Iată rețeta specială de pască a lui chef Ștefan Popescu. Juratul de la Chefi la Cuțite, Antena 1, utilizează 9 ingrediente pentru aluat, ca desertul să aibă un gust perfect. De altfel, a folosit și alte 10 ingrediente, pentru umplutura plină de savoare. Iată lista cu ingrediente, dar și modul de preparare mai jos, în articol.
Chef Ștefan Popescu a arătat cum se pregătește rețeta specială de pască ce conține, de fapt, aluat de cozonac! Este o rețetă tradițională care poate fi servită la masa de Paște.
Rețeta specială de pască a lui chef Ștefan Popescu: ingrediente
Chef Ștefan Popescu a folosit nouă ingrediente pentru aluatul acestei rețete de Paște. Acestea sunt:
- 150 de grame de făina albă de tip 000;
- Un gălbenuș de ou (la temperatura camerei);
- 20 de grame de zahăr tos;
- 90 de ml lapte integral;
- 30 de grame de unt la temperatura camerei, grăsime minimă 80%;
- Un sfert de linguriță sare fină;
- 3 grame de drojdie uscată;
- O jumătate de linguriță de extract de vanilie;
- Coaja rasă de la o jumătate de lămâie.
Pentru umplutură, chef Ștefan Popescu a utilizat alte 10 ingrediente. Acestea sunt:
- 150 de grame de brânză dulce de vaci (bine scursă);
- 25 de grame de smântână;
- Două ouă mici;
- 50 de grame de zahăr tos;
- Un sfert de linguriță cu sare fină;
- O jumătate de linguriță cu extract de vanilie;
- O lingură cu griș;
- 50 de grame de stafide (înmuiate în prealabil);
- Coaja rasă de la o jumătate de lămâie;
- Un ou bătut pentru uns aluatul.
Rețeta specială de pască a lui chef Ștefan Popescu: mod de preparare
- Mai înainte de toate, trebuie să fie pregătit aluatul pentru pască. Mai întâi se va pregăti maiaua cu 1 lingură de zahăr, drojdie uscată și lapte călduț. Așteaptă circa 10 minute, pentru ca drojdia să se activeze. Apoi, într-un bol va fi pusă maiaua, zahărul tos, gălbenușul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Se amestecă 1 minut, apoi se adaugă făina și sarea. Aluatul se amstecă 5 minute, la viteză mică, la mixer.
După cele 5 minute, se adaugă untul. Se mai amestecă încă 5 minute. Apoi, vasul în care se află aluatul va fi acoperit cu folie de plastic. Se lasă la dospit circa 1 oră sau până când volumul aluatului se dublează.
- Între timp, se pregătește umplutura pentru pască. Se pun ingredientele pentru umplutură și se amestecă totul cu o lingură de lemn.
După ce aluatul s-a dospit suficient, se tapetează mas de lucru cu puțină făină, apoi se împarte aluatul în două bucăți. Prima bucată întinde în formă de disc. A doua bucată se va împărțit în alte două părți – una mai mare, alta mai mică. Din bucata mică de aluat se formează o cruce, iar bucata de aluat mai mare va deveni o „bordură” pentru pască – se rulează aluatul în 2 șnururi.
Discul se va așeza la baza formei, apoi se adaugă „bordura” de aluat răsucit, pentru a fi lipită pe pereții formei. Se va turna umplutura, iar conținutul va fi nivelat cu o spatulă. Se pune aluatul în formă de cruce pe mijlocul umpluturii. După ce preparatul va fi lăsat încă 10 minute să se odihnească, se va coace 35-40 de minute, la 170 de grade Celsius, arată a1.ro.
Chef Ștefan Popescu a avut parte și de o surpriză, într-una dintre edițiile de la Antena 1. Bogdan Popescu, unul dintre frații săi, a venit în emisiunea Chefi la Cuțite pentru a găti un preparat cu totul special, și anume musaca de cartofi și brânzoaice.
Vezi și:
Prețul cerut pentru un cozonac de 900 grame, ce poartă semnătura lui chef Cătălin Scărlătescu. Cât costă pasca, o porție de piftie sau salata de boeuf
Ce A GĂTIT chef Richard Abou Zaki pentru Barack Obama și regina Elisabeta a II-a. ”Aveam pielea de găină”
Chef Orlando Zaharia a povestit cum și-a făcut UCENICIA în bucătăria bunicilor. „Erau coceni și trebuia cineva să țină focul și să amestece în ceaun”
Sursă foto: Shutterstock / captură video Antena 1 (Chefi la Cuțite)
A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ...
vezi toate
articolele