Nicuşor Dan, după ce Vlad Voiculescu a sugerat carantinarea Bucureștiului: „Pentru moment, nu se pune această problemă”

Nicuşor Dan, după ce Vlad Voiculescu a sugerat carantinarea Bucureștiului: „Pentru moment, nu se pune această problemă”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan (s), alături de Vlad Voiculescu, viitor viceprimar al Bucureștiului
Publicat: 08/12/2020, 22:55
Actualizat: 08/12/2020, 23:53

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat marţi seară, la Digi 24, că la acest moment nu se impune carantinarea Bucureştiului. De fapt, a fost un răspuns pentru Vlad Voiculescu, viitor viceprimar al Capitalei, care adusese în discuție acest subiect, tot astăzi.

„Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. (…) Pentru moment, nu se pune această problemă. (…) Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicuşor Dan la Digi 24.

Vlad Voiculescu, despre o posibilă carantină în Bucureşti: „Voi avea o discuție cu primarul general al Capitalei”

Vlad Voiculescu, viitorul viceprimar al Bucureștiului, a anunțat că va avea o discuțe cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pentru a stabili daca este necesară instituirea carantinei în București.

Terapiile Intensive sunt pline în spitalele din București, cu siguranță dacă lucrurile continuă așa și nu par să meargă în direcția bună va trebui luată în considerare inclusiv solicitarea carantinei. Voi avea o discuție cu primarul general al Capitalei”, a declarat Vlad Voiculescu, marți, într-o intervenție la Europa FM, relatează Libertatea.ro.

Vești proaste pentru mii de bucureșteni. Încă o avarie majoră la CET Sud: ”Nu se știe cât va dura până când va fi remediată” (SURSE)

Acum câteva ore, ELCEN a anunțat că a fost remediată avaria din cauza căreia 3.500 de imobile ale Capitalei au fost afectate, 75 % dintre acestea aflându-se în sectoarele 2 și 3, potrivit informațiilor care au fost transmise de reprezentanții Termoenergetica.

Bucureștenii primesc, acum, încă o veste proastă. După câteva zile fără apă caldă și căldură, din cauza avariei majore de la CET Sud, cetățenii care rezistă fără apă caldă și căldură de 5 zile nu se pot bucura de știrea conform căreia avaria fusese remediată și urma ca în seara aceasta nu mai stea frig.

Surse GÂNDUL.RO ne-au dezvăluit, ÎN EXCLUSIVITATE, că – după ce s-a dat drumul apei calde în urmă cu trei ore – la CET Sud sunt din nou probleme. Altă avarie. ”Și, din nefericire, nu se știe cât va dura până când va fi remediată”, iar lucrurile vor reveni la mult dorita normalitate.

Pe de altă parte, aceleași surse afirma că ELCEN ”poartă vinovăția faptului că nu exista presiune și în loc de 70 de grade temperatura în centrala este menținuta la 54-58 grade, ceea ce face ca în casele oamenilor sa ajungă o apă doar calduță, iar caloriferele rămân aproape reci”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase