Stejarii Collection a fost distins cu Premiul special al Asociației Societăților de Arhitectură din România, la Anuala de Arhitectură București 2023

Publicat: 24/11/2023, 14:28

Stejarii Collection, cel mai nou proiect rezidențial dezvoltat de Țiriac Imobiliare în zona de nord a Bucureștiului, a fost distins cu Premiul special al Asociației Societăților de Arhitectură din România ȋn cadrul ediţiei acestui an a Anualei de Arhitectură București.

Această valoroasă recunoaștere onorează excelența în proiectarea și integrarea arhitecturii moderne într-un mediu înconjurat de frumusețea naturii.

Sub semnătura Arh. Radu Teacă, Arh. Corina Nicola și Arh. Andrei Teacă Artline SRL, proiectul Stejarii Collection devine un etalon în domeniul construcțiilor imobiliare, impunând standarde ridicate atât în privința calității rezidențiale, cât și în ceea ce privește arhitectura sa distinctivă.

Echipa de arhitecți și colaboratori care și-au adus contribuția în realizarea proiectului Stejarii Collection a fost astfel recompensată pentru abordarea inovatoare în care a îmbinat arhitectura contemporană cu peisajul natural al complexului, înconjurat de amplul spațiu de vegetație oferit de Pădurea Băneasa.

Fiecare element arhitectural a fost integrat pentru a se îmbina cu mediul natural, oferind rezidenților o locuința exclusivistă precum și experiență autentică de a locui într-un spațiu protejat de vegetaţia pădurii.

Plecând de la sit, care este anturat pe trei laturi de pădure, soluția presupune o construcție continuă, ca o panglică care formează patru curți interioare, cu avantajul de a oferi posibilitatea ca toți locuitorii să poată vedea pădurea. Relația cu exteriorul se creează prin intermediul a două tipuri de terase, unele acoperite, „săpate” în volum și altele rezultate din alternanța nivelurilor diferite, care se concretizează în terase generoase. Prezența consistentă a teraselor adânci, cu jardiniere reprezintă o mediere între exterior și interior, fapt ce aduce calitatea locuirii aproape de cea a locuinței individuale. Construcția ține cont de conceptul de casă pasivă și obține certificatul verde Breeam cu nivelul excelent”, a declarat Arh. Radu Teacă, coordonatorul echipei de arhitectură responsabilă de proiect.

De la designul construcției la utilizarea sustenabilă a materialelor, proiectul Stejarii Collection a fost apreciat pentru îmbinarea armonioasă dintre confort, estetică și respect pentru mediul înconjurător.

Ne onorează această distincție importantă pe care proiectul rezidențial Stejarii Collection a primit-o din partea Asociației Societăților de Arhitectură din România. Colaborarea cu distinsa echipa de arhitecții coordonată de dl. Radu Teacă a avut rezultatul dorit de ambele părți: un spațiu în care cele mai înalte standard rezidențiale sunt evidenţiate de partea arhitecturală, funcțională și estetică a proiectului”, a declarat Răzvan Enache, Managing Director Țiriac Imobiliare.

Din punct de vedere arhitectural, ansamblul de locuințe a fost conceput astfel încât să garanteze rezidenților cele mai înalte standarde de confort, intimitate în apartamente, precum și acces la natură, redefinind astfel experiența rezidențială de lux.

Despre Stejarii Collection

Stejarii Collection reprezintă extinderea renumitului Club Rezidențial Stejarii, definiția locală a celor mai înalte standarde rezidențiale de lux, și a fost lansat în regim de închiriere pe termen lung, în pădurea Băneasa, strada Jandarmeriei 14B, București.

Despre Țiriac Imobiliare

Țiriac Imobiliare, grup de companii ce activează în domeniul imobiliar, este parte a Grupului Țiriac. Creat în 1994 la inițiativa domnului Ion Țiriac, Grupul Țiriac este unul dintre cele mai mari holdinguri private românești, ale cărui principale afaceri se derulează într-o serie de domenii precum auto, financiar, imobiliar, aviație sau sport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern