REACȚIE. Gabriela Firea, după ce Ludovic Orban a băut bere în Centrul Vechi: „Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că s-a simțit bine”

Redactor:
Dragos Tanase
REACȚIE. Gabriela Firea, după ce Ludovic Orban a băut bere în Centrul Vechi: „Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că s-a simțit bine”
Premierul Ludovic Orban a băut bere la o terasă din Centrul Vechi, alături de șeful Cancelariei, Ionel Dancă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat, printr-o postare pe Facebook, după ce premierul Ludovic Orban a fost surprins, în această seară, în timp ce bea bere la terasele din Centrul Vechi.

„Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simțit bine azi în Centrul Vechi din București. Dacă se ducea acum 5 ani, când primar general interimar era un coleg de-al său de la PNL, ar fi constatat că Centrul Vechi arată jalnic.

Clădiri dărăpănate, fațade care se desprindeau și cădeau peste vizitatori, mizerie, mașini peste tot, încurcând circulația pietonală.

În 20 de ani, s-au consolidat doar 20 de clădiri cu bulină.

În ultimii doi ani, 10 imobile risc seismic I au fost consolidate din punct de vedere tehnic, de către echipa mea, 3 imobile au fost deja predate proprietarilor – două în mai puțin de un an – 10 imobile sunt în curs de consolidare și zeci de fațade au fost reparate complet, nu doar zugrăvite. Peste 1.500 de persoane su fost relocate din imobile risc seismic 1. Și continuăm, nu ne oprim aici!

Deci, se poate!

Așa că, distracție plăcută, în Centrul Vechi sau oriunde v-ați afla!

Noi ne ocupăm de consolidări, refaceri de fațade, facilități concrete pentru industria HORA și HORECA, un climat de siguranță și curățenie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

LUDOVIC ORBAN, vizită-surpriză în Centrul Vechi al Capitalei. Explicațiile premierului

Ludovic Orban a putut fi văzut sâmbătă după-amiază, într-o vizită-surpriză, în Centrul Vechi al Capitalei. Premierul a declarat că a fost invitat de un prieten, bucuros că și-a putut deschide terasa.

„Răspund la invitația unui bun amic, care de bucurie că a deschis terasa, m-a invitat și pe mine”, a explicat Ludovic Orban.

Șeful Guvernului era însoțit de doi dintre colaboratorii săi, Ionel Dancă, șeful Cancelariei, și consilierul Andi Manciu. La un moment dat și-a făcut apariția și Nicușor Dan, candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Vizita sa a avut loc în primul weekend de relaxare cu terasele deschise oficial, după data de 1 iunie.

FOTO: Antena 3

Inchide