratament oriunde în UE

„Am propus elaborarea și punerea în aplicare din bugetul EU4Health a Dosarului electronic european de sănătate, care să ofere sistemelor de asistență medicală mijloacele necesare pentru a îmbunătăți disponibilitatea și calitatea asistenței medicale, iar pacienții să poată avea acces mai rapid și mai ușor la tratament oriunde în UE.

Consider că programul EU4Health trebuie să fie mai mult decât un simplu răspuns la criza COVID-19. Acest program trebuie să îmbunătățească sistemele noastre de sănătate, să le întărească, astfel încât acestea să fie capabile să facă față unor pandemii viitoare și, în același timp, să abordeze și provocările pe termen lung cu care ne confruntăm deja: rezistența antimicrobiană, îmbătrânirea, bolile transmisibile și netransmisibile, bolile cronice, reticența la vaccinare, deficiența de medicamente.

România trebuie să profite la maximum de toate finanțările oferite de Uniunea Europeană în domeniul Sănătății”, scrie europarlamentarul pe Facebook.

COMUNICAT DE PRESĂCristian Bușoi a prezentat astăzi Parlamentului European raportul său privind Programul de Sănătate…

Publicată de Cristian Silviu Bușoi pe Marţi, 7 iulie 2020

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Ea este noua iubită a lui Pepe. Şi-au făcut publică relaţia cu un sărut pătimaş
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
Răspunsul lui Francisc Doboș, după ce IPS Teodosie a spus că la ortodocși „vine lumina”...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
Produsul care revine la Lidl după un an. A fost interzis până acum
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală
Christian Eriksen a vorbit! Incredibila dorință transmisă
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...