Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, solicită Ministerului Dezvoltării dispunerea emiterii avizului, după numeroase depuneri a documentelor solicitate. Asociaţia Cartier Pădurea Băneasa sprijină  PUZ Coordonator

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, solicită Ministerului Dezvoltării dispunerea emiterii avizului, după numeroase depuneri a documentelor solicitate. Asociaţia Cartier Pădurea Băneasa sprijină  PUZ Coordonator
Primaria Sector 1 solicită Ministerului Dezvoltării dispunerea emiterii avizului, dupa numeroase depuneri a documentelor solicitate. Asociaţia Cartier Pădurea Băneasa sprijină  PUZ Coordonator. FOTO: News.ro
Publicat: 17/07/2020, 08:30
Actualizat: 17/07/2020, 17:54

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache și Vego Concept Engineering – firma care a elaborat documentaţia pentru PUZ Coordonator al Sectorului – solicită Ministerului Dezvoltării să emită avizul necesar finalizării proiectului, în condițiile în care au fost depuse documente suplimentare. De cealaltă parte, MLPDA nu a mai făcut nicio comunicare, după ultima depunere a documentelor suplimentare solicitate, iar emiterea avizelor pentru alte PUZ-uri a fost prioritizată, la fiecare ședință. Vego Concept Engineering susține că ”orice întârziere aduce un prejudiciu administraţiei publice locale”. Asociaţia Cartier Pădurea Băneasa sprijină  PUZ Coordonator, în cadrul procesului de anulare a Planului Urbanistic Zonal intentat de mai multe asociații.

Primăria sector 1 și Vego Concept Engineering solicită Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei dispunerea emiterii avizului necesar finalizării proiectului

O  solicitare venită din partea Primăriei sector 1 și a Vego Concept Engineering, firma care a elaborat documentaţia pentru PUZ Coordonator al Sectorului, a fost adresată Ministerului Lucărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în 7 iulie şi, respectiv 10 iulie, în vederea solicitării avizului instituţiei, necesar aprobării proiectului, potrivit news.ro

După numeroase depuneri a documentelor solicitate în vederea obținerii avizului necesar aprobării proiectului, avizul nu a fost acordat, iar la fiecare ședința acest aspect nefiind discutat, fiind prioritizate emiterea avizelor pentru alte PUZ.-uri

In documentul adresat ministerului, Vego Concept Engineering sustine că în 31 mai 2019 a primit din partea instituţiei un punct de vedere cu privire la condiţiile obţinerii avizului, depunând în 22 octombrie 2019 cererea de emitere a acestuia. In 4 decembrie 2019  au fost solicitate  documente suplimentare, care au şi fost depuse, iar nouă solicitare de documente suplimentare a fost formulată în 18 decembrie 2019.

In şedinţa din ianuarie 2020, cererea sa de emitere a unui aviz se afla pe ordinea de zi, nu a mai fost discutată,  fiind prioritizate emiterea avizelor pentru alte PUZ.-uri, iar cel al sectorului 2 fiind şi aprobat.

MLPDA nu a mai făcut nicio comunicare, după ultima depunere a documentelor suplimentare, în decursul acestui an

La şedinţa din 19 februarie 2020 avizul nu a fost acordat, deşi verbal existase o confirmare că acesta a va fi emis, cu anumite condiţionări. Noi cereri din 19 martie şi din 14 mai de depunere a unor documente suplimentare au fost formulate, ultimul set de completări fiind depus în 26 mai, moment din care MLPDA nu a mai făcut nicio comunicare şi nu a emis nici avizul deşi au trecut mai mult de 30 de zile.

În contextul în care toate cerințele au fost îndeplinite, Vego Concept Engineering solicită Ministerului Lucrărilor Publice să dispună  emiterea avizului, ”orice întârziere aduce un prejudiciu administraţiei publice locale”

In acest sens, firma susţine că a îndeplinit toate cerinţele şi cere Ministerului Lucrărilor Publice să dispună cu celeritate emiterea avizului necesar finalizării proiectului. Potrivit normelelor metodologice ale Legii pentru amenajarea teritoriului şi urbanism, orice întârziere ”afectează mediul investiţional şi administraţia publică locală”, sustine Vego Concept Engineering.

”Putem afirma cu certitudine faptul că orice întârziere în ceea ce priveşte avizarea documentaţiei de urbanism pentru Sectorul 1 ”se traduce într-un prejudiciu adus administraţiei publice locale, prin imposibilitatea de a beneficia de veniturile provenind din taxele şi impozitele generate de investiţiile a căror realizare depinde de avizarea Panului Urbanistic Zonal Coordonator al Sectorului 1”, a transmis firma.

Primăria Sectorului 1 a solicitat Ministerul Dezvoltării dispunerea emiterii avizului. Asociaţia Cartier Pădurea Băneasa sprijină  PUZ Coordonator

Şi Primăria Sectorului 1 s-a adresat Ministerul Dezvoltării, sub semnătura primarului Dan Tudorache şi a arhitectului- şef, cerând să întreprindă demersurile necesare eliberării avizului.

Totodată, Asociaţia cartier Pădurea Băneasa a anunţat recent, după o întâlnire cu primarul Daniel Tudorache că a decis sa sprijine  PUZ Coordonator,  prin cerere de interventie in cadrul procesului de anulare a Planului Urbanistic Zonal intentat de mai multe asociatii, cel mai importat fiind, din punctul lor de vedere, Cartierul Padurea Băneasa.

”Nu sustinem puzul coordonator in integralitate pentru că nu cunoaştem detalii din alte zone, ci susţinem doar ceea ce cunoaştem: Cartierul Padurea Băneasa”, afirmă reprezentanţii asociaţiei.

Ei susţin că potrivit celei mai recente variante a planului,  ”nu mai există niciun dubiu privind regimul de înălţime”, maxim P+4 etaje în zona de blocuri şi  P+2 etaje pentru zona de case.

În 27 mai, Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, anunţa o decizie referitoare la anularea avizului de mediu pentru PUZ sector 1: ”Tribunalul Bucureşti a suspendat astăzi avizul de mediu pentru PUZ sector 1, prin care deveneau construibile părţi din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa şi alte spaţii verzi din sectorul 1. Acţiunea a fost iniţiată de 5 ong-uri: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco-Civica, Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai şi Asociaţia Protecţia Lacului Băneasa”.

Decizia era executorie, fiind luată  în urma solicitarii în instanţă de ONG-uri împotriva Planului Urbanistic Zonal, despre care sustineau că pune în pericol mai multe zone verzi, inclusiv Pădurea Băneasca, zone care devin contruibile.

”Eu nu mai vreau să se construiască în Pădurea Băneasa!”, a susţinut primarul sectorului 1, Dan Tudorache

Însă, primarul sectorului 1 Dan Tudorache afirmă că prin PUZ sector 1 Pădurea Băneasa trece din intravilan în extravilan, scopul fiind același, de a nu fi puse în periol zonele verzi.

”Prin acest PUZ, se trece Pădurea Băneasa din intravilan în extravilan, ceea ce înseamnă că nu se va mai tăia niciun pom. Eu salvez pădurea”, a declarat atunci primarul sectorului 1 Dan Tudorache.

Firma care a realizat Planul de Urbanism Coordonator al Sectorului 1, Vego Concept Engineering, şi-a oferit gratuit serviciile si firma a realizat astfel de proiecte şi pentru alte sectoare ale Capitalei, potrivit primarului sectorului 1. Întrebat la vremea respectiva dacă firma are alte contracte cu Primăria pe care o conduce, edilul a negat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”