Prima pagină » Diverse » Rețeta secretă pentru cel mai gustos salam de biscuiți. Ce INGREDIENT special nu trebuie să lipsească

Rețeta secretă pentru cel mai gustos salam de biscuiți. Ce INGREDIENT special nu trebuie să lipsească

Rețeta secretă pentru cel mai gustos salam de biscuiți. Ce INGREDIENT special nu trebuie să lipsească

Salamul de biscuiți este un desert extrem de apreciat și, deopotrivă, așteptat de musafiri. Dar, dacă vrei cu adevărat să-ți dai pe spate vizitatorii, atunci trebuie să folosești acest ingredient special!

Nu se folosește în cantitate mare, dimpotrivă, însă conferă salamului de biscuiți un gust aparte și care în mod cert nu va fi uitat prea curând.

Rețeta portugeză pentru salam de biscuiți

Rețeta portugeză pentru salam de biscuiți are la bază un ingredient special – vinul de Porto (sau orice alt vin licoros). Nu este obligatoriu, dar adăugat în compoziție va fi apreciat, negreșit!

Ingrediente salam de biscuiți:

  • 250 de grame de ciocolată neagră (minimum 50% cacao);
  • 2 ouă;
  • 6 linguri de zahăr;
  • 120 de grame de unt nesărat;
  • 150 de grame de migdale tocate;
  • 40 de grame de fistic tocat;
  • 125 de grame de biscuiți digestivi;
  • 4 linguri de zahăr pudră;
  • 1 lingură de vin de Porto (sau orice alt vin licoros).

Cum se prepară salamul de biscuiți

Pasul 1: La foc mediu și amestecând cu regularitate, prăjește migdalele și fisticul într-o tigaie;

Pasul 2: Se fierbe apă într-o cratiță mai mare;

Pasul 3: Amestecați untul, fulgii de ciocolată, zahărul, ouăle și vinul de Porto într-un  bol metalic, deasupra vasului cu apă fiartă. Timp: 5 minute sau până când se topesc toate ingredientele;

Pasul 4: Amestecul de ciocolată obținut se toarnă peste nucile tocate. Încorporați bine compoziția;

Pasul 5: Biscuiții se taie în bucăți mici și se adaugă în compoziția de ciocolată. Amestecați bine;

Pasul 6: Acoperiți cu folie alimentară și puneți compoziția la frigider pentru aproximativ 15 minute, spre a fi mai ușor de modelat;

Pasul 7: După 15 minute, amestecul de ciocolată se toarnă pe o hârtie de copt și se rulează cât mai strâns. Salamul de biscuiți obținut se ține la frigider pentru cel puțin două ore.

Opțional, salamul de biscuiți se pudrează cu zahăr pudră sau nucă de cocos.

Recomandarea video

Mediafax
Pe cine avantajează prezența mică la alegerile din București
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Primele rezultate. Cum au votat bucureștenii până la acestă oră
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Directorul general de la JPMorgan avertizează că slăbiciunea Europei ar putea afecta economia americană
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Un eveniment misterios în Antarctica a eliberat carbonul care a încălzit Pământul