Scandal în PSD | Inculpat într-un dosar de șpagă, ales la conducerea filialei Arad, deși conducerea centrală ceruse amânarea conferinței: „E greu să înțelegi ce înseamnă să ai principii, dacă nu le-ai avut toată viața”

Redactor:
Alexandra Mortu
Scandal în PSD | Inculpat într-un dosar de șpagă, ales la conducerea filialei Arad, deși conducerea centrală ceruse amânarea conferinței: „E greu să înțelegi ce înseamnă să ai principii, dacă nu le-ai avut toată viața”

Deputatul Dorel Căprar, inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara, a fost ales, vineri, preşedinte al PSD Arad, deși conducerea centrală a partidului ceruse amânarea conferinței extraordinare județene. 

De asemenea,  fostul ministru al Apărării Mihai Fifor a anunțat că nu a participat la conferință deoarece procedura este „viciată în profunzimea ei”.

„Mulţumesc tuturor colegilor care astăzi, în cadrul Conferinţei Extraordinare a Organizaţiei Judeţene PSD Arad, organizată statutar, m-au onorat cu încrederea lor votându-mă pentru a exercita funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene pentru un nou mandat!”, a scris Dorel Căprar pe Facebook, vineri seară.

De asemenea, acesta a precizat că „PSD Arad a ales o nouă echipă, care va lupta în următoarele luni pentru a câştiga alegerile locale şi parlamentare, la nivelul judeţului Arad”.

„A fost o conferinţă organizată în conformitate cu solicitările conducerii centrale, cu respectarea Statutului, dar mai ales prin voinţa membrilor PSD Arad”, a mai specificat politicianul.

Referirile dese la Statutul PSD vin ca urmare a acuzaţiilor lui Mihai Fifor care a postat pe Facebook o adresă a conducerii PSD care anunţa că a amânat Conferinţa de alegeri.

„Având în vedere situaţia politică actuală, care impune prezenţa conducerii PSD la Bucureşti, pentru organizarea activităţilor politice în perioada imediat următoare, conducerea partidului a decis amânarea Conferinţei Extraordinare a Organizaiei PSD Arad”, se arată într-o adresă semnată de Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, datată 6 februarie.

De asemenea, Mihai Fifor a postat pe Facebook și un mesaj prin care pare că face referire la organizarea Conferinței Extraordinare a PSD Arad în ciuda indicațiilor mneționate mai sus:

„Eu nu mă retrag niciodată, cum încearcă unii să împrăștie în oraș, ca fake news. Ar vrea poate unii, dar nu vor avea aceasta satisfacție!

Greu, frate, greu…😊 Greu să faci diferența între «a te retrage» dintr-o competiție și «a refuza» să participi la o competiție viciată în profunzimea ei. Treabă de semantica…. și de principii pe care refuz să le încalc.

Eu refuz să girez o «competiție» organizată de unul dintre candidați după bunul plac, fără transparență, consultare și cu încălcarea grosolană a statutului și a oricărei discipline de partid.

Dacă se voia competiție, președintele nu mai era «președinte» care să impună cu brutalitate votul nestatutar, ci devenea «candidat», care să respecte regulile jocului, ca toată lumea, așa cum le prevede clar statutul. Iar organizator era, în mod firesc, cel desemnat tot de statut, adică secretarul executiv.

În fine… greu să înțelegi ce înseamnă să ai principii, dacă nu le-ai avut toată viața”.

Dorel Căprar este inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara pentru PSD Arad.

Potrivit anchetatorilor, parlamentarul este acuzat de 12 infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, două infracţiuni de complicitate la luare de mită, trei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, relatează news.ro.

Sursă FOTO: Mihai Fifor – Facebook (stânga) / Dorel Căprar – Facebook (dreapta)

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Acuze ULUITOARE pentru Gabriela Firea! Cu cine încheia, de fapt, contractele la Primăria București
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide