Stare de urgență a sănătății publice, declarată în Franța. Una dintre măsurile dezvăluite: stingerea pe timp de noapte în zonele cele mai afectate ale țării

Redactor:
Florentina Dinu
Stare de urgență a sănătății publice, declarată în Franța. Una dintre măsurile dezvăluite: stingerea pe timp de noapte în zonele cele mai afectate ale țării
Stare de urgență a sănătății publice, declarată în Franța. Una dintre măsurile dezvăluite: stingerea pe timp de noapte în zonele cele mai afectate ale țării

Guvernul francez a declarat miercuri o stare de urgență a sănătății publice, oferind oficialilor puteri mai mari de a impune noi măsuri de limitare a răspândirii COVID-19. Un decret a fost prezentat Consiliului de Miniștri miercuri, 14 octombrie, pentru restabilirea stării de urgență a sănătății în toată Franța de sâmbătă, 17 octombrie

Epidemia este un dezastru pentru sănătate publică

Anunțând decizia într-un comunicat, guvernul a declarat că epidemia este un dezastru de sănătate publică care pune în pericol sănătatea populației și justifică adoptarea unor măsuri stricte.

Declarația guvernului nu spunea ce măsuri va întreprinde, dar adoptarea stării de urgență conferă autorităților puterea legală de a impune măsuri dure.

Se așteaptă ca președintele francez Emmanuel Macron să detalieze măsurile planificate atunci când acordă miercuri un interviu la televiziunea națională în jurul orei 20:00 (1800 GMT).

În timp ce pragul a 1.500 de pacienți tratați în terapie intensivă pentru o infecție cu Covid-19 a fost trecut din nou, luni, pentru prima dată din 27 mai, Emmanuel Macron vorbește la 19:55. în contextul unui interviu realizat de Anne-Sophie Lapix (France 2) și Gilles Bouleau (TF1).

Mass-media franceză a raportat că una dintre măsurile pe care Macron le-ar fi dezvăluit ar fi o stingere pe timp de noapte în zonele cele mai afectate ale țării, cum ar fi Parisul și alte orașe importante. Noi restricții vizate, stingeri, rețineri locale: diferitele dispoziții au fost examinate marți de șeful statului și de miniștrii preocupați de criză în timpul unui Consiliu de Apărare a Sănătății la Palatul Eliseului.

Franța a declarat pentru prima dată statul național de urgență în sănătate în martie, ceea ce a permis guvernului să introducă reguli stricte privind circulația persoanelor și i-a obligat să rămână acasă.

Franța este una dintre cele mai afectate țări

In ultima săptămână, țara a înregistrat aproximativ 115 000 de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus, inclusiv aproape 27 000 pentru un singur raport zilnic de sâmbătă. Un record absolut de la începutul epidemiei în martie. Executivul este deosebit de îngrijorat de deteriorarea situației din Ile-de-France, unde rata pozitivității testului este aproape de 17% și unde 42% din paturile de terapie intensivă sunt ocupate de pacienți cu Covid-19, ceea ce duce la deprogramarea operațiilor .

Nouă metropole în zone de alertă ridicată. Confruntat cu reapariția epidemiei, Aix-Marseille, Paris, Lyon, Grenoble, Saint-Etienne, Lille, Toulouse și Montpellier, precum și Guadelupa se află acum în zona de alertă maximă, cu închiderea barurilor și protocolul strict în restaurante. Deocamdată, aceste măsuri nu au avut un efect aparent asupra indicatorilor epidemiei.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Gagica disponibilă și studenții la Inginerie
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
1 an de pandemie în România. Cum s-a schimbat viața noastră din cauza covid-19
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide