REVIZIE. Troleibuzele din Capitală, verificate după incendiul de duminică

REVIZIE. Troleibuzele din Capitală, verificate după incendiul de duminică
REVIZIE. Troleibuzele din Capitală, verificate după incendiul de duminică / Sursă Foto: Facebook Gabriela Firea
Publicat: 07/06/2020, 16:19
Actualizat: 06/04/2021, 21:44

Instalațiile tuturor troleibuzelor sunt verificate în urma incendiului de duminică, anunță STB SA. Primele informaţii arată că incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică

Toate troleibuzele din București vor fi verificate

Conform Mediafax, directorul General al Societății de Transport București – STB SA, Alexandru-Hazem Kansou, a dispus duminică reverificarea instalațiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societății, după ce un incendiu a izbucnit la un troleibuz din linia 86, se arată într-un comunicat al STB SA.

Kansou a dispus constituirea unei comisii de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului. Din primele informaţii, rezultă că focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică, iar Kansou a cerut reinstruirea șoferilor în legătură cu procedura de urgență ce trebuie aplicată pentru siguranța călătorilor în astfel de cazuri.

Conform acestuia, șoferul troleibuzului din linia 86 a depistat în jurul orei 11.00 apariția unui incendiu, în timp ce se deplasa pe Bd. Lascăr Catargiu, pe sensul spre Gara de Nord.

„În vehicul se aflau doar un călător şi conducătorul troleibuzului, fără ca vreunul dintre aceştia să fie afectați. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului și numai în urma intervenţiei pompierilor a fost lichidat, astfel că, în scurt timp, în jurul orei 12:00, troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice. Traficul în zonă nu a fost blocat, cu excepția liniilor de troleibuz 79 și 86, din cauza opririi tensiunii în rețea, pentru a permite intervenția pompierilor”, susține compania.

Troleibuzul Astra Irisbus a fost cumpărat pentru fosta RATB și face parte din lotul produs și livrat între anii 2004-2006.

Gabriela Firea: „E strigător la cer. Sper ca cei care blochează licitațiile să vadă această imagine”

La scurt timp, după ce un troleibuz a ars duminică ca o torță în centrul Capitalei, primarul general, Gabriela Firea, a avut o primă reacție pe pagina sa de Facebook. Edilul a postat pe Facebook o fotografie cu vehiculul de transport în comun în flăcări, subliniind că ceea ce se întâmplă este ”strigător la cer”: „Sper ca toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine”, spune Gabriela Firea.

„Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze.

Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate.

„Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viață oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, a scris edilul Capitalei, Gabriela Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase