Cioloș despre listele USR PLUS pentru alegerile parlamentare: Nu se va ţine cont de rezultatele obţinute de filiale la alegerile locale

Cioloș despre listele USR PLUS pentru alegerile parlamentare: Nu se va ţine cont de rezultatele obţinute de filiale la alegerile locale
Copreședinții USR Plus, Dan Barna (s) și Dacian Cioloș / FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 10/10/2020, 15:27
Actualizat: 10/10/2020, 15:29

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, la Braşov, că Alianţa USR PLUS va definitiva listele pentru alegerile parlamentare în cursul săptămânii viitoare. Cioloș a precizat că, din punct de vedere procedural, până la finalizarea fuziunii USR și PLUS, se vor respecta statutele și procedurile celor două partide pentru desemnarea candidaților, fiind și „un proces comun” de selecție.

„Noi am decis fuziunea USR şi PLUS în vară, însă, din punct de vedere procedural, până la finalizarea procesului juridic al fuziunii, trebuie să respectăm statutele celor două partide, pe baza cărora funcţionăm, astfel încât avem procese specifice USR şi PLUS de selecţie, dar şi unul comun, ambele (…) cu implicarea membrilor la nivel local. Avem candidaturi depuse, există colegi care şi-au făcut şi campanie internă (…), iar astăzi avem adunări generale ale delegaţilor, care votează aceste candidaturi şi, în cursul săptămânii viitoare, vom fi în măsură să finalizăm listele şi ordinea pe acestea”, a afirmat Cioloş.

Cioloș: Candidații desemnaţi vor trebui să treacă de criteriile de integritate

El a precizat că, la întocmirea listelor, nu se va ţine cont de rezultatele obţinute de filiale la alegerile locale, ci de profilul candidaţilor, de modul în care aceştia reuşesc „să convingă colegii”, însă toţi cei desemnaţi vor trebui să treacă de criteriile de integritate.

„Vom face un filtru ca să ne asigurăm, mai ales, că toţi candidaţii respectă criteriile de integritate prevăzute de statutele celor două partide, de protocolul Alianţei, dar, altfel, deciziile sunt luate prin implicarea membrilor la nivel local”, a spus liderul USR PLUS, citat de Agerpres.

 Allen Coliban: listele sunt stabilite pe baza votului membrilor, fiind „un festival al democraţiei”

Primarul ales al municipiului Braşov, Allen Coliban, care a câştigat în 2016 un mandat în Senat, a menţionat că alegerile parlamentare sunt primele pe care USR PLUS le parcurge pentru a doua oară şi, la fel ca în 2016, listele sunt stabilite pe baza votului membrilor, fiind „un festival al democraţiei”.

„Faptul că suntem două entităţi care am fuzionat nu a împiedicat acest proces, iar, de la nivel central, a existat mesajul către filiale: aveţi toată libertatea să discutaţi, să negociaţi, numai să ducă la o reprezentativitate a ambelor organizaţii. Deci există această libertate pentru filiale să îşi stabilească unii candidaţi pe care consideră că îi merită”, a punctat Coliban.

Cioloș: Începem o revoluţie a bunei guvernări

„Aveţi în faţă o nouă forţă politică a României. De patru ani construim acest proiect politic. Mulţumesc celor 20 de mii de candidaţi ai USR-PLUS, miilor de delegaţi din secţiile de votare şi să le spun să rămână pe baricade. Voturile se numără, au fost tentative de furt de voturi astăzi, să fiţi atenţi (…) Începem o revoluţie a bunei guvernări. Vă putem prezenta câţiva viitori lideri politici ai României: Nicuşor Dan, Clotilde, Radu, Simona. Menţiune specială pentru Vlad Voiculescu, care a ştiut să facă pasul în lateral şi să intre în echipa cu Nicuşor Dan. E elementul cheie, e diferența de comportament al Alianței USR PLUS față de ceea ce s-a întâmplat în 2016. Altfel, Nicușor Dan putea fi primarul nostru în ultimii 4 ani. E diferența de comportament și de asta vreau să-i mulțumesc lui Vlad și întregii echipe care ne vor demonstra că Bucureștiul poate să fie o capitală europeană a României”, a declarat Dacian Cioloș după victoria lui Nicușor Dan la Capitală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase