Scandal în USR. Listele cu candidații la parlamentare pentru Diaspora, contestate în instanță. Vlad Teohari: M-au declarat neintegru pentru că am contestat derapajele conducerii

Scandal în USR. Listele cu candidații la parlamentare pentru Diaspora, contestate în instanță. Vlad Teohari: M-au declarat neintegru pentru că am contestat derapajele conducerii
Publicat: 11/10/2020, 20:28
Actualizat: 11/10/2020, 20:30

Scandalul listelor de candidați pentru alegerile parlamentare ale USR PLUS se acutizează pe zi ce trece. Avocatul Dumitru Dobrev a anunțat că și-a dat demisia din Biroul Național al USR pentru a-l reprezenta pe Vlad Teohari, a cărui candidatură pe listele USR pentru diaspora a fost invalidată de Biroul Național al formațiunii pentru că „a ieșit public împotriva partidului”. „Nu voi accepta nedreptatea care mi s-a făcut și îmi voi apăra drepturile pe toate căile legale pe care le am”, a spus Teohari.

Avocatul Dumitru Dobrev anunță într-un comunicat de presă citat de G4Media că a depus, sâmbătă, la Tribunalul București o contestație față de lista de candidaturi pentru diaspora, la Camera Deputaților, a USR PLUS.

Vlad Teohari a câștigat alegerile interne în filiala USR Diaspora, ales pe locul 1  pentru Camera Deputaților, dar candidatura sa a fost invalidată de USR

Avocatul Dobrev îl reprezintă pe Vlad Teohari, care a câștigat alegerile interne în filiala USR Diaspora, fiind ales pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților, dar candidatura sa a fost invalidată de USR cu mai puțin de 48 de ore înaintea datei limită de depunere a listelor de candidaturi la Biroul Electoral de Circumscripție.

”M-a declarat neintegru pentru că am aderat la o scrisoare în 2019 în care semnalam derapajele conducerii actuale, fără să am măcar dreptul la apărare sau să fiu informat oficial înainte de discutarea cazului”, a declarat Vlad Teohari.

Avocatul său spune că a demisionat din Biroul Național al USR pentru a-l reprezenta pe Vlad Teohari în instanță

„Sunt unul dintre fondatorii Uniunii Salvați Bucureștiul și avocatul care a înscris la Tribunalul București Uniunea Salvați România în 2016. Am apărat USR de atunci încoace în tot felul de procese, de la contestații la deciziile AEP la înregistrarea alianței pentru europarlamentare. Azi, ca avocat al lui Vlad Teohari, am depus la Tribunalul București o contestație față de lista de candidaturi pentru diaspora, la Camera Deputaților, a USR PLUS. Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR și îl voi apăra pe Vlad până la capăt pentru a-și găsi dreptatea”, a declarat Dumitru Dobrev.

Potrivit comunicatului, Vlad Teohari este inginer, stabilit în Franța din 2016. A studiat și s-a pregătit atât în România, cât ș i în alte 4 țări europene – Franța, Olanda, Elveția și Danemarca. În prezent lucrează în Franța, în management de proiect, la o firmă care se ocupă de consultanță în domeniul aerospațial.

„Să ți se pună eticheta de neintegritate din partea unui grup de 7 oameni, iar aceasta să reprezinte poziția unui partid care luptă pentru decență, e cel puțin frustrant”

„Să ți se pună eticheta de neintegritate din partea unui grup de 7 oameni, iar aceasta să reprezinte poziția unui partid care luptă pentru decență și pentru care te-ai zbătut pentru idealuri timp de 4 ani, e cel puțin frustrant, ca să nu zic dureros și distructiv. Ceea ce s-a întâmplat luni este o nedreptate crasă la adresa democrației interne din partidul nostru”, spune Vlad Teohari.

Tânărul politician adaugă că un partid care din 2016 și-a câștigat reputația prin munca fiecărui membru că luptă împotriva abuzurilor și pentru meritocrație sau transparență, l-a declarat neintegru pentru că a aderat la o scrisoare în 2019 în care semnala derapajele conducerii actuale.

„Am fost unul dintre zecile, sau chiar sutele de membri semnatari ai acelei scrisori. Biroul Naţional, cu 13 voturi din 25 a acceptat avizul negativ al Comisiei de Arbitraj şi a invalidat candidatura mea chiar dacă, în aceeași ședință, a validat o altă persoană în aceeași situație. Imaginea care se creează în jurul meu și care poate avea repercusiuni asupra percepției publice asupra mea ca individ în societate se răsfrânge și asupra familiei mele și mai ales asupra celor care m-au sprijinit și votat în toată această aventură. Spiritul userist este despre oameni care luptă pentru principii, valori și idealuri. Nu voi accepta nedreptatea care mi s-a făcut și îmi voi apăra drepturile pe toate căile legale pe care le am”, a declarat Vlad Teohari.

Vlad Teohari nu este singurul care acuză conducerea USR PLUS. Senatoarea Florina Presadă vorbește despre o „conducere abuzivă, care-și impune oamenii pe listă”

Senatoarea Florina Presadă a vorbit joi la Adevărul Live despre problemele din USR-PLUS Bucureşti, acuzându-i pe Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui că au venit cu o listă specială de delegaţi care să voteze locurile eligibile la parlamentare după ”cum li se va cere”. Florina Presada consideră că și-a făcut treaba de senator, taxând abuzurilor colegilor săi de-a lungul timpului, fiind aleasă pentru acest scop, nu ”că să muncescă în partid ”. Modelul USR-PLUS, spune Presada, ”de a promova oameni pe bază de loialitate au adus deservicii USR-ului ”. Senatoarea a declarat că în interiorul partidului ”nu există o diviziune pe linie ideologică, ci o conducere abuzivă, care-și impune oamenii pe lista ”, fără a ține cont de nevoile românilor, dovedit de rezultatele alegerilor locale

USR PLUS Bucureşti a desemnat sâmbătă candidaţii pentru parlamentare: „Avem ocazia să rupem încă o dată tradiția votării răului celui mai mic”

USR PLUS Bucureşti a desemnat candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senat, după Conferinţa Municipală de sâmbătă, organizată în sistem online. Conform unui comunicat, pe cele două liste, pentru Senat şi Camera Deputaţilor, „se regăsesc parlamentari care au reprezentat cu succes organizaţia şi în actuala legislatură, dar şi oameni noi, cu experienţă în mediul privat şi în societatea civilă, oameni care au contribuit prin activitatea lor la proiecte importante”.

„Cu alegerile parlamentare ajungem într-un punct crucial al efortului pe care l-am început împreună în 2019, odată cu alegerile pentru Parlamentul European. Avem ocazia să rupem încă o dată tradiția votării răului celui mai mic odată cu aceste alegeri. După ce românii au schimbat conducerea coruptă și închistată în trecut a marilor orașe, este timpul pentru o schimbare profundă în Parlamentul României, acolo unde se decide direct viitorul întregii Românii“, a declarat Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS București.

Cioloș despre listele USR PLUS pentru alegerile parlamentare: Nu se va ţine cont de rezultatele obţinute de filiale la alegerile locale

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, la Braşov, că Alianţa USR PLUS va definitiva listele pentru alegerile parlamentare în cursul săptămânii viitoare. Cioloș a precizat că, din punct de vedere procedural, până la finalizarea fuziunii USR și PLUS, se vor respecta statutele și procedurile celor două partide pentru desemnarea candidaților, fiind și „un proces comun” de selecție.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase