Smartphone – Cadoul potrivit de Paște

Smartphone – Cadoul potrivit de Paște
Publicat: 20/04/2022, 12:30
Actualizat: 20/04/2022, 13:38

Vrei sa te reînnoiești cu un telefon cool prin intermediul căruia ă faci absolut orice ai visat? Ei bine, iPhone 13 este un smartphone de ultima generație care ți-ar putea depăși toate așteptările. Telefonul este destinat tinerilor si adulților pasionați de tehnologie in adevăratul sens al cuvântului, inclusiv celor care fac parte din categoria de business si care-si doresc un telefon practic, sigur, pe care sa-l folosească mult timp de acum încolo.

Dar hai sa descoperim împreuna ce-l face atât de special si de ce sa investești in iPhone 13!

De ce iPhone 13 este considerat cel mai tare telefon al anului 2020?

Ai aruncat deja un ochi peste smartphone-urile disponibile pe piata? Ei bine, n-ai cum sa treci cu vederea iPhone 13, disponibil intr-o varietate larga de modele, culori si performante. Fiecare telefon al acestei serii impresioneaza prin design, prin fiabilitatea acestora, cat si prin caracteristici care te vor lasa fara suflare.

  • Telefon Mobil Apple iPhone 13 Pro Max, Super Retina XDR OLED 6.7″, 256GB Flash, Camera Quad 12 + 12 + 12 MP + TOF 3D LiDAR, Wi-Fi, 5G, iOS (Argintiu)
  • Telefon Mobil Apple iPhone 13 Pro, Super Retina XDR OLED 6.1″, 128GB Flash, Camera Quad 12 + 12 + 12 MP + TOF 3D LiDAR, Wi-Fi, 5G, iOS (Gri)

Poate fi utilizat cu succes pentru a-ti indeplini task-urile zilnice cum ar fi:

  • Sa comunici cu cei dragi;
  • Sa creezi amintiri si materiale multimedia pe care sa le imparti cu cei dragi, fie sa le distribui in Social Media;
  • Sa-ti programezi lista de prioritati;
  • Sa te bucuri un timp prelungit de relaxare sub toate formele sale;
  • Sa dispui de un telefon durabil si rezistent etc.

Camerele, autonomia bateriei, ecranul superior imbunatatit, cu o atentie la detalii si un contrast ridicat, fie designul, sunt doar cateva dintre caracteristicile demne de trecut in revista si care-l transforma intr-un telefon premium. Reputatia brandului Apple este si ea de mare ajutor, obisnuindu-ne doar cu smartphone-uri care indeplinesc chiar si cele mai inalte exigente, de unde si pretul pe masura.

Astfel, daca nu vrei sa lasi loc de compromisuri in ceea ce priveste investitia intr-un telefon, iPhone 13 va fi garantat alegerea perfecta. Conform DxOMark, seria iPhone 13 ocupa primele 5 pozitii la multe categorii importante precum: baterie, display si camera.

Prin ce se deosebeste iPhone 13 fata de alte telefoane?

Nu mai e nicio surpriza de ce peste 80% din populatie isi doreste iPhone 13. Iar tot mai multi par sa fie pregatiti sa faca aceasta trecere, indiferent ca sunt detinatori ai unei serii mai vechi de iPhone, ori ca renunta la telefoanele cu sistem de operare Android.

El vine cu cateva atuuri importante fata de rivalii sai sau de editiile trecute, fiind cu si fara poate unul dintre cele mai performante smartphone-uri de actualitate.

Sa vorbim in primul rand de baterie. iPhone 13 este optimizat cu o baterie cuprinsa intre 2406 mAh si 4352 mAh, capacitati relativ standard pentru majoritatea modelelor de smartphone. Gasim insa o putere mai mare la alte modele precum Samsung, Xiaomi sau Huawei. Insa, realizarea acestei serii din punct de vedere al autonomiei, a fost atent gandita si introdusa pe modelele iPhone 13 incat, in practica, depaseste cu succes cu mult media de utilizare al acestora.

Bineinteles, modelele iPhone 13 mini si iPhone 13 dispun de cea mai mica capacitate spre deosebire de versiunile de top (iPhone Pro si Pro Max) care, in raport cu dimensiunea ecranului si a dotarilor tehnice care, pe modelele mentionate anterior necesita implicit o baterie mai mare pentru a asigura performante adecvate.

Mai apoi, o atentie sporita o merita si camerele care, vin cu imbunatatiri majore. Pe variantele standard iPhone 13 si iPhone 13 mini regasim 2 camere de 12 MP fiecare, pe versiunea 13 Pro sunt 3 camere a cate 12 MP fiecare si dotate cu senzor TOF Lidar, la fel ca si in cazul iPhone 13 Pro Max. Chiar daca nu reintalnim valori extrem de mari asa cum ne-a obisnuit piata prin ultimele modificari aduse, senzorii si diafragma de pe iPhone 13 proceseaza in mod excelent detaliile foto sau video astfel incat, sa poti capta imagini si video-clipuri clare, atat in conditii de iluminare naturala, cat si pe timp de noapte. Dispune inclusiv de functie ampla de stabilizare si de un modul Cinematic care, redefinesc modalitatea in care-ti pot exprima creativitatea cu ajutorul camerelor, in special pe modelele iPhone 13 Pro si Pro Max.

• Telefon Mobil Apple iPhone 13 mini, Super Retina XDR OLED 5.4″, 128GB Flash, Camera Duala 12 + 12 MP, Wi-Fi, 5G, iOS (Negru)

Desi nici acest model de smartphone nu vine cu un incarcator, fapt cu care ne obisnuiesc tot mai multe telefoane, utilizarea acestuia nu va fi o problema daca dispui deja de un iPhone sau daca iti achizitionezi unul.

Dar sa vorbim si despre lucruri mai interesante, precum designul smartphone-urilor care, vin cu margini usor rotunjite, unghiuri drepte, fapt ce confera o aderenta mai buna atunci cand il tii in mana si operezi un astfel de telefon. Gama de culori este una spectaculoasa si, cel mai important, smartphone-ul vine imbracat intr-un corp de sticla si aluminiu, cu suprafata frontala Ceramic Shield, oferind impreuna o rezistenta mult mai buna fata de tot ceea ce exista la ora actuala pe piata. Asyfel, daca nu-ti doresti doar un telefon extrem de performant si aratos, ci si un telefon capabil sa reziste mai bine la socuri si/sau zgarieturi, garantat o sa te surprinda. Nu lipseste nici protectia la apa, iPhone 13 fiind clasificat IP68 ceea ce inseamna o rezistenta de pana la 6 metri adancime, timp de 30 minute.

Ecranul OLED Super Retina te va lasa fara cuvinte chiar si in conditii de luminozitate ridicata, ceea ce-ti va facilita momentele in care vei dori sa-ti iei portia de vitamina D de la soare si sa accesezi telefonul cu precizie. Este un plus tinand cont ca, unele telefoane de top, din acelasi interval de pret, nu dispun inca de acest tip de ecran, ci doar de rata de refresh de 120 Hz, disponibila si aici.

In plus, ai dreptul sa-ti doresti un telefon care nu-ti va da batai de cap in ceea ce priveste gasirea sau inlocuirea accesoriilor. Iar pentru iPhone 13 vei gasi o varietate de casti, huse, statii de incarcare/incarcatoare si multe altele, prin intermediul carora sa-ti poti exprima personalitatea la superlativ.

Merita investitia intr-un iPhone 13?

Nu trebuie sa fii un profesionist ca sa poti raspunde la aceasta intrebare, mai ales dupa ce ai urmarit deja informatiile precizate anterior. Da, iPhone 13 poate fi cel mai bun smartphone pe care sa-l alegi in 2022, mai ales daca vrei sa imbini utilul cu placutul, fara a omite siguranta. Sistemul de operare iOS de la Apple ramane in continuare unul dintre cele mai sigure, astfel ca datele tale vor fi mai bine protejate. Chiar si telefonul prezinta un sistem de detectare specific in cazul unor incidente nedorite (de exemplu, furturi), aspect la care esti usor limitat cu device-urile Android (unde depinzi de bateria de care se termina repede si de activitatea telefonului).

Camerele sunt fara indoiala printre cele mai impresionante pe care le poti gasi pe un telefon, iar designul chic intrece orice asteptari atat in cazul tinerilor, cat si al adultilor. Compromisuri nu exista nici in ceea ce priveste memoria unde, ai posibilitatea de a alege intre versiunile cu 128 GB memorie de stocare interna, pana la 1TB.

Ai toate motivele ca sa investesti intr-un smartphone iPhone 13, pe care-l poti achizitiona inclusiv in rate, de pe evoMAG.

Ce model de iPhone 13 mi se potriveste?

Un iPhone 13 este fara indoiala o investitie pe termen lung. Asa ca nu ar trebui sa analizezi doar costurile, ci si proprietatile, in ideea de a te asigura ca modelul ales este cel care ti se potriveste cel mai bine.

Daca vrei un telefon durabil si compact, care sa fie usor de tinut in maini, de operat si de introdus in buzunarul unei geci sau al unei genti, iPhone 13 si iPhone 13 Mini pot fi exact ceea ce ai nevoie. La iPhone 13 mini vei gasi un ecran de 5,4”, iar iPhone 13 te va incanta cu un ecran de 6,1”, ambele fiind compacte si suficient de performante pentru nevoile tale. Iar daca-ti doresti fix opusul, modelele Pro si Pro Max unde gasesti un display Super Retina de 6,7”, vor fi cele de interes.

Mai apoi, in cazul in care vrei sa excelezi cu calitatea foto-video care se va transforma intr-o adevarata pasiune dupa ce vei incerca acest telefon modern, tot modelele Pro si Pro Max putem spune ca exceleaza. Dar pentru un buget mai redus, cu siguranta nu vei fi dezamagit nici de camerele celorlalte modele mai accesibile ale seriei.

Esti un utilizator intens de smartphone, pe care-ti desfasori majoritatea activitatilor zilnice si pe care petreci mai bine de 6 ore? Ei bine, atunci este ideal sa dispui si de o memorie cat mai mare (256 GB, 526 si chiar 1 TB), pentru a te asigura ca poti stoca si rula fara exceptie toate aplicatiile/fisierele dorite. Totusi, trebuie sa ai in vedere ca, incepand cu seria PRO, vei gasi si capacitati de memorie mai generoase.

Alegerea nuantei potrivite e un aspect cat se poate de personal, ce tine de caracterul fiecarui utilizator. Asa ca, indiferent ca alegi rosu, negru, alb, albastru sau alte variatii disponibile de culoare, cu siguranta te va reflecta pe deplin. In plus, iti poti echipa telefonul cu o husa si mai cocheta, cu care sa iesi si mai tare in evidenta.

5 lucruri cool pe care le poti face cu un iPhone 13

1.Videoclip-uri si fotografii profesioniste

Cu iPhone 13 nu mai esti nevoit sa investesti intr-o camera foto premium pentru a captura cele mai inedite portrete, peisaje sau fotografii de produs. Modelele Pro dispun de functia Cinematic ce iti ofera inclusiv posibilitatea de a blura fundalul astfel incat subiectul cadrelor tale sa fie perfect accentuat si scos in evidenta. De altfel, vei gasi si functia HDR4 care-ti ofera sansa de a te bucura de un contrast mai bun si de mai multa culoare, alaturi de functia 4K pe video si functia Deep Fusion (menita sa scoti materiale exceptionale chiar si in cazul unei lumini reduse). Vei gasi si o serie de filtre pe care le poti manevra la nevoie, atunci cand simti nevoia.

2. Sesiuni de gaming

Memoria RAM, cea interna si softul dotat cu iOS 15 face posibil inclusiv sa transformi iPhone 13 intr-un device pe care poti sa rulezi excelent chiar si cateva dintre jocurile tale favorite. Iar daca esti un impatimit de gaming, aceasta posibilitate iti va schimba precis modul in care-ti vei privi telefonul, mai ales atunci cand calatoresti si vrei sa beneficiezi de putina relaxare.

3. Linie de urgenta

Orice smartphone este echipat cu sistem de urgenta prin intermediul caruia poti avea acces in timp rapid la ajutor, in caz de nevoie. Insa, iPhone 13, iti permite sa gestionezi situatia mult mai simplu de atat. In aplicatia “Health app” poti introduce cu succes problemele medicale si sa-ti setezi de unul singur linia de ajutor cu care vrei sa fii pus in contact atunci cand intampini un accident. Atunci cand semnalul tau SOS ajunge la destinatar, va putea sti precis care sunt afectiunile cu care te confrunti, respectiv alergiile, astfel incat sa poti beneficia in timp util de ajutorul de care ai nevoie ca sa-ti salvezi viata.

4. Customizeaza-ti sistemul de operare

Aplicatii inutile care sunt preinstalate sau care ruleaza in background si care-ti consuma din resurse? Sunt cateva dintre cele mai frustrante aspecte pe care le intalnesc cei care dispun de un device Android. Insa, cu iPhone 13, poti inclusiv sa-ti gestionezi cu usurinta nu doar modul in care doresti sa se prezinte interfata sistemului de operare, cat si ce notificari sa primesti, ce aplicatii pot functiona constant, cui ii oferi dreptul la lecturarea datelor personale etc.

5. Converteste informatiile in text instantaneu livrabil

Scrii adesea texte si mesaje de pe telefonul mobil? Sau descoperi constant informatii pe care vrei sa le impartasesti cu cei din jur? Functia de convertire a imaginilor in fraze precise pe care sa le trimiti prin mesaje personalizate iti poate fi extrem de utila. Nu trebuie decat sa dai dublu click pe textul de interes, sa apesi iconita de “live text icon”, iar mai apoi copiezi si trimiti catre persoanele dorite.

Sigur, acestea sunt doar cateva dintre secretele unui smarphone iPhone 13, iar lista ar putea continua. Daca te-ai decis sa te reinnoiesti in 2022 cu un smartphone exceptional, sigur acesta va fi exact ceea ce cauti.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului