Primele explicații oferite de Academia Română, după retragerea comunicatului: „Academia Română nu se opune implementării noilor tehnologii 5G. Materialul a fost redactat pe baza unei ample documentări”

Redactor:
Florentina Dinu
Primele explicații oferite de Academia Română, după retragerea comunicatului: „Academia Română nu se opune implementării noilor tehnologii 5G. Materialul a fost redactat pe baza unei ample documentări”

După ce a șters comunicatul în care  avertiza despre impactul negativ al stațiilor 5G, Academia Română vine să justifice decizia luată.

Academia Română precizează că nu s-a opus tehnologiilor 5G, ci scopul comunicatului respectiv a fost de a transmite nevoia să fie luat în considerare principiul medical al prevenției înainte de trecerea la utilizarea lor pe scară largă.

Academia Română: „Academia Română nu se opune implementării noilor tehnologii 5G”

„Comunicatul a stârnit controverse, ignorându-se faptul că Academia Română a solicitat o analiză a impactului utilizării pe termen lung, deci ca urmare a expunerii de lungă durată a populației la radiațiile emise de aceste tehnologii. Studiile au menirea să trateze într-o manieră echilibrată avantajele și dezavantajele acestortehnologii și să evalueze potențialul de risc asupra sănătății. Academia Română nu se opune implementării noilor tehnologii, ci dorește să fie luat în considerare principiul medical al prevenției înainte de trecerea la utilizarea lor pe scară largă”, potrivit unui alt comunicat de pe site-ul propriu

Hotnews a solicitat clarificări cu privire la elaborarea comunicatului, Academia Română răspunzând că acesta a fost realizat pe baza unei documentări științifice în domeniul medical, în ultimii doi ani.

„Materialul a fost redactat pe baza unei ample documentări”, susține Academia Română 

„Documentul a fost elaborat de membri ai Secției de științe medicale din Academia Română, coordonați de președintele secției, acad. Victor Voicu. Materialul a fost redactat pe baza unei ample documentări realizate de acad. Victor Voicu și colaboratorii săi, care are că fundament științific bibliografia internațională în domeniul medical din ultimii doi ani”.

Despre ștergerea comunicatului publicat, instituția precizează că justificarea care a stat în spatele acestei decizii a fost de „a organiza o dezbatere la nivel național, cu participarea tuturor factorilor implicați (social, economic, politic) și elaborarea unui document comun”.

„Precizăm că decizia conducerii Academiei Române de a retrage comunicatul de pe site-ul instituției a fost luată ca urmare a hotărârii de a prelua inițiativa organizării unei dezbateri la nivel național, cu participarea tuturor factorilor implicațiși elaborarea unui document comun.”

Poziția Academiei Române vine în contradicție cu pozițiile Comisiei Europene, ale Institutului Național de Sănătate Publică ori ale ANCOM, autoritatea care monitorizează radiațiile rețelelor telecom, care susțîn că rețelele 5G funcționează la niveluri cu mult sub limitele considerate sigure pentru sănătate.

Publicația internațională Euronews a scris, ieri, că cel mai înalt organism științific din România a fost criticat pentru că face trimitere la teoriile conspirației 5G, eliminând ulterior comunicatul de presă.

OMS susține că nu există efecte negative ale tehnologiei 5G, iar băuturile alcoolice și carnea procesată prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta cancer, potrivit unui raport. Contactat de publicația internațională Euronews , biroul de presă al Academiei Române a refuzat să ofere un comentariu

 

 

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Preotul Francisc Doboș, după ce Papa Francisc a declarat că susține căsătoriile gay: „A răspuns...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide