Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Diverse

Șeful CJ Giurgiu acuză PNL că se joacă cu mâncarea a 500-600 de copii și bâtrâni din centrele de asistență socială

Șeful CJ Giurgiu acuză PNL că se joacă cu mâncarea a 500-600 de copii și bâtrâni din centrele de asistență socială

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, acuză PNL că pune în pericol din motive electorale asigurarea hranei pentru copiii și bâtrânii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Mina spune că firma de catering care are contract cu DGASPC a fost controlată Direcția Sanitar Veterinară (DSV) și Institutul Teritorial de Muncă (ITM) și au fost găsite nereguli.

„Foarte bine, dacă au găsit nereguli, să-i amendeze, nu e nicio problemă. Dar ce facem cu mâncarea? I-am întrebat pe cei de la firmă dacă pot face mâncarea pentru astăzi. Mi-au spus că da, numai că dimineață s-au trezit cu un nou control și au oprit mâncarea. Eu cred că e răzbunare politică, repet, dacă au găsit probleme, să-i amendeze, nicio problemă. Cine le aduce acestor copii și bâtrânii mâncarea însă pentru următoarele 4 luni? Li s-a spus că li se suspendă activitatea pentru 4-5 luni. Am sesizat Centrul pentru Situații de Urgență, iar doamna prefect Aneta Matei mi-a spus că vorbim luni. Păi și noi ce facem până luni? Pe mine mă deranjează pasivitatea autorităților nu faptul că firma a fost amendată. Ce facem de luni încolo?, a declarat pentru Gândul.ro, președintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

Potrivit oficialilor DGASPC, duminică, bâtrânii și copiii din centrele aflate în subordinea instituției au fost hrăniți din stocurile de rezervă, stocuri care mai sunt suficiente pentru circa cinci zile. Sunt vreo 500-600 de persoane, spun autoritățile.

Prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, nu a putut fi contactată sâmbătă seara.

Inchide