Sadhguru vine în România, într-un tur mondial de motocicletă! Mesajul său este legat de salvarea solului

Sadhguru vine în România, într-un tur mondial de motocicletă! Mesajul său este legat de salvarea solului
Publicat: 14/04/2022, 12:28

Mesajul lui Sadhguru este alarmant: „În acest moment, cel mai important aspect al conservării naturii este solul. Dacă nu oprim degradarea solului, planeta nu va fi primitoare pentru viața umană. Și solul poate să dispară!”

Sadhguru este şi inspirația Centrului Sadhguru pentru o planetă conștientă înființat de Harvard Medical School’s – Beth Israel Deaconess Center şi iniţiatorul mişcării Salvează Solul (#SaveSoil) – care face apel la factorii de decizie să facă din regenerarea solului o prioritate.

Mișcarea „Salvează Solul”

Pe 21 martie, Sadhguru a pornit într-o călătorie de 100 de zile cu motocicleta, care se extinde pe 30.000 km (18.600 mile) din Londra prin naţiuni din Europa, Orientul Mijlociu, până în India. Călătoria face parte din campania #SalveazăSolul, o mișcare globală pentru a salva solul lumii de la degradarea catastrofală care amenință sistemele alimentare pentru întreaga omenire și pentru nenumărate specii.

Mișcarea Salvează Solul, inițiată de Sadhguru, își propune să mobilizeze 3,5 miliarde de oameni (peste 60% din populația cu drept de vot a lumii) pentru a face din problemele ecologice o prioritate electorală în întreaga lume.

Mișcarea va educa publicul, companiile, politicienii, celebritățile și organizațiile de caritate cu privire la rolul vital pe care îl joacă solul în viitorul durabil al planetei.

Astăzi, 52% din sol este deja degradat (ELD Initiative, 2015). Degradarea solului are impact negativ asupra 3,2 miliarde de oameni deja. (UNCCD, 2019) În ritmul actual, care se înrăutățește pe zi ce trece, 90% din solul mondial va fi degradat până în 2050.

De asemenea, mișcarea va cere schimbări politice semnificative și fără precedent în întreaga lume, în vederea protejării și creșterii conținutului organic din sol, cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite și al Programului Alimentar Mondial.

Pentru a susține agricultura omenirii, conținutul organic al solului trebuie să fie de cel puțin 3%; dacă procentul de conținut organic al solului scade la mai puțin de atât, acesta începe să devină incapabil să producă alimente care să ne ofere hrana necesară.

Sadhguru la București: Arenele Romane, 21 aprilie 2022, orele 18.00-20.00

Sadhguru şi alte celebrităţi vor prezenta şi discuta despre criza globală a solului în cadrul unui eveniment gratuit organizat la Arenele Romane în 21 aprilie 2022, orele 18.00-20.00.

Acest eveniment va fi marcat de asemenea de un moment muzical susținut de artişti autohtoni de renume.

Ce dorește Sadhguru

– Conștientizarea de către populaţie a problemei legate de sol și salvarea acestuia;

– Popularizarea problemei prin intermediul media/ influenceri/ oameni politici/ oameni de afaceri;

– Încurajarea implementării unor politici publice pentru rezolvarea acestei probleme.

Mișcarea Salvează Solul a obținut sprijinul liderilor mondiali, inclusiv al lui Marc Benioff, Jane Goodall, Sfinția Sa Dalai Lama, Deepak Chopra și al unor instituții precum Națiunile Unite – Convenția de Combatere a Deșertificării.

Unde a ținut deja discursuri (inclusiv pe tema salvării solului)

– TED;

– Organizația Națiunilor Unite

– Camera Lorzilor (Marea Britanie);

– Massachusetts Institute of Technology (MIT),

– Universitatea din Oxford, Universitatea Harvard;

– Google și Microsoft;

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult