Simona Halep s-a calificat în finala Turneului de la Roma! A învins-o pe Garbine Muguruza, în trei seturi (6-3, 4-6, 6-4)

Simona Halep s-a calificat în finala Turneului de la Roma! A învins-o pe Garbine Muguruza, în trei seturi (6-3, 4-6, 6-4)
În ce a investit Simona Halep 500.000 de euro. În câțiva ani, are în plan să dea un adevărat “tun” financiar
Publicat: 20/09/2020, 15:25
Actualizat: 20/09/2020, 16:34

Simona Halep s-a calificat, duminică, în finala Turneului WTA de la Roma (de categorie Premier 5), după ce a învins-o în semifinală pe Garbine Muguruza (Spania), în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4.

Ultimele două puncte au fost obținute de Simona după două duble greșeli consecutive ale adversarei sale.

Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Marketa Vondrousova și Karolina Pliskova, semifinală care se dispută tot astăzi, de la ora 17.00.

Partida a început la ora 13:00 și a durat peste două ore. Pe arena centrală au avut acces și 1.000 de spectatori. A fost primul meci cu public pentru Halep, după izbucnirea pandemiei de coronavirus, notează Prosport.

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma, după ce adversara sa, Yulia Putintseva, din Kazahstan, locul 30 mondial, a abandonat în setul doi al meciului din sferturi. Turneul de la Roma, de categorie Premier 5, este dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari.

„Nu a fost un final de meci pe care noi ni-l dorim vreodată, pentru că o accidentare este grea pentru orice jucător. Îmi pare rău pentru ea, a jucat foarte bine la US Open. Din punctul meu de vedere am jucat un tenis bun, am fost și agresivă, dar am și înălțat mingea când a trebuit. Serviciul a mers foarte bine. O să iau ce e pozitiv și mă bucur că am simțit terenul mult mai bine decât în meciul de ieri. Cu siguranță am jucat mai bine de la meci la meci. Astăzi am avut mai mult timp să lovesc mingea, așa cum îmi place. Îmi doresc foarte mult acest trofeu, este unul dintre preferatele mele. Încerc, cât se poate de mult, să-l câștig. Am meciuri grele până să mă gândesc la trofeu”, a spus Simona Halep, în cadrul emisiunii Așii Tenisului.

Simona Halep poate câștiga acum al 22-lea titlu WTA din carieră.

„E o semifinală, iar într-o semifinală te aștepți să dai tocmai peste acest tip de jucătoare. Va fi o bătălie. E o jucătoare foarte bună pe toate suprafețele, dar în special pe zgură, așa că mă aștept la încă o bătălie. Acum înfrunt una dintre cele mai bune jucătoare și sunt încântată să fiu parte din acest duel. Am avut parte de un traseu foarte dificil, însă sunt încă aici și sper că mai am de jucat încă două meciuri”, spunea Muguruza, despre duelul cu Simona Halep de la Roma.

Aceasta a fost și o şansă bună pentru jucătoarea noastră de a-şi lua revanşa în faţa ibericei, care a învins-o în semifinala de la Australian Open din acest an.

De altfel, Muguruza şi Sabalenka, ambele în luna ianuarie, sunt singurele jucătoare care au reuşit să o învingă pe Simona Halep în 2020.

În penultimul act la Australian Open, Garbine s-a impus la capătul a două seturi foarte disputate, scor 7-6 (8), 7-5.

Reacția lui CTP, după ce Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma: „Cine spune asta n-are nicio treabă nici cu tenisul’’

Prestanța Simonei Halep din sferturile de finală a fost lăudată de Cristian Tudor Popescu.

„Această victorie a Simonei Halep împotriva Yuliei Putintseva e un bun prilej să lămurim o idee greșită – să nu-i spun prostie – pe care o aud foarte des și o s-o vedeți și acum, pe net: Dom’le, n-a câștigat Simona, a abandonat aia! Am auzit-o în atâtea alte situații! Cine spune asta n-are nicio treabă nici cu tenisul, nici cu sportul, nici cu logica’’, a transmis Cristian Tudor Popescu.

„Și la Praga, și la Roma mă impresionează în mod deosebit – sigur, dincolo de toate calitățile pe care i le știm și pe care le-am comentat de-a lungul vremii – mă impresionează maturitatea la care a ajuns Simona. Este foarte lucidă, este foarte controlată, știe exact cum stă pe teren. Își evaluează foarte bine adversara și acționează tot timpul foarte bine adaptat, în funcție de ce-i vine de dincolo de fileu. În meciul cu Yastremska, de pildă, a fost o adevăratălecție de control și maturitate în fața acestei tinere „bombardiere” ucrainence, care a încercat să vină peste ea, la intimidare, să dea tare, s-o rupă, cum se spune, și Simona, cu această maturitate remarcabilă, i-a retrimis bombele la picioare”, a mai adăugat gazetarul.

Veste bună pentru Simona Halep. Adversara Naomi Osaka nu va juca la Roland Garros. Ce a pățit jucătoarea numărul 3 mondial

Jucătoarea numărul 3 mondial, Naomi Osaka, a anunțat pe contul său de Twitter, la mai puțin de o săptămână după ce a câștigat ultima ediție a US Open, că nu va mai juca în turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, din cauza unei leziuni persistente la o coapsă, potrivit CNN.

Anul acesta, între turneele US Open şi Roland Garros este o pauză de doar două săptămâni, după ce Openul Franţei a fost amânat până la sfârşitul lunii septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a oprit circuitul profesionist de tenis timp de patru luni.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația