Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, a reacționat, după ce o româncă a fost ucisă de partenerul ei

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, a reacționat, după ce o româncă a fost ucisă de partenerul ei
Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, a reacționat, după ce o româncă a fost ucisă de partenerul ei. FOTO: DW.com
Publicat: 17/07/2020, 13:54
Actualizat: 17/07/2020, 18:40

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, a reacționat, după ce o româncă a fost ucisă de partenerul ei, Paul, ambii având cetățenie română.

Premierul Spaniei și-a exprimat regretul pe Twitter pentru decesul tinerei românce, Mădălina Neacșu, subliniind că campania împotriva violenței femeii va fi continuată până când se vor sfârși momentele de chin pentru femeile neputincioase.

„Două femei au fost ucise de partenerii lor în ultimele zile. Ei continuă să-i omoare și nu vom permite. Vom lupta cu #violencemachista până când va fi eradicată din societatea noastră, vom apăra neobosit viața femeilor.

Toată dragostea mea pentru familiile amândurora”.

Cum s-au desfășurat lucrurile

Parcul industrial Las Monjas este un loc liniștit și retras la marginea orașului Torrejón de Ardoz (Madrid). Luni dimineață, calmul acestei enclave a fost întrerupt. Mai întâi, pentru un grătar de noapte și apoi, pentru sunetul și lumina poliției și a sirenelor medicale. Pe strada Polului Sud 20, Paul N. și-a bătut moartea partenerului său, Mădălina Neacșu, la moarte.

A fost presupusul ucigaș, cetățean român și care a fost adus miercuri în justiție, cel care a sunat la serviciile de urgență.

FOTO: EL ESPAÑOL

Femeia a fost intubată și transferată la Spitalul Torrejón cu prognostic sever, unde a fost internată. Medicii au fost cei care au sunat ulterior la 091 indicând că victima se afla în comă cu leziuni incompatibile cu viața din cauza unei fracturi de craniu.

Anchetatorii au luat declarația lui Paul și au constatat că el a dat relatări contradictorii și inconsistente ale evenimentului. După ce au analizat locul în care ar putea avea loc evenimentele, l-au arestat pe bărbatul, care miercuri a fost adus în justiție.

Madalina, 31 de ani, de naționalitate română, a murit marți după-amiază la spital, iar evenimentele sunt încă cercetate de Grupul V de omucideri spaniole. Presupusul criminal nu a avut antecedente de violență de gen sau ordine de restricționare asupra victimei, ceea ce indică faptul că el face parte din numărul tragic al celor uciși de partenerul sau fostul său partener.

Un grătar de noapte

Dar ce făcea un cuplu la 2 dimineața într-un depozit industrial? Clădirea este pe numele unei companii dedicate închirierii de bunuri imobiliare. Această companie la rândul său a închiriat-o de la o altă companie cu sediul în România și dedicată transportului de persoane și mărfuri.

Paul, presupusul criminal, este un angajat al companiei, potrivit unor surse de la EL ESPAÑOL. „Este șoferul unei autoutilitare”, explică ei. Cu toate acestea, nu are nicio legătură cu compania de transport.

Cuplul avea un gratar pe navă cu mai multe persoane. Când ședința s-a încheiat, au plecat, dar în curând cuplul s-a întors, cu ea deja puternic bătută. „Nu s-a întâmplat nimic pe navă”, explică cei de la companie. Când a sosit ambulanța Mădălina, ea era întinsă pe o canapea din fundul clădirii. Grătarul continua la intrarea navei, deși după un cordon de poliție.

De pe malurile DunăriiPaul este un un român din Corabia, un mic oraș de graniță din sudul României, pe malul Dunării. „Nu are părinți și fratele său este bolnav și nu poate lucra. El a trimis bani în România în fiecare lună ”, explică un colaborator pentru publicația spaniolă.

„Nu l-am văzut niciodată violent, deși poți cunoaște și o persoană toată viața și să nu știi ce se întâmplă în spatele ei, știi? În fața noastră nu a provocat niciodată probleme. A fost o persoană foarte muncitoare, normală. Dar poate când bei ceva, nu știu … sunt oameni care se schimbă ”.

Madalina Neacșu, 31 de ani, este a 22-a femeie ucisă de partener, de la începutul anului. În Spania, în 2020, Mónica, 28 de ani, a fost, de asemenea, ucisă; fiica sa Ciara, trei ani; Olga, 63 de ani; Judit, 29 de ani; Mary, 73 de ani, Manuela, 79; Rosa, 40 de ani; Lorena, 41 de ani; Clara, 47 de ani; Ana, 38 de ani; Alina, 34 de ani; Marimar, 43 de ani; Manuela, 75 de ani; Conchi, 75; Encarnacion, 78; Mónica Espínola, 37 de ani; Annick Chenut, 65 de ani; Belén Sánchez, 46 de ani și Oriana O., 20.

Seria „Viața victimelor” a reprezentat 53 de femei ucise în 2017, 47 în 2018 și 55 în 2019.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu