Prima pagină » Diverse » Secretul pentru a avea un ȘORICI fraged pe masa de Crăciun / Ce fac măcelarii pentru a fi ușor de mâncat

Secretul pentru a avea un ȘORICI fraged pe masa de Crăciun / Ce fac măcelarii pentru a fi ușor de mâncat

Secretul pentru a avea un ȘORICI fraged pe masa de Crăciun / Ce fac măcelarii pentru a fi ușor de mâncat

Șoriciul este unul dintre deliciile cele mai apreciate de români în perioada iernii. De obicei, el este consumat atunci când se tare porcul, dar iată ce trebuie să faci pentru a avea acest aperitiv pe masa de Crăciun.

Măcelarii cei mai iscusiți și-au dezvăluit secretele. Iată cum poți obține un șorici fraged și gustos.

În primul rând, esențial este modul în care este pârlit porcul. Există două variante: fie folosind paie, fie utilizând un arzător. Există o tradiție conform căreia porcul făcut cu paie va avea un șorici cu o textură mult mai moale.

După această etapă urmează curățarea părului, care se face cu lama unui cuțit, până când șoriciul atinge stadiul în care pare pregătit să se desprindă de pe slănină. În continuare, procedezi la frecarea porcului cu sare amestecată cu două căni de apă clocotită.

Ce mai trebuie să faci pentru un șorici moale și gustos. Secretul măcelarilor

Apoi, se rade suprafața cu lama cuțitului, până când șoriciul capătă o nuanță alb-rozalie. Există o tradiție care afirmă că cel mai moale șorici provine de pe burta porcului.

Una dintre modalitățile eficiente de a obține un șorici moale și delicios este să începeți prin a înveli porcul, după ce l-ați spălat și curățat corespunzător. Următorul pas constă în turnarea de apă fierbinte amestecată cu sare peste el, după care îl acoperiți cu o pătură groasă.

Explicația este aceea că apa va ajunge în șorici și îl va face fraged. Această procedură se repetă timp de 10 minute, după care curățați meticulos șoriciul până când capătă o nuanță plăcută de galben, conform Play Tech.

Etapa următoare constă în frecarea șoriciului cu o amestecare de sare, mălai, sânge și râcâiți-l bine, asigurându-vă că formați un strat cât mai fraged. Finalizați procesul prin spălarea șoriciului cu apă fiartă în cantități generoase.

După ce ați tăiat șoriciul, următorul pas este să-l așezați într-un borcan de saramură și să-l lăsați timp de 3-4 zile la frigider. Saramura este preparată din apă, 4-5 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi, pentru a conferi șoriciului un gust bine echilibrat și aromat.

O informație mai puțin cunoscută este că pentru a obține un șorici fraged și gustos, îl puteți frige la flacăra aragazului sau pe grătar. Începeți prin a rade fin șoriciul, curățați-l de excesul de grăsime și fierbeți-l în apă ușor sărată. După fierbere, scurgeți excesul de apă, uscați-l și tăiați-l în bucăți potrivite pentru a fi prăjite pe un grătar încins.

Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău, atunci când consumi șorici

Șoriciul, consumat cu moderație, poate fi chiar benefic pentru sănătate, contrar unor mituri.

Este bogat în grăsimi sănătoase și oferă energie pentru întreaga zi. Consumul moderat poate fi adoptat de fanii dietelor bogate în grăsimi sănătoase, scrie adevărul.ro.

De ce e bun șoriciul

Șoriciul conține cantități semnificative de fosfor și calciu, minerale esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților.

Elementele ajută la menținerea densității masei osoase și previn riscul apariției osteoporozei.

Șoriciul asigură nutrienții necesari, grăsimi, proteine, vitamine și minerale esențiale. Consumul moderat poate ajuta la îmbunătățirea aportului nutrienților necesari pentru funcționarea optimă a organismului tău.

Consumul excesiv de șorici duce însă la creșterea colesterolului LDL (cel „rău”).

Cheie stă în moderație, iar consumul excesiv nu va aduce decât drumuri la spital, îngrășare și boli de inimă.

Iată cum șoriciul este o „sabie cu două tăișuri” în alimentația noastră. Furnizează nutrienți esențiali, dar poate duce la probleme medicale, din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate, avertizează medicii.

Citește și care sunt cele 15 alimente care nu îngrașă absolut deloc. Poți să le mănânci în orice cantitate!

Recomandarea video

Mediafax
Moș Nicolae se apropie: copiii își pregătesc ghetuțele. Tradițiile și obiceiurile dedicate Sfântului Nicolae
Digi24
JD Vance: UE nu ar trebui să atace companiile americane pentru „mizerii”. Elon Musk s-a grăbit să-i mulțumească vicepreședintelui
Cancan.ro
Rodica Stănoiu, înmormântare stranie, fără preot. S-au cântat colinde în loc de veșnica pomenire.
Prosport.ro
FOTO. Cum arată la 43 de ani Ileana Lazariuc, fosta noră a magnatului Ion Țiriac
Adevarul
O ucraineancă dată dispărută a fost găsită în mansarda unui român. Ce au declarat cei doi poliției: „Ea a fost cea care a organizat totul”
Mediafax
Horoscop 6 decembrie 2025: Zodiile care pot face pași importanți în iubire, la muncă sau în decizii personale
Click
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Digi24
VIDEO Trump vrea ca strategia de securitate a SUA să fie valabilă în toată lumea. Europa, în „declin civilizațional”, pusă pe planul do
Cancan.ro
Nuntă surpriză în Guvernul României. Premierul Ilie Bolojan s-ar fi căsătorit în secret
Ce se întâmplă doctore
Planta pe care trebuie să o pui la ușa casei ca să atragi bani, noroc și protecție, conform Feng Shui
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
SINGURA diferență dintre Coca-Cola și Pepsi! Tu ȘTII?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
„Noua Rusie” a lui Vladimir Putin include și teritorii de la granița cu România