ELCEN anunță că a remediat avaria care a afectat peste 3.500 de imobile din București

ELCEN anunță că a remediat avaria care a afectat peste 3.500 de imobile din București
ELCEN anunță că a remediat avaria care a afectat peste 3.500 de imobile din București. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08/12/2020, 17:04

ELCEN a anunțat marți că a remediat avaria la rețeaua de apă caldă și căldură care a afectat peste 3.500 de imobile din Capitală.

Astfel, alimentarea cu apă caldă și energie termică ar urma să fie reluată în următoarele ore la parametri optimi, după cum informează Antena 3.

Potrivit aceleiași surse, peste 75% dintre imobilele afectate de avarie sunt în sectoarele 2 și 3, potrivit datelor oficiale publicate de Termoenergetica.

„În urma avariei care s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă la CET București Sud, ELCEN a livrat agent termic sub parametri. Pierderile de apă din rețeaua de termoficare au ajuns atât de mari încât pun presiune constantă pe instalațiile ELCEN. Cantitatea de apă de adaos necesară pentru a compensa apa care se scurge în pământ este imensă. Mai mult decât atât, apa fierbinte care pleacă de la ELCEN în rețeaua de termoficare se amestecă pe circuitul de retur cu apa de adaos care este rece, ceea ce determină a scădere a temperaturilor.

Încă din noaptea de vineri spre sâmbătă, manevrele executate la CET București Sud au permis revenirea la 75% din parametrii de funcționare, iar restul problemelor au fost remediate progresiv  în cursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni.

În acest moment, avaria este soluționată, iar CET București Sud revine în această seară la parametrii de temperatură optimi, astfel încât, cetățenii care au fost afectați de această avarie vor avea apă caldă și căldură.

Totodată, la CET Grozăvești, lucrările de modernizare vor fi finalizate în cursul zilei de joi.

Capacitatea de livrare va fi mărită, astfel încât parametrii de temperatură vor fi îmbunătățiți și vor ajunge la valori ce vor permite furnizarea în condiții optime a agentului termic”, potrivit ELCEN.

Capitala, afectată de o avarie majoră

Potrivit datelor economica.net, motivele pentru care o mare parte dintre locuitorii Capitalei nu au avut agent termic sau au avut agent termic la valoare sub cea optimă sunt „remediere avarie rețea primară, parametri insuficienți de funcționare a agentului termic, parametri insuficienți CET Sud”.

În unele zone, locuitorii nu au de sâmbătă fie căldură, fie apă caldă, fie nu beneficiază de niciunul dintre servicii. Din cele peste 3.500 de imobile afectate, cele mai multe sunt în sectoarele 3 şi 2: peste 1.500 de imobile sunt în sectorul 3 și în jur de 1.000 de imobile în sectorul 2 al Capitalei.

Urmează sectorul 5 cu peste 375 de imobile afectate și sectorul 1 cu circa 240 de imobile. Cele mai puține avarii sunt raportate în sectorul 4.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase