REȚETE. Secretele celui mai bun drob de miel pentru Paște. Rețetă pentru începători

REȚETE. Secretele celui mai bun drob de miel pentru Paște. Rețetă pentru începători
Sursă FOTO: Youtube
Publicat: 16/04/2020, 21:10
Actualizat: 17/04/2020, 11:51

Una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorilor pascale este drobul de miel, alături de ciorba de miel și friptură de miel.

Rețetele de drob de miel sunt numeroase, diferă de la o zonă la alta și chiar de la o familie la alta, dar pentru a obține un drob delicios, este necesar să cunoști secretele rețetei. Radu Anton Roman dezvăluie cum poți prepara cel mai bun drob.

Care e secretul preparării

Intestinele de miel se spală în mai multe ape și se freacă cu sare, fiind repetat de 3-4 ori, important este ca apa să fie caldă.

Intestinele se întorc pe dos, recomandabil cu un băț rotund din lemn, și se repeat procesul de mai sus. Intestinele se înoadă la mijloc, apoi se fierb, până la înmuiere.

Condimente potrivite

Condimentele pentru a da un gust aparte drobului este sosul marinat, format din usturoi, boia dulce, semințe de muștar, cimbru, rozmarin, piper, ceapă verde, ardei, mentă, foi de dafin și curry. Carnea este lăsată la marinat căteva ore la rece.

Iată rețeta delicioasă, simplă, tradițională de drob de miel a lui Radu Anton Roman:

Ingrediente: 1 kg măruntaie miel – ficat, inima, plămâni, rinichi, splina 200 g ceapă uscată 3 legături ceapă verde 100 ml untdelemn 2 ouă mari sare, piper 1 prapur miel 50 g unt Mod de preparare: Se spală bine prapurul și se lasă în apa rece. Măruntaiele se spală în câteva ape, se opăresc rapid în apă clocotită. Se fierb în apă cu un praf de sare 30 minute de la primul clocot. Apoi se scot și se lasă la răcit. Se toacă din cuțit, mărunt (cubulețe de mărimea zarurilor).

Prapurul se lasă în apă rece, se spală măruntaiele de mai multe ori, se opăresc scurt, în apă clocotită. Se fierb în apă, cu un praf de sare 30 minute, de la primul clocot, iar după răcire se toacă cepa uscată și verde, usturoiul și verdeața. Ceapa uscată se pune la prăjit, se adaugă tocătura, după ce s-a înmuiat, și se mai lasă pe foc 5 minute și se lasă la răcit.  Ouăle se bat și se amestecă cu tocătura, ceapa rămasă și smântâna.

O tavă adâncă se unge cu unt, iar amestecul învelit în prapur se pune în tavă, la cuptor, la foc mic, până se rumenește.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului