RISC. Preot și dascăl, diagnosticați cu noul coronavirus după ce au umblat din casă în casă pentru a strânge bani pentru o nouă biserică

RISC. Preot și dascăl, diagnosticați cu noul coronavirus după ce au umblat din casă în casă pentru a strânge bani pentru o nouă biserică
Coronavirus. Imagine ilustrativă
Publicat: 14/04/2020, 11:43
Actualizat: 14/04/2020, 15:07

Un preot român și un dascăl, din Târgu Frumos, județul Iași, au fost diagnosticați cu noul Covid-19 după ce umblaseră pe la casele mai multor enoriaşi pentru a-i împărtăși, dar și pentru a strânge bani pentru construcţia unei biserici.

RISC. În cursul zilei de marți, 7 aprilie, preotul din Târgu Frumos a fost diagnosticat pozitiv cu noul COVID-19 și ulterior a fost transportat de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, relatează Ziarul de Iași.

Se pare că în ultimele zile 7 persoane din Târgu Frumos au fost diagnosticate cu noul coronavirus.

Preotul și dascălul ar fi mers timp de două săptămâni pe la casele oamenilor pentru a-i spovedi, împărtăși, dar și pentru a strânge bani pentru o nouă biserică pe care vor să o ridice.

Cei doi reprezentanți ai bisericii au săvârșit acest lucru, deși România se află în stare de urgență în plină criză a coronavirusului.

Ancheta epidemiologică, neterminată de o săptămână

Momentan, nu se știe câte persoane au fost infectate, mai ales că ancheta epidemiologică nu a fost finalizată. Până în prezent au fost deja descoperite patru persoane pozitive, doar contacţi direcţi ai dascălului.

Preotul Nichita Ichim a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că a mers săptămâna trecută în casele mai multor dintre enoriaşi, dar nu vrut să ne spună exact la câţi.

„Am prezentat toate informaţiile Direcţiei de Sănătate Publică. Am vorbit cu cei de la DSP şi le-am prezentat toate persoanele cu care am intrat în contact, eu nu am niciun simptom, nimic, mă simt bine, trebuie să confirme rezultatul testului rapid pe care l-au făcut aseară (n. r. duminică)”,  precizat Nichita Ichim pentru sursa citată.

El a fost testat pozitiv cu un test rapid în cursul zilei de duminică, fiind transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase, unde se află internat şi în momentul de faţă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase