REVOLTE URIAȘE în Statele Unite/ Americanii cer în stradă eliminarea restricțiilor: „Dați-mi libertate sau dați-mi COVID-19”/ ”De ce nu pot să merg la MUNCĂ?”/ „FRICA este adevăratul virus”

REVOLTE URIAȘE în Statele Unite/ Americanii cer în stradă eliminarea restricțiilor: „Dați-mi libertate sau dați-mi COVID-19”/ ”De ce nu pot să merg la MUNCĂ?”/ „FRICA este adevăratul virus”
Imaginile din California, Florida, Texas, Arizona, Colorado, Montana, Washington, Tennessee și Illinois, cu mii de protestatari care au scandat împotriva restricțiilor, în capitalele statelor americane, au făcut ocolul lumii.
Publicat: 20/04/2020, 18:54

Protestele de stradă împotriva măsurilor de izolare la domiciliu și a blocajelor din piața muncii se intensifică de la o zi la alta în Statele Unite, unde restricțiile impuse din cauza pandemiei au făcut să dispară aproximativ 22 de milioane de locuri de muncă. Cetățenii din nouă state americane au trecut peste „distanțarea socială” și s-au adunat în stradă pentru a-și cere înapoi drepturile și libertățile constituționale. 

Imaginile din California, Florida, Texas, Arizona, Colorado, Montana, Washington, Tennessee și Illinois, cu mii de protestatari care au scandat împotriva restricțiilor în capitalele statelor americane „înarmați” cu pancarte, au făcut ocolul rețelelor de socializare. Americanii au cerut autorităților să „redeschidă” statele și să îi lase să se întoarcă la muncă, notează bbc.com

Președintele Donald Trump i-a susținut pe protestatari, numindu-i „foarte responsabili” și a spus că unii guvernanți au „mers prea departe” cu ordinele de izolare la domiciliu

De asemenea, Trump a „agitat apele”, postând vineri pe Twitter îndemnuri la „eliberare”: „Liberate Michigan!”, ”Liberate Minnesota!” și „Liberate Virginia, salvează-ți al doilea amendament! Este sub asediu!”.

Arizona: Vrem la muncă! NU NE STAȚI ÎN CALE!

În capitala Arizonei, care are peste 4.900 de cazuri confirmate de coronavirus, sute de protestatari s-au adunat duminică dimineață, pentru a-și cere dreptul la muncă.

Un grup numit Operațiunea Gridlock Arizona a organizat protestul pe Facebook, încurajând protestatarii să rămână în vehiculele lor și să provoace blocaj în jurul capitalei.

Nu suntem copii și nu avem nevoie de nimeni care să spună despre cum să fim în siguranță! Cei care sunt în pericol pot rămâne acasă. Restul dintre noi … reveniți la muncă!

Guvernatorii din toată America ne aud. NU NE STAȚI ÎN CALE!

LIBERATE ARIZONA! Governor Ducey… flip the switch! Just DO IT! Do your job!We’re not children and don’t need anyone telling is how to stay safe! Those who are at risk can stay home. The rest of us… get back to work!Governors across America hear us. GET OUT OF OUR WAY! #operationgridlockarizonaOperationGridlockAZ.com

Publicată de Operation Gridlock Arizona pe Duminică, 19 aprilie 2020

Arizona a anunțat o serie de restricții, sub sloganul „Stați acasă, rămâneți sănătoși, rămâneți conectați”, pe 31 martie, iar pe 18 aprilie, guvernatorul Doug Ducey a declarat pentru un post de știri local că decizia de izolare la domiciliu funcționează și face diferența în lupta cu coronavirusul. Măsurile ar putea fi ridicate pe 30 aprilie, potrivit newsweek.com...

Texas: Relaxarea restricțiilor „prea lentă”.

Protestatarii s-au adunat duminică în capitala statului Texas, Austin, pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de guvernatorul Greg Abbott, în ciuda faptului că Abbott anunța vineri că statul va slăbi lent restricțiile din această săptămână. Oamenii consideră că relaxarea restricțiilor este „prea lentă”.

Abbott a anunțat noi măsuri care să permită efectuarea intervențiilor chirurgicale neesențiale, iar magazinele de vânzare cu amănuntul să livreze comenzi, precum redeschiderea parcurilor de stat.

Colorado: Mergeți în China dacă vreți comunism!

Un protest din Colorado a atras atenția presei americane ieri, când fotografiile și videoclipurile lucrătorilor din domeniul sănătății care se confruntau cu manifestanți au fost distribuite pe social media.

Fotoreporterul Alyson McClaran a distribuit fotografii care înfățișau cel puțin doi asistenți medicali care stăteau în stradă în fața mașinilor protestatarilor. Un protestatar, care ținea o pancartă pe care scria „Pământul liber”, a fost surprins într-un videoclip în timp ce striga la un asistent medical, spunându-i „să meargă în China dacă vrea comunism” și întrebând „Tu mergi la muncă, eu de ce nu poț să mă duc la muncă?”

În statul Montana, sute de protestatari s-au adunat duminică la Helena pentru a protesta ordinului de izolare la domiciliu, introdus de guvernatorul Steve Bullock pe 26 martie.

Pe 17 aprilie, Bullock a anunțat că măsura de izolare la domiciliu va rămâne în vigoare până pe 24 aprilie, când statul intenționează să avanseze cu o redeschidere treptată.

Washington. Guvernatorul Jay Inslee, atac la Trump: „Nu-mi amintesc un președinte american care să îndemne oamenii să încalce legea”

Washingtonul, care are 12.255 de cazuri confirmate de coronavirus, a văzut sute de protestatari să se adune ieri la Olympia.

Duminică, când a apărut la postul TV ABC, guvernatorul Washingtonului, Jay Inslee, a criticatreacția de incurajare a lui Trump față de protestatari și a spus: „Nu-mi amintesc niciodată ca în America, să fi văzut un președinte american care să încurajeze oamenii să încalce legea”

„Este periculos, deoarece ar putea instiga oamenii să ignore lucruri care le-ar putea salva viețile”, a adăugat el

În timp ce Inslee a spus că unele restricții ar putea rămâne în vigoare în 4 mai, duminică protestatarii au fost văzuți cu pancarte pe care scria „Dă-mi libertatea sau dă-mi COVID-19!”

Tennessee: „Deschideți Tennessee, deschideți Tennessee”

Locuitorii din Tennessee s-au adunat duminică în Nashville, precum și în Knoxville, Chattanooga, Jackson și Memphis, ca parte a unui protest la nivel național numit #FreeTN.

În Nashville, protestatarii au cerut ridicarea ordinului de izolare la domiciliu al guvernatorului Bill Lee, scandând: „Deschideți Tennessee, deschideți Tennessee”.

Vineri, Lee a anunțat că Tennessee va deschide 15 locuri de testare drive-through în weekend. El a replicat: „Până când nu există un vaccin pentru COVID-19, detectarea rapidă a acestei boli, izolarea și practicarea distanțării sociale sunt cele mai puternice instrumente pe care le avem pentru a opri răspândirea și a ajuta statul nostru să revină la muncă”.

Illinois: Drepturile ne sunt luate și oamenii rămân fără muncă

Demonstranții s-au adunat duminică în afara Capitalei statului Illinois, în Springfield, ca parte a mișcării „Operațiunea Gridlock”, care a inițiat proteste împotriva măsurilor de izolare la domiciliu ale guvernatorului J. B. Pritzker.

Într-o declarație pentru ABC 7 Chicago, un protestatar a spus: „Drepturile ne sunt luate și oamenii rămân fără muncă. Este timpul să ne întoarcem la muncă. Este timpul să-i scoată pe oameni din izolare”.

Illinois are peste 30.000 de cazuri confirmate și peste 1.200 de decese de coronavirus.

California: „Deschideți plajele!”, „Lasă-mă să fiu liber”, „Media este virusul”

În California, protestatarii din San Clemente s-au adunat la un miting, cu pancarte pe care scriu pentru ce protestează: „Deschideți plajele”, „Lasă-mă să fiu liber!”, „Libertatea este esențială” și „Media este virusul”.

California are peste 31.000 de cazuri și peste 1.100 de decese.

Tweetul postat de guvernatorul californian, Gavin Newsom, pe 11 aprilie, spune: „Nu pot permite acest lucru, distanțarea fizică funcționează, aplatizează curba epidemiei”.

„Dar putem continua acel progres doar dacă vom continua să stăm acasă și să exersăm distanțarea fizică. Avem puterea de a salva vieți literalmente. Nu ne putem opri acum.”

Florida: „Încetați izolarea!”, „Toate afacerile sunt esențiale”

Florida, care are peste 26.000 de cazuri și 770 de decese cauzate de coronavirus, a avut și duminică proteste de stradă. Un grup numit Liberate South Florida a protestat în Miami-Dade, Broward și Palm Beach. În mai mult de două duzini de mașini, protestatarii au făcut un șir de mașini cu pancarte pe care scria: „Încetați izolarea!”, „Toate afacerile sunt esențiale” și „Suntem pentru libertate”.

Statele Unite au în prezent peste 761.000 de cazuri confirmate și peste 35.000 de decese cauzate de COVID-19. Vineri, Trump a prezentat un plan în trei etape, denumit Opening Up America Again, cu linii directoare pentru autoritățile locale și de stat să le urmeze la redeschiderea economiilor.

Gândul.ro a inițiat o campanie media: „Economia, EXTREMĂ URGENȚĂ!”, în cadrul căreia publică informații, opinii, măsuri, decizii politice, efecte în lanț ale restricțiilor asupra economiei.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația